luni, 21 octombrie 2013

Pericol! Reclamele!

De mai mult timp am observat că la radio şi tv că suntem sub invazia unor produse care poarte denumiri variate, supliment alimentar, medicamente, etc. Toate ne promit vindecări miraculoase şi rapide, prostamolul vindecă prostovani ca mine de inconforturile prostatei la bătrâneţe şi mai are şi influenţe pozitive la libidou,  pe femei, doamne, domniţe care iau anticoncepţionale exiistă ceva care le vindecă de grăsime şi le redă plăcerea amorului carnal, altele te imunizează, că ajungi sigur în mormânt imun. 
Cred că autorităţile ar trebui să se sesizeze, dacă porcăriile astea luate aşa fără indicaţii medicale nu pot să declanşeze reacţii adverse fie că citeşti sau nu cu atenţie contraindicaţiile. Aceste recomandări făcute de reclame mi se par periculoase, un medic ştie mai bine decât noi ce ar trebui să luăm când nu ne simţim bine.
Şi trăesc cu o mare dilemă ce-i aia supliment alimentar, adică este esenţă de roşii legume, sau carne de porc, fleică, ceafă şi altele...
Jos reclamele de medicamente!

4 comentarii:

  1. e peste tot in lume. este cool. Martha Steward & Co promoveaza toate prostiile astea. m-am stricat de ras cand s-a dovedit ca broccoli e mai putin sanatos decat cartoful. sau ca micro undele sunt ok. Intotdeauna rahatul de psica amestecat cu sucul de hrean baut cate 3 cesti pe luna plina a fost mai bun decat paracetamolul. mai ales ca ajuta si la slabit, colici, imbunatateste potenta etc. M

    RăspundețiȘtergere
  2. Joe draga, ei sunt oblifgati sa adauge 'supliment alimentar'. Dupa mine ar fi suficient"pentru cel ce receptioneaza reclama sa seziseze inselatoria.Problemna este ca aceste reclame sunt transnmise in Ro efectiv peste tot (a3, b1tv, rtv, realitatea, digi, etc), Se craeaza astefel fals impresia ca ar fi adevarate. Cine ii apara pe consumatori de astfl de mincuini ? In Germania astfel de reclame nu ar aparea in spoturile televiziunilor serioase (cel putin nu in prime time).
    Apropo, reclama in domeniul medical ar trebui reglementata, ofera camp deschis inselatoiriei.
    Puiu D

    RăspundețiȘtergere
  3. - Așa este, în toată lumea sunt astfel de reclame, prin toată mass media. Dar nu se va lua niciodată vreo măsură oficială întrucît sunt afaceri imense. Totuși este posibil ca unele suplimente să fie uneori utile: vitamine, elemente, coenzima Q etc. dar cu prudență. Trebuie spus însă că reclama se bazează pe prostia oamenilor.
    - Mă apucă dracii cînd mergînd la dispensar la doctorița la care sunt arondat și văd pe aceeași ușă și altă doctoriță, desigur o escroacă, care cere 100 lei pentru homeopatie și este autorizată chiar de Ministerul Sănătății ! De 200 ani homeopatia nu a putut fi validată științific iar la noi prosperă.
    - Același lucru cu impostura psihanalizei. Azi - din păcate se crede că a fi intelectual - înseamnă să crezi în psihanaliză, astrologie și să fii habotnic religios. Eventual să te droghezi sau să mergi la partuze.
    - Și la fel cu plantele zise medicinale: probabil că cel puțin 95 % sunt complet inutile. FAO încearcă să introducă niște reguli dar opoziția e mare.
    - Chiar și despre medicamentele propriu-zise oamenii ar trebui să știe că toate au contraindicații absolut inevitabile; medicament perfect nu poate exista. Iar altele sunt - în mod conștient, chiar dacă nu declarat - inutile sau chiar dăunătoare. Un exemplu sunt medicamentele pentru Alzheimer, foarte scumpe, plătite de noi toți - dar care nu au vindecat vreodată pe cineva.

    RăspundețiȘtergere
  4. Aici ai mare dreptate dar cine sa intervina ? Guvernul nu a intervenit,draga Joe,nici cand mureau pe capete elevi si studenti prin Moldova noastra luand ednobotanice aiurea. Erau implicati ( parlamentarii ) in posesia acestor magazine de vanzare iluzii si au amanat cat au putut. Aici crezi ca sunt sanse ? Au interes ? Nu ! Atunci asa moare...dore

    RăspundețiȘtergere