marți, 23 septembrie 2014

Candidaţii prezidenţiali

În această seară se termină înscrierea candidaţilor la preşedinţia României.
Deci lumea are pe cine alege!

Să-i luăm pe rând...

Primul din partea stângii este Victor Ponta. Victor Ponta se sacrifică! Este prea tânăr pentru acest post, după ce ajungi preşedinte ţi se cam încheie cariera politică. Are doar 42 de ani şi încă mulţi ani pentru a rămâne în viaţa politică.
Mie mi se pare acum fals ca teza lui de doctorat şi mincinos! 
De ce a acceptat oare Ponta această candidatură? De disperare!
Pentru că PSD duce lipsă de candidaţi viabili, este secetă acolo. Toţi vătafii interlopi de judeţe vor pe unul care să-i lase în pace, să poată să-şi vadă de  unele din afacerile lor necurate. 
Cine ar putea candida de acolo sau din anturajul pesedist? Păi cine?

S-a vehiculat numele lui Sorin Oprescu, ca primar s-a descurcat onorabil, chiar dacă unii contestă asta, mai ales cei care apără Hala Matache, o glumă proastă pentru câte clădiri superbe sunt în Bucureşti în pericol!
Cu glumiţele de Obor nu a obţinut la prezidenţialele  din 2009 ceva peste 3%!
Naşul lui Ponta, George Maior este prea apropiat prin funcţie de Băsescu şi moaca de om important care ştie multe nu prea este electorală.
Cam ăştia ar fi cei de pe partea stângă sau aşa zic că ar fi ei!

Ne mutăm pe partea dreaptă.
Aici este unul singur adevărat şi restul copii, sau falsuri.

Singurul adevărat de dreapta este un sas, Klaus Iohannis. Corespunde la vârstă şi ca ideologie. A făcut din Sibiu, un oraş ponosit şi obosit, dar cu clădiri superbe un oraş european, probabil singurul de la noi, chiar dacă unora le trezesc supărări neacoperite de realitate.
Şi dreapta are probleme şi aici este mare secetă de personalităţi. 
Blaga are o altă moacă, de activist de pe vremuri. MRU este necopt şi mai trebuie să curgă multă apă pe Dâmboviţa să spele amintirile de prim ministru nereuşit. 
Crin Antonescu s-a sabotat singur şi pare că iese complet din peisaj. Păcat!

Şi acum falsurile!

Primul este Călin Popescu Tăriceanu. Mă întreb şi azi cum a putut să fie atât de prost să plece din PNL. Un amic din anturajul lui mi-a confirmat că nu l-ar duce mintea prea tare. După un termen de mare succes ca prim ministru al României nimeni nu şi-ar fi închipuit să ajungă atât de rău. Era adversarul oficial al lui Antonescu în PNL şi combătea şi avea opinii interesante, unele.
Tâmpenia de a negocia de unul singur cu Ponta pentru un iluzoriu rol politic este nescuzabilă.  A fost atât de orb să nu vadă ce jocuri periculoase făcea Antonescu pentru propria-i carieră politică. Acum este o slugă a pesediştilor, cu idei proaste şi nepotrivite, precum suspendarea lui Băsescu în prag de alegeri. Până şi pesediştii care nu strălucesc la fler politic au ajuns la concluzia este mai mult decât o tâmpenie, este doar  o gafă! A format şi o grupare de oportunişti cu obiective imediate  cu un nume comic, Partidul Reformator Liberal. Ce or reforma doar Dumnezeu ştie! Mă gândesc ce o să fie de ei dacă iese Iohannis preşedinte? Şi chiar dacă nu iese, cine o să mai ia în serios pe nişte slugi ocazionale şi utile doar  funcţie de o situaţie temporară. Nu-i cred pe pesedişti atât de fraieri să-i mai ia în serios şi în viitor. Parlamentari vor fi probabil mai puţini şi lupta ca să ajungă candidaţi o să fie dură.

Urmează madam Udrea! Protejata domnului viitor fost preşedinte Traian Băsescu. Totul este fals la această persoană, probabil şi ceva operaţii estetice la bust sau prin alte părţi. Singurul lucru în care excelează este tupeul. Va fi votată de orbiţii încă de Băsescu şi gherţoii amatori de dudui cu aer de paţachină. La duduia Elena de dreapta este doar furtişagul, nu se fură cu stânga!

La ordin a apărut şi Meleşcanu. Securistul simpatic şi locvace devenit liberal a primit ordinul să mai rupă din şansele lui Iohannis, s-a executat şi uite-l şi pe pensionarul ăsta, care trebuia să intre demult în rezervă.

Doamna Macovei   este candidata catarilor care comentează pe Contributors, revista 22.  Mă întreb cât or fi cu toţii? Liiceanu i-a înălţat ode, Volodia Tismăneanu ne-o propune în turul 2. Cred că va fi votată de puţini. Sunt destui nemulţumiţi de justiţia din România, dar mai ales cum funcţionează acum, mai mult din anumite ordine politice. A face justiţie cum făcea Robin Hood nu prea este de secolul XXI. Nu cred nici în "Fiat justitia, pereat mundus". Părerea mea că mai bine să scape o sută de vinovaţii decât să fie pedepsit un nevinovat. A face din România o ţară de infractori, cum crede doamna Macovei  este de prost gust şi neadevărat!


Restul vanitoşilor şi impostorilor nu contează!



9 comentarii:

  1. Joe trebuie sa te dezamagesc dar nu ai dreptate toti absolut TOTI candidatii sunt de doi bani. Cu mare regret trebuie sa spun ca si Iohanis-ul tau a fost un primar foarte bun dar si-a atins nivelul de incompetenta. Deja nu se potriveste de nici un fel cu calitatea de sef de partid. Nu are stofa deloc. In rest no comment toti sunt lamentabili. Problema noastra este ce facem ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu avem ce face, trebuie să alegem unul din ei, cred că cel mai bun este Klaus Iohannis, doar nu putem aștepta să vină MESIA...

      Ștergere
  2. Mutatis mutandis Joe. Daca acum 5 ani diaspora a decis alegerile acum e randul vostru. Dupa numararea voturilor Monicai o sa vedeti cati ati mai ramas. Simplu. L

    RăspundețiȘtergere
  3. Candidatii sunt ca noi! De ce sa ne intrebam ce facem? Mergem la vot si il votam pe ala care consideram ca ne reprezinta mai bine! Si daca nu gasim unul, data viitoare strangem semnaturile si ne inscriem in cursa! Ha-ha!

    RăspundețiȘtergere
  4. La Johannis as prefera sa fie "ofiter acoperit" al unui serviciu roman de informatii, decit sa aiba toata familia in Germania. A doua varianta e certa. Daca vrem sa schimbam "licuriciul" e perfect ! Numai ca atentie, nemtii au cam intors "fatza spre Moscova" , dupa definitiile romanesti si Johannis , cu "dubla comanda" ... !!??

    RăspundețiȘtergere
  5. " A face din Romania o tara de infractori cum vrea madam Macovei...".hei,Jo trezeste-te ,dormi inca ? Pai,ea saluta intrarea corecta in puscarie a lui Nastase,Voiculescu etc etc iar PSD istii spun ca-i facatura a lui Basescu si tu spui invers ?,doamne ajuta-ti ! " La duduia Elena Udrea de dreapta este doar furtisagul,nu se fura cu stanga "..Alo,alo,dnul Jo ? Scoala-te din pat si spala-te cu apa rece pe fata... ,mai colega. Pana una alta madam Udrea-hoata de dreapta n-are nici un dosar penal in dinastia Ponta de doi ani iar ai tai de stanga umflara puscariile cu baronii locali PSD . Nici la negru pe alb tu nu vezi decat pe-a ta : hoata,fara motiv numai asa ca nu-ti place tie...Orbirea ta e nejustificata. E grav si printre prieteni , daca ai,ti se pune pata pe cineva fara motiv si l-ai ras,nu ?

    RăspundețiȘtergere
  6. "Romania tara de infractori" este desigur o metafora/hiperbola. Nici Macovei nu crede altceva, si pentru ea e vorba tot de o metafora/hiperbola. Numai ca si ea, si eu, ca si multi altii, de peste tot, credem ca aceasta "figura de stil" se potriveste cel mai bine Romaniei dintre toate tarile Uniunii Europene. Si fiindca se potriveste, "figura de stil" va aparea tot mai des.

    RăspundețiȘtergere