joi, 3 octombrie 2013

Încrederea în justiţie

De ceva mai mult timp se întâmplă un lucru cu adevărat bun în justiţie.
Cu ajutorul ICCMMER au fost revelaţi doi din monştri care au condus puşcăriile de exterminare din perioada comunistă. Ei sunt acum în atenţia Parchetului pentru a fi aduşi în faţa justiţiei, pentru crimele pe care le-au comis. 
Până acum procurorii se codeau, afirmau că aceste crime s-au prescris. Sentimentul de vinovăţie al procurorilor comunişti  de a fi părtaşii securităţii în anchetele împotriva românilor îi împingea la aceste atitudini. 
Faptul că, în fine, se poate face dreptate în România mi s-a părut unul din cele mai importante evenimente.
Pentru că opinia mea este că în România justiţia este incapabilă şi părtinitoare este accentuată de controversele iscate în cazurile unde mireasma interesului politic îţi muta nasul!
Accept însă că unele cazuri sunt şi vor fi controversate, că unii pot poza în victimele intereselor politice exprimate grosier şi grobian de Traian Băsescu.
Dar iată cu după ce optimismul meu deborda că ideea aducerii în justiţie a acestor anchetatori şi torţionari este normală şi în afara discuţiei, constat că din nou procurorii se codesc în cazul anchetatorului securist Marin Pârvulescu. Acesta l-a avut în grijă (sic!) pe Babu Gheorghe Ursu, cunoscut disident, victimă a finalului epocii ceauşiste, mort în anchete. 
M-am bucurat că mass media a reacţionat rapid şi pune presiune pe justiţie, pe procurori, adică să-l aducă şi pe acest ticălos în faţa justiţie. 
Aseară la Jurnalul TVR au fost prezenţi în studio Andrei Ursu, fiul disidentului, însoţit de cunoscutul rezistent anticomunist Radu Filipescu. Andrei Ursu şi-a exprimat încrederea în justiţie!
Eu mai aştept!
P.S. Pour la bonne bouche
Comentariul meu despre Malkovich, agăţat pe forumul Dilemei vechi a apărut în ediţia scrisă! Nu-l găsesc pe varianta on-line, lipseşte rubrica Turneu de inbox.
Fericiţii cititori pe hârtie îl vor găsi pe pagina a doua stânga sus!

Simt  din când în când nevoia să mă laud într-un mod extrem de neruşinat, derizoriu şi scandalos sau pe englezeşte, outrageous!

Un comentariu:

  1. Joe,ce ne facem cu cei care au dat ordinul ?Acestia sunt prostii sau zelosii de executanti.Capii trebuiesc judecati si apoi executantii;de fapt la noi se pune carul inaintea boilor !!!!

    RăspundețiȘtergere