duminică, 29 ianuarie 2017

Dacă e duminică este protest

Şi astă seară s-a strâns lumea la protest în Piteşti în faţa Prefecturii. Nu au fost mulţi, ceva în jur de 100 de persoane. Dar lumea a fost vocală şi a fost luate în vizor Antena3 şi România tv.

25 de comentarii:

  1. Adica, duminica aveti o ocupatie, strigati lozinci la adresa televiziunilor. Curat democratie. Cap aveti, minte ce va trebuie. No comment!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Excelent! Dar despre ce este vorba?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este vorba despre hoti.
      Care trebuie sa stea la puscarie.

      Ștergere
  3. Bravo voua!
    Cam putini, totusi, comparativ cu alte orase mari.

    RăspundețiȘtergere
  4. DA, cam putini, restul au ceva neuroni care inca mai functioneaza.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu siguranta, din cauza excesului de neuroni au ales de 6 ori un primar penal.

      Ștergere
    2. Nu e vorba de exces , pentru ca am spus "ceva neuroni" more or less functionali ha, ha. era vorba de cei ce nu au DELOC.

      Ștergere
  5. http://psnews.ro/update-doi-tehnocrati-in-strada-noi-proteste-anti-psd-comunismul-n-a-murit-este-dragnea-travestit-video-159781/

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu neghiob şi ticălos l-am şters!
      Avertizez că cine mai postează mesaje plină de ură, mă obligă să să introduc moderarea mesajelor şi chiar obligativitatea numelui.

      Ștergere
    2. Ne obligi sa spunem numele, CNP -ul and so on????Cu mesajele pline de ura, mai cugeta. nu esti chiar ok cu asta , dar nu te prinzi .

      Ștergere
  7. Legionari, fascism, Securitate. S-au mai auzit invocate astfel de combinatii aiuritoare si inainte sa fie chemati minerii. Poate ii chemati din nou, ca sa intareasca "democratia originala". Manifestatiile sunt pasnice, e necinstit sa amintiti de marsul lui Mussolini.
    Nu mai faceti negrul alb si albul negru! Stiti prea bine ca sunt demonstratii contra unor masuri considerate a favoriza hotia. Ce e nedemocratic in asta? E considerat perfect democratic in toate tarile civilizate sa protestezi daca nu esti de acord cu masurile unui guvern. Faptul ca un guvern a fost ales democratic si e perfect legitim nu interzice in nici o tara democratica dreptul de a protesta contra unora din masurile sale

    RăspundețiȘtergere
  8. Faptul că azi ne dăm cu părerea fără consecinţe se datorează jerfei şi curajului celor care în Decembrie 1989 au protestatt! Cum au protestat cu riscuri cei care au fost bătuţi sau omorâţi de mineri.
    Dreptul de a protesta este fundamental democraţiei.

    Atunci când cineva protestează o face pentru democraţie.
    S-a protestat şi în 2012 acum 5 ani şi guvernul Boc s-a prăbuşit.
    S-a protestat în 2015 şi guvernul Ponta s-a prăbuşit.
    În ambele proteste oamenii au demonstrat paşnic.
    De aceea cred că este bine să se protesteze.

    Cei care vor să comenteze ce am scris aici îi rog să comenteze în clar fără anonimat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aha, trbuie sa intelegem ca si acum, pentru ca ies unii(parte din ei habar n-au de ce , doar asa, ca e fancy), trebuie sa cada guvernul (wow) se compara cu 1998?? Terminati cu frustrarile ca totusi e democratie , ati pierdut alegerile pe limba voastra !!!!chestia cu anonimatul, las-o balta ca nu asta e important. Importanta este parerea(daca te intereseaza ce comentezi pe blog). Daca vrei UNANIMITATE, sterge persoanele incomode si ramai cu apaludacii.

      Ștergere
    2. Eşti obraznic şi nesimţit şi ai obrăznicia să rămâi anonim aşa că te şterg.

      Ștergere
    3. Cum spunea Schwarzenneger:
      You are ERASED!

      Ștergere
    4. Te citez :"Voi modera şi şterge orice replici care nu se încadrează într-o polemică civilizată."

      "Eşti obraznic şi nesimţit şi ai obrăznicia să rămâi anonim aşa că te şterg." asa moderezi civilizat????

      Ștergere
    5. Paguba in ciuperci. oricum blogul asta a devenit un fb cu postaci de profesie.

      Ștergere
  9. Am impresia ca Joe a sters comentariul in care un anonim vorbea de legionari si Mussolini, in legatura cu aceste manifestatii si le califica drept demonstratii contra democratiei. E adevarat ca e o neghiobie si o minciuna rusinoasa (iar eu am raspuns mai sus la acel comentariu), dar cred ca Joe nu trebuia sa il cenzureze. Sunt prea multi oameni care au preluat astfel de minciuni de la A3 si Romania TV, asa ca at trebui sa li se raspunda celor care le propaga.

    RăspundețiȘtergere
  10. A. Se doreste demiterea unui guvern legitim prin demonstratii in strada si nu in Parlament. A doua oara in un an
    B. Se ataca Parlamentul ca institutie . Presedintele neutru si membrii ai Parlamentului ies in strada incurajand multimea la proteste. Toti au cai democratice sa o faca. Parlament, discutii etc. Nu prin demonstratii de strada
    C. Prin "rule of mob" - definita ca atare in dictionare se incearca schimbarea actului de guvernare. Respingerea democratiei sub ideea ca exista o morala/lege/putere peste un guvern democratic ales
    D. O minoritate incearca vehement sa isi impuna punctul de vedere. Majoritatea are dreptate intr o democratie. Daca Guvernul trece prin Parlament o lege care spune ca Dragbea nu poate fi arestat, acea lege este valabila (daca nu este infirmata de Puterea Juridica strict pe motive de tehnicalitate si nu de moralitate)
    E. Se demonstreaza pentru limitarea dreptului la opinie al presei. Pe motiv ca "minte"
    F. Se cere implicarea Armatei in reglarea disputei politice
    G. Se incearca lichidarea vietii politice prin re-intoarcerea guvernului tehnocrat
    H. Se demonizeaza adversarul politic (gasca in vorbirea prezidentiala)
    I. Se ascund criticile dure adresate de institutiile internationale situatiei din Romania
    J. Se cenzureaza opiniile contrare
    H. Opozantii la Guvern sunt o elita pe cand ceilalti sunt prosti. Apar doua categorii de cetateni, una cu drept de a conduce tara, cealalta cu obligatia de a fi de acord.
    Daca acestea nu sunt semne de fascism in opinia cenzurii atunci puteti regasii aproape mot a mot opiniile ideologilor acestei miscari in discursurile lui Codreanu si articolele lui Crainic. La cerere pot oferii linkuri. Sunt sigur, spre surpriza celor bine intentionati.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1. Manipulezi stangaci, nu ataca nimeni Parlamentul ca institutie.
      Sunt aratati doar hotii care-l populeaza.
      Au trecut vremurile in care Iliescu inducea confuzia dintre persoana si institutie (cf. sablonului PCR "dai in mine, dai in fabrici si uzine").
      2. PSD a castigat alegerile in baza unui program de guvernare in care nu apare nici o intentie privind gratierea/amnistia borfasilor. Si daca e vorba de democratie, vedem la referendum parerea majoritatii.
      3. Dragnea, daca este condamnat, devine un borfas mai special, care nu poate fi arestat doar pt. ca este seful PSD? Interesant principiu.
      4. Cine a cerut implicarea armatei si intoarcerea guvernului tehnocrat?
      5. Cam toate partidele din Romania s-au constituit si functioneaza pe principii de gashca (gashca PCR/secu, fini, nasi, cumetri, amante, parteneri de hotii etc.). Lipseste doctrina.
      6. Sperietoarea cu fascistii/legionarii/etc. se bazeaza pe creierele spalate in comunism inca in anii de scoala. Din fericire, astfel de creiere dispar pe cale naturala. N-ai observant, probabil, ca grosul manifestantilor erau tineri, necontaminati de mentalitatea comunista.
      De ce ati ramas voi la metodele batranului kaghebist si nu incercati si altceva, mai apropiat de realitate?
      Imi fac iluzii, nu sunteti in stare…

      Ștergere
    2. Mostra de gândire a acestui anonim se află în descendenţa logicii lui Ceauşescu, Iliescu, şi nu în ultimul rând a lui Băsescu.
      Legionarii erau violenţi, la fel miliţienii şi securiştii lui Ceauşescu, la fel minerii lui Iliescu şi de ce nu jandarmii lui Băsescu care organizau provocări la protestele de acum cinci ani.
      Celor de la Antena 3 ar trebui să le crape obrazul de ruşine. Şi-au câştigat credibilitatea acum 5 ani, tot la nişte proteste pe care le relatau ptr că TVR nu o făcea, o exploatează şi acum cu neruşinare şi în minciună. Banii n-au miros!
      Cu acestea genul ăsta de polemică îl consider ÎNCHEIAT.
      Voi modera şi şterge orice replici care nu se încadrează într-o polemică civilizată.

      Ștergere
    3. Sa nu mai mintim! E vorba de proteste pasnice contra unei masuri percepute a-I favoriza pe hoti. In toate tartile cu adevarat democratice se protesteaza adesea contra anumitor masuri ale guvernului, indiferent de majoritatea cu care a castigat alegerile. De multe ori protesteaza si cei care au votat givernul si vor ca el sa ramana in functie, dar nu sunt de accord cu masura respectiva. Se minte cu nerusinare cand se sugereaza ca ar fi in pericol guvernul. Guvernul nu are decat sa renunte la masura cu hotii. Iar daca e vorba de cenzura, "jurnalistii" de la A3 si Romania TV sunt cei care nu prezinta opinii alternative ci numai intoxicari. Eu doresc guvern PSD, sperand ca-si va indeplini promisiunuile, dar nu vreau sa scape penalii si sa ramana si cu banii.

      Ștergere
  11. Mos Joe,cei peste 60 ani nu au ce cauta noaptea pe strazi din doua motive:unu,nu sti sa te mai intorci acasa si doi poate iei vreo bataie pe acolo cu principiile tale depasite ...

    RăspundețiȘtergere
  12. Că 90 % din populație este contra acestor acte legislative periculoase și nepotrivite (dar poate adecvate la un popor de infractori așa cum suntem) sunt de acord și este normal să fie așa. Dar manifestațiile acestea sunt doar un pretext pentru frustrații anti-PSD de a face scandal (și în general manifestațiile au de regulă un obiectiv declarat rezonabil dar în fapt sunt pretexte pentru altceva; apoi nu cred în spontaneitate.

    RăspundețiȘtergere