joi, 26 ianuarie 2017

Compasiune

Ieri seară am urmărit la Digi24 o dezbatere cu câţiva invitaţi ai lui Cosmin Prelipceanu de la mai multe partide parlamentare. Toată discuţia a fost acaparată de doamna Doina Pană, fost Ministru al Mediului devenită celebră prin apostrofarea făcut de Victor Ponta în timp ce era tars cu bărcuţa de acuciuc la inundaţie, Aceasta ştia mai bine decât toată lumea inclusiv preşedintele Iohannis că vom fi amendaţi de CEDO ca să justifice legile pe care vor să le promoveze prin OUG privind justiţia. Cu faţa ei de bunicuţă supărăcioasă madam Pană iar sta bine de servicu la nepoţi nu să aibă grijă de România. Invitatul de la ALDE deputatul Remus Borza, a fost extrem la obiect şi vocal privind chestiunile legate de buget punând-o cam în încucătură pe bunicuţa Doina, dar ca să -i intre în graţii acesteia hop şi Borza cu nişte opinii. El deplângea lipsa de compasiune a românilor privind regimul în care sunt trataţi deţinuţii.
Şi mi-a sărit ţandăra. Cei din penitenciare, închisori sunt acolo pentru că au comis fapte penale care i-a băgat acolo, nu de nevinovaţi.
Dacă ar trebui să aibă compasiune dl. Borza ar trebui să o rezerve la oamenii necăjiţi, la homeleşii care mişună prin Gara de Nord şi crează o atmosferă dramatică, la aurolaci, la toţi necăjiţi care nu prae au posibilităţi de subzistenţă.
Cred că domnul deputat Borza ar trebui să se preocupe de soarta nedreaptă a acestora, care nu sunt în puşcării, unde nu suferă de foame şi frig şi au unde să doarmă. Că n-or fi condiţii de hotel la puşcărie este clar, dar faţă de aceşti oameni pierduţi nu prea se face nimic. Ar trebui pornit programe de incluziune sociale care să-i scoată din condiţia de sărăcie extremă. Aici trebuie acnalizată compasiunea lui Borza şi a noastră! 

2 comentarii:

  1. Joe, ai perfectă dreptate. Trăim intro societate schizofrenica.
    Am avut recent o deplasare în SUA si sunt și acolo "homeless", oameni care s-au pierdut și nu mai pot ține pasul cu societatea, nu mulți. Mă revoltăm de fiecare data când încercăm o comparație cu România. În România e mai jale, suntem o majoritate de "jobless", județe intregi de oameni aflați la mila unor schizofrenici care vorbesc despre viitorul luminos și în timp ce fac planuri de minima subzistență. Intro comparație cu zonă rurală a României homelessi din America stau mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Într-adevăr ai dreptate;dar acestă compasiune provine din exagerarea pînă la absurd a bazaconiilor occidentale cu drepturile omului. Am o bănuială că toate ONG foarte zgomotoase în aceste probleme sunt înființate tocmai de infractori - în perioada interbelică era Ajutorul Roșu pentru comuniști !Iar aurolacii și așa numiții (de fapt fals) homeless nu merită milă, sunt degenerați care refuză permanent ei înșiși un ajutor real - cu excepția pomenilor; n-ar lucra pentru nimic în lume. Pușcăriile sunt bîntuite de sectanți, reprezentanți ai unor ONG etc. care pretind condiții aberante. De aceea cred că legile propuse sunt ideea unui lobby al infractorilor.

    RăspundețiȘtergere