vineri, 26 iulie 2024

Doamne ferește și ce ne mai enervează!



Blocul unde stau este ultracentral, adiacent blocului este o clădire care a aparținut Cooperației Meșteșugărești. Prin anii 2000 am suportat prima ofertă de corupție, întreprinzătorul, fiu al unui prefect voia să supraînalțe clădirea și îi trebuia aprobare de la locatarii de la scara C, de lângă clădire. Locatarii au fost contra, iar întreprinzătorul a apelat la coruptul primar Pendiuc, actualmente în pușcărie, el a aprobat, s-a făcut supraînălțarea cu pereți de sticlă. Afacerea nu a prea mers, blestemul vecinilor? În fine, ieri când eram la terasa de lângă clădire la o bere cu un amic, văd un proiectil care se prăbușește pe acoperișul cafenelei care s-a făcut lângă clădire, Căzuse o bucată de plastic? de la o reclamă rămasă de la Cooperația Meșteșugărească. Noroc că era dintr-un material ușor, că altfel Doamne ferește putea să străpungă acoperișul și să rănească vreun client aflat în cafenea. Azi văd că pompierii au îndepărtat toate reclamele de acum 50 de ani, dar suportul metalic care, probabil că este înfipt sănătos în zid a rămas. Nici nu mai știu cine este proprietar, probabil vreun jmeker care și-a însușit moștenirea cooperației? Pentru că în clădire sunt ateliere de croitorie, unde îmi aranjez blugii. 

Ce mă mai enervează? Ca să citez titlul documentarului din Dilema din această săptămână. Păi, azi m-am dus să reciclez la aparatul de la magazinul unde îmi fac cumpărături. Și am avut lipsa de inspirație să-l las pe un colector de reciclabile, cu un sac de reciclabile culese din coșurile de gunoi. Multe erau deformate și a fost un calvar până să le proceseze pe toate. Când să le bag pe ale mele, aparatul nu a mai funcționat! Păi cum să nu mă enervez?

După retragerea lui Biden, candidata care ar urma pe președinte pentru următorul mandat prezidențial este vicepreședinta Kamala Harris. Un sondaj a dat-o înaintea lui Trump, altul în urma lui. Acum lucrurile s-au schimbat complet, Kamala Harris este mai tânără cu 18 ani! și boșorogul este acum Trump care și el calcă voinicește pe urmele lui Biden în bătut câmpii și vorbit incoerent. Să vedem, democrații au o șansă!

La noi sunt în plină desfășurare disputele privind candidații prezidențiali. Cadoul făcut de diaspora în Parlamentul European, Diana Șoșoacă a avut grijă să se dea în spectacol acolo și a fost dată afară din plen. Cert este că viitoarea candidată prezidențială a SOS nu va mai avea ocazia să se mahalagească acolo. Pe de altă parte George Simion de la AUR se laudă că face case de 35000 de euro fără să plătească dobânzi și a găsit destui fraieri să se înscrie la Caritasul lui Simion. Simion nu înțelege sau se face că habar n-are că președintele României nu poate face case, doar Guvernul are această prerogativă. Doamna Lasconi, nouă șefă a USR și prezumtiva candidată a USR la prezidențiale se agită și dă sfaturi lui Ciucă și PNL. Liberalii sunt cam ofuscați și reacționează că doamna Lasconi ar trebui să se ocupe de USR cu rezultate foarte slabe la europarlamentare  și, mai ales locale. Ciucă are în spate rezultatele la locale al PNL peste 25%, dar are probleme cu carisma. Ciolacu care are în spate rezultatul de peste 30 % al PSD pare a fi în pol position. Se teme ca de dracul de candidatură pentru că știe că la turul 2 dreapta se mobilizează și PSD pierde. În fine mai este Mircea Geoană, care după ratarea de acum 15 ani se prezintă mult mai bine ca adjunct al Secretarului General NATO. Dar nu are în spate un partid puternic și asta poate fi un dezavantaj. Și legat de politică, mă enervează Anca Suciu de la Digi24 care realizează studio politic, dar care, în primul rând din cauza ei se transformă într-o mahalageală între reprezentanții partidelor. Mai are și nesimțirea să întrerupă pe cei invitați și să nu-i lase să termine o idee. Am văzut dispute la francezi, dar acolo politicienii și moderatorul sunt bine crescuți și politicoși, chiar dacă sunt adversari ireconciliabili.

Am terminat cartea lui Mario Vargas Llosa Scrisori către un tânăr scriitor, despre arta romanului bazată pe creația romanului latino american și a realismului magic.

Acum începe cel mai mare eveniment sportiv al anului Olimpiada de la Paris!


2 comentarii:

  1. Errare humanum est, perseverare diabolicum. Eu inteleg ca e suparare mare la cooperativa si bineinteles diaspora e de vina. SOS a obtinut un total de 450040 de voturi, dintre care 28258 de voturi provin din diaspora. Pai daca sunt aproximativ cate 1 milion de romani in UK, Spania si Germania, nemaisocotind Franta sau America de Nord, cine a votat cu precadere pentru Sosoaca? Spune tu, socotind ca 18 milioane de romani sunt inscrisi pe liste de votare. Intr-o alta ordine de idei, Trump conduce in sondajele generale, dar ce e mai important este ca are avans in toate statele asa numite swing states. Si inca ceva, Kamala Harris nu a fost inca confirmata de conventia democrata, iar Obama nu se lasa. Vom vedea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Votanții din diaspora care sunt suporterii lui Șoșoacă sunt de genul nemulțumiți de statutul lor, muncesc în străinătate, dar e greu și își varsă nervii votând această mahalagioacă care probabil le seamănă. Cât despre Trump - Harris să vedem!

      Ștergere