sâmbătă, 28 ianuarie 2017

Lucizii

De mult nu m-a mai enervat opinia unui anonim discret care se semnează drept lucid revista Observator Cultural. Acest individ are o părere proastă despre toţi conaţionalii, de aici şi de afară. Este unul dintre cei care ar vrea ca poporul să fie înlocuit, să rămână doar ei ciocoii culturali şi intelectuali care dispreţuiesc din suflet pe cei dintre care au ieşit şi ei. 
Culmea acestui tip de ciocoism este Grupul de Dialog Social, cu un nume extrem de generos, dar care a eşuat pentru că în dispreţul suveran pentru vulg al iniţiatorilor ei credeau că dau sentinţe care trebuie urmate. Lipsa dialogului a generat numeroase fracturi între oamenii obişnuiţi, normali şi intelectualii care erau obligaţi să-i îndrume şi să-i conducă. A fost exact invers la ce sfătuia pe români Adam Michnik şi mai ales pe aceste vârfuri intelectuale.

Mi se pare şi mie oribil să acuzi pe cei  care urmăresc Antena3, România tv şi nu în ultimul rând B1tv şi nu pe jurnaliştii mercenari care prestează pentru leafa care-i obligă să spună post adevăruri, să clameze minciuni pe post de realitate.

Îmi amintesc cum TVR şi-a pierdut complet credibilitatea acum 5 ani exact când în loc să prezinte protestele madam Culcer mobiliza nişte tineri cu mentalităţi uteciste ca să combată pe cei care contestau regimul Băsescu. Atunci şi-a cucerit credibilitatea Antena3, pe care şi acum unii îi dau credit şi nu au habar că a rămas un post de mercenari dispuşi să-şi bată joc de adevăr pentru un pumn de arginţi, care se pare că a început deja să scadă cum au observat unii analizând declaraţia de avere a deputatului PNL Zamfir au văzut că soţia Oana Stancu, una din cele mai abjecte trompete ale lui Voiculescu nu mai ia banii de pe vremuri.

Protestele celor care sunt exasperaţii de atitudinea guvernanţilor sunt întotdeauna îndreptăţite.

Cei care nu sunt îndreptăţiţi sunt cei care au obrăznicia şi tupeul să declare că aceste ultime manifestaţii sunt mineriade. Frizerul din  Turnu Măgurele care s-a plimbat prin America mai mult degeaba, căutând disperat legitimitatea pe care nu o are în România.  Parcă nu ar şti că preşedintele onorific al PSD este Ion Iliescu care este în prezent urmărit penal pentru mineriadele sângeroase de la începutul anilor 90.


Esenţa democraţiei este nesupunerea civilă când guvernanţii nu respectă pe cei guvernaţi. Şi de aceea trebuie să nu ezităm şi să protestăm oricând democraţia este în pericol!

8 comentarii:

  1. Antena 3 a fost intotdeauna "un post de mercenari dispuşi să-şi bată joc de adevăr pentru un pumn de arginţi".
    Drama consta in faptul ca, prin santimbancii care apar pe ecran, face rating.
    La un public avid de mistocareala, scandal, mahala.
    Raspopitul, clovnul cu spagatul, isterica plina de frustrari...
    Distractie ieftina si pe intelesul/gustul unei majoritati usor de manipulat de "profesionistii" batranului securist.

    RăspundețiȘtergere
  2. lucizii? tu esti unul dintre ei? esti glumet. pe bune :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Acum vorbind serios, legea gratierii s-a facut cam repede. Ea trebuia dezbatuta in Parlament (ala nou ales).K Hunor are dreptate. S-a dorit modelul guvernului basist, care prin asumarea ne-a procopsit cu legea macovista folosita abuziv. Adica daca ei au putut, noi de ce nu ?Iar tu Joe, daca vrei sa produci pe blog pamflete, scrie pe ele ca sunt pamflete. Daca nu, insemna ca nu prea le ai cu democratia(o confuzi cu lupta in fotbal)sau ai o carpa pe ochi(nu cred ca esti rau prin definitie).

    p.s daca tot esti focusat pe pamflete, mai scrie si despre altii, ca subiecte sunt, personaje , sa nu mai pomenim de ele. DECI, FII LUCID!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca Joe intelege mai bine democratia decat dvs. Democratia include dreptul la proteste, incusiv ale minoritatii invinse in alegeri. Ea include si dreptul la opinia ca o mare parte a electoratului a fost mintit si prostit. Si la exprimarea acestei opinii. Char marele democrat Lincoln vorbea despre prostirea electoratlui: "You can fool all the people some of the time, you can fool some of the people all the time, but you cannot fool all of the people all of the time".
      Poti prosti pe toata lumea o vreme, ii poti prosti pe unii tot timpul, dar nu-I poti prosti pe toti mereu. Dvs. pareti a fi printre cei care pot fi prostiti tot timpul, sau aveti o carpa pe ochi.

      Ștergere
    2. Din moment ce m-am adresat fix lui Joe, de ce va bagati in seama?Poate si singur sa comenteze. Nu polemizez cu un anumit tip de persoane. Nu le specific "calitatile" , desi e DEMOCRATIC !!!!

      Ștergere
    3. Intrucat v-ati exprimat opinia intr-un spatiu public, adica v-ati bagat in seama
      cu opinii pe care le-au vazut si altii, e normal sa va asteptati la reactii. Potrivit lui Joe, acesta e un forum de dezbateri, nu doar de mesaje adresate lui personal. De pare ca unii nu au "calitatea" de a intelege astfel de lucruri inerente DEMOCRATIEI. In mod normal, ar trebui sa nu ne exprimam opiniile sub anonimat, dar agresivitatea unora ca dvs. descurajeaza exprimarea deschisa a opiniilor.

      Ștergere
    4. Stimabile, daca vrei sa gandesti un pic, nu ti-am insultat "inteligenta " nicicum. Nu sunt de acord ca blogul este fb, deci nu te baga in seama DACA NU ESTI VIZAT, asa cum nici eu nu am comentat acid parerile dumitale.Deci ori vorbim civilizat unii cu altii (parerile sunt diferite, ca deh asa e in DEMOCRATIA pe care o invoci) ORI DE LASI DE MESERIA DE POSTAC de profesie.

      Ștergere
  4. Reproduc aici - in traducerea mea aproximativa - un comentariu dintr-un jurnal strain, referitor la participarea fiicei ex-presedintelui american la o manifestatie contra construirii unui oleoduct: “Prin gestul ei, Malia Obama a vrut sa spuna ca, lasand la o parte numele ei, neparticiparea la o actiune care tine de democratie, ar pune in pericol viitorul fiilor ei”.

    RăspundețiȘtergere