sâmbătă, 3 august 2024

Bulai și Pieleanu, despre etică


Mediul universitar românesc este zguduit de această variantă românească a # metoo! Profesori de la SNSPA care, profitând de statutul lor cereau servicii sexuale de la studente. Asta se întâmpla la SNSPA, Școala de Studii Politice și Administrative. Pare că a apărut pe scheletul defunctei academii Ștefan Gheorghiu? Este frecventată de tinere care doresc să facă o carieră în jurnalism, dar și în politică și administrație. Și cu ce erau servite? Cu avansuri de la doi prădători sexuali. Pe Alfred Bulai și pe Marius Pieleanu îi știu de la televizor. Ambii aveau comentarii nesărate, partizane care mă enervau sau mă scoteau din sărite. Pieleanu are și o societate de sondare a opiniei publice unde face sondaje de manipulare, mai tot timpul favorabile PSD. Am fost și eu universitar, dar nu mi-a trecut prin cap să fac avansuri cu tentă sexuală la tinerele studente. Îmi amintesc că unui profesor de al meu, foarte bun de altfel, îi cădea cu tronc câte o studentă. Și o lua de nevastă! Tot mediul universitar este în alertă, inclusiv Ministerul Învățământului și cred că este bine. În jocul dezvăluirilor a apărut și Mihaela Miroiu, vajnică militantă pentru drepturile femeilor, care și-a trădat menirea, sfătuind-o pe o studentă să nu facă scandal pentru avansurile acestor gunoaie umane. Este dezgustător să profiți de statutul tău pentru a avea beneficii pe drum de seară, la pat. Mă bucur pe de altă parte că nu le voi mai vedea mutrele murdărind televizorul, sper că măcar posturile la care mă uit să nu-i invite.

Un mare tapaj s-a făcut pe întâlnirea informală determinată de ziua de naștere a lui Marius Tucă. Erau acolo Marcel Ciolacu, față în față cu Mircea Geoană și soția Mihaela, dar și Victor Ponta. Erau doi foști șefi ai PSD, azi nemaifiind membri și actualul mahăr al PSD. Ponta fiind întrebat, nu a devoalat ce s-a discutat, mărturisind că a fost și politică la mijloc. Este demult clar că Ciolacu se teme de candidatura prezidențială, dar nu l-ar vrea pe Geoană. Au fost și reacții de la alți lideri de partid. Elena Lasconi ca de obicei plină de tupeu și-a dat cu părerea de când este candidata prezidențială a USR. Mai bine nu-și dădea, că a primit o replică dură de la Ponta. Pe de altă parte Ciucă în căutarea unei coagulări a dreptei românești a lansat o chemare a strângerii acestor forțe, cu reacția cam condescendentă a Elenei Lasconi. Dar și a lui Tudose, nervos că dreapta vrea o confruntare cu PSD. Pe de altă parte mă miră cum sunt jurnaliști care dau crezare unui sondaj manipulator privind candidații cu cea mai mare șansă la turul doi, acolo se vor confrunta cel mai probabil candidații PSD și PNL. După europarlamentare și locale cele două partide au cam 35% PSD și 30% PNL, iar celelalte partide au cu unu în față sau chiar sub unu!

Popovici a mai câștigat la mare luptă și bronzul de la suta de metri, cu o sutime de secundă sub argintul australianului Chalmers și o sutime peste locul patru! Și-a făcut pe deplin datoria, completată de canotorii care au luat aur prin Cornea și Enache și arginturi și bronzuri care duce România pe un onorant loc 11. Dar vine atletismul și aici nu mai avem nimic! În acest sens a ridicat problema sportului românesc și proaspătul medaliat Popovici și bine face. Unde sunt campionatele școlare ale liceelor care dădeau mari handbaliști, voleibaliști și baschetbaliști? Se mai duc tineri la tenis, de când cu Țiriac și Năstase, care au produs pe Halep și pe Cîrstea.

S-au calificat mai departe la fotbal FCSB la UEFA Champions League, Corvinul a căzut în Conference League alături de CFR Cluj. Să-i vedem cât  mai departe! Un fotbalist talentat, Ștefănescu, venit la FCSB a ajuns o umbră din cauza patronului Becali, tâmpit, fudul și paranoic. 

Joi seara  de la 8 am avut parte de un concert de tangouri interpretate de argentinianca Analia Selis acompaniată la pian de Ștefan Doniga. A fost o seră plăcută!

Aflu cu tristețea plecarea dintre noi a lui Nicu Covaci, fondatorul formației Phoenix. De Phoenix este legată adolescența și prima tinerețe. Am aflat de ei când se chemau Sfinții și erau victimele atacului ideologic din Scînteia Tineretului. Eram atât de entuziasmat de Phoenix că am cumpărat discul Vremuri fără să am pick up. Am fost martor la primul lor concert din București din toamna lui 1967 la Casa Studenților. Era așa de mare entuziasm că mă temeam că balconul se va prăbuși cu noi. I-am ascultat la barul Litoral de la Eforie Nord o noapte întreagă, i-am ascultat la Festivalul Pop Rock Club A din 1969 la Casa Studenților și am fost martor la unul din ultimele lor concerte de Crăciunul 1976. Păcat că au plecat atunci în 1977. Erau în culmea succesului, detestați de autorități. Întoarcerea lor a fost mirabilă în 1990. Mi-a plăcut foarte mult vocea lui Moni Bordeianu, primul lor vocalist, plecat și el ca și Florin Dumitru, baterist la Mondial, dar trecut și pe la Phoenix. Ce legendă a fost Phoenix!

Continuă Olimpiada, să vedem ce mai facem?


6 comentarii:

  1. "Mai bine nu-și dădea, că a primit o replică dură de la Ponta". Joe, ce-i cu tine? O mitocănie mai mare din partea unui golănaș mai jalnic nu putea apărea nici chiar în actuala latrină politică creată de alianța PSD -pnl, iar tu evidențiezi aprobator intervenția lui Pinochio-Michimaus? Dar ce să mai zic, când tu ești atât de orb încât să susții în continuare două tâmpenii: 1. că pnl a avut succese politice, când de fapt a primit doar firimituri de la PSD, firimituri care se vor topi dacă iese din alianță, așa că pnl-ul nu poate ieși din alianță și 2. că Johannis ar fi altceva decât un mare rahat, care a reușit de fapt să împută și tot pnl-ul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Văd că orbirea partizană te face să dai o astfel de replică. Întâlnirea de la Tucă era strict o problemă de criză în PSD, lider electoral care vede o nouă înfrângere prezidențială și care a alimentat bârfa jurnalistică. De unde și replica mitocănească a lui Ponta, dar și continuarea nepotrivită a doamnei Lasconi cu numele Elena. Ea s-a băgat într-o polemică fără rost. Mult mai bine dacă ataca problema sportului, a infrastructurii sportive, de exemplu, după Popovici. Să știi că îl prefer pe Iohannis care s-a exprimat doar în situații ca la Colectiv, când a zis că România este un stat eșuat. Față de cel dinaintea lui care venea beat la televizor și debita prostii despre orice.

      Ștergere
  2. Joe ești teribil de partizan.Succes Dreapta unita(hahaha)

    RăspundețiȘtergere
  3. Păcat că vă pierdeţi vremea cu nimicuri. Persoanele politice cărora le acordaţi atenţie, fie şi numai amintidu-i, nu pot aduce nimic României, în afară de alegătorii care îi agrează...

    RăspundețiȘtergere
  4. Recomand să citiți un articol despre Orban Viktor https://www.g4media.ro/analiza-viktor-orban-agentul-rusiei-in-rol-de-lider-imaginar-global-ce-mesaje-a-vrut-sa-transmita-la-baile-tusnad.html

    RăspundețiȘtergere
  5. Daca subiectul postarii tale este despre etică, in nici un caz nu-l poti compara pe profesorul nostru caruia îi cădea periodic cu tronc câte o studentă, cu care in final se casatorea, cu acesti agresori sexuali "academici"!

    RăspundețiȘtergere