marți, 3 ianuarie 2017

Avem un dobitoc, îl cheamă Igor Dodon

Igor Dodon
Acest individ care ocupă actualmente postul de preşedinte al Basarabiei, bucată furată din Moldova de cleptomanul Imperiu Ţarist în 1812 şi ulterior bolşevica URSS care au dus cu ruşii lorcu tot un proces de deznaţionalizare reuşit, dacă acest Dodon este în acest post şi nu ştie că vorbeşte româneşte! 

Idiotul ăsta nu ştie că limba română are dialecte, doar cele din Balcani, megleni, aromâni, istro-români, dar în niciun caz dialect al moldovenilor, acesta a fost un principat medieval românesc din care Sultanul a dăruit bucata dintre Prut şi Nistru lui Alexandru I în 1812.

Oricât de tâmpit ar fi Igor Dodon, România ar trebui să-l sponsorizeze cu o excursie în Austria. Austriecii se declară cetăţeni austrieci de naţionalitate germană! Fiindcă limba care o vorbesc este limba germană! Şi slavă Domnului germana are o grămadă de dialecte, vorbite prin Germania, Austria Elveţia şi Luxemburg, plus pe unde au fost comunităţi germane, cum era în România, în Transilvania unde se vorbea dialectul săsesc!


Academia de Ştiinţe a Republicii Moldova a stabilit, limba nativilor dintre Prut şi Nistru este limba română, doar acest pitic ideologic rusificat crede că vorbeşte moldoveneşte!

2 comentarii:

  1. Ar trebui ca, in cazul tuturor contactelor noastre cu autoritatile din Moldova, partea romana sa solicite translator. Musai.

    RăspundețiȘtergere
  2. Basarabenii înșiși (majoritatea) au dorit să se deznaționalizeze după ocupația rusească din 1812. A se vedea scrierile lui Constantin Stere și Onisifor Ghibu, printre alții.
    Nu este un fenomen singular la neamul nostru nenorocit: parte din populația declarată de etnie ungară este formată din români care au renunțat la etnie, limbă și religie. Iar numeroși aromâni se bat cu pumnul în piept zicînd că ei sunt greci...romanizați.

    RăspundețiȘtergere