vineri, 15 mai 2020

Jurnal din prima zi de relaxare în alertă

Motto
Apud Constantin Brâncuși 
V-am lăsat proști și răi 
Vă găsesc după 2 luni de izolare și stat cu burta la soare și mai proști și mai răi

Azi nu mai avem restricții de deplasare pe criterii de vârstă.
Am discutat cu Mitică O. despre eventuale ieșiri la pescuit și el, speriat mi-a zis că ar fi restricții pentru seniori, ăsta-i eufemism pentru boșorogii de peste 65 de ani, eu am deja 71! NU sunt! Am periat anunțul MAI și NU ne declară defavorizați! Așa că abia aștept o partidă de pescuit la baltă!

Declanșarea stării de alertă implica după decizia CCR o lege trecută prin Parlament. Așa că Ciolacu și ai lui s-au trezit din reveriile stării de urgență și pentru că nefăcutul nimic este câteodată catalizatorul pentru datul cu părerea.
La noi ăștia care scriem, blogărim nu are efecte, dar cei pe care Brâncuși i-a depistat dintre concetățeni ajunși prin Parlament, majoritatea asta pesedistă este formată din răi, proști și fameni (apud Eminescu!).
În plus imbecilitatea CCR nu are seamăn, păi dacă era situația de eveniment catastrofal cu repercusiuni imediate, război, cutremur trebuia executivul, adică Guvernul și președintele să aștepte ca o adunătură de 465 de indivizi, în majoritate fără treabă de veo 2 luni să fie întrebați dacă trebuie să facem ceva de urgență.
Cretinismul politic al CCR, adunătură iresponsabilă, condusă de Dorneanu, un fost activist UTC nu are în cap decât să ridice mingea la fileu PSD. 

Foarte bine îi caracteriza Violeta Alexandru pe paralamentarii social democrați, sunt odihniți, n-au făcut nimic și acum, brusc sunt puși să muștruliască p'ăștia de la guvernare. Și gașca aia de imbecili condusă de Șerban Nicolae,  marele mahăr ulterior al teraselor, Pop, fost pe la Muncă inclusiv se văitau că s-au dus românii la sparanghel în Germania.
Păi s-au dus că au venit buluc la început de pandemie trimiși acasă pe unde lucrau sezonier. Am aflat că cifra total de întorși este de 1,75milioane de români. Este trist că  acești oameni practică munci necalificate, care însă le permit să aibă venituri pe care nu le pot avea în România. Învățați cu sapa la prașilă ei pot rezista la munca grea care te tâmpește pe ogoarele de sparanghel.
Sirienii veniți buluc emigranți sunt buni să-și admire buricul și să primească stipendii pe bază de refugiați.
Este trist pe de altă parte că sunt atâția români care pot presta munci grele, fără calificare. Mi-aș dori pentru compatrioți porecla primită de vecini: instalatorul roman, de ce nu doar polonez!

Revenind la Parlament legile propuse de Guvern nu e bune, că e de la liberali și ăștia n-a făcut nimic, uite câte decese avem comparat cu ungurii și bulgarii.
Da, uită alde Vosganian, mierosul că au venit milionul și trei sferturi de români, în majoritate din Italia și Spania de unde au adus virusul. Și unde autoritățile noastre s-au comportat iresponsabil ca la Suceava avem mulți morți și infectați.
Comparat cu ungurii avem cam aceleași număr de decese la suta de mii de locuitori. 

Bine le-a zis Cîțu, chemat și el să-i frece ridichea famenii de pesediști că sunt niște criminali și iresponsabili cum am gestionat finanțele țării.Uite că am avut creștere pe primul trimestru chiar cu juma’ de martie în pandemie și oprire economică.

Acum se vede bine cât de anacronic și toxic este acest Parlament cu majorități care nu reprezintă pe români, azi în 2020. Ar vrea nenorociții să-și mai prelungească dolcele farmiente pe băncile care le suportă dosurile umflate. 


Să sperăm că vom scăpa cât mai repede de acesată moștenire absolut dezastruoasă a lui Dragnea!

3 comentarii:

  1. Ataca PNL atat de urat de parca nu PSD ar fi dusmanul comun al PNL si PLUS, ci PNL ar fi simbolul raului insusi ! Nu cred ca e o buna strategie sa ataci PNL mai rau chiar decat PSD(cu acuze bombastice distrugatoare), afara doar daca
    PLUS plica politica ce exista si in Republica Moldova, de dezbinare a partidelor pro-occidentale, pentru a nu crea niciodata o coalitie solida ce doreste sa invinga PSD !!! Daca acesta e scopul infiintarii PLUS si/sau USR, inseamna ca sunt create in mod ocult pentru a sprijini perpetuarea mafiei PSD (pro-est) si scoaterea Romaniei din EU si NATO. Ideal ar fi ca PNL, USR,PLUS, PMP sa creeze un electorat prietenos tuturor acestor 4 partide care sa aduca voturi multe la alegerile parlamentare si imediat sa se poata crea o coalitie care sa declare o viziune evoluata pentru Romania. Altfel nici copiii nostri nu vor prinde un viitor mai bun decat aceasta mlastina perpetua a promiscuitatii. Pentru ca PLUS singurel n-are cum sa devina puternic, nici USR, nici PMP, iar PNL uite ce pateste la ora actuala ca e latrat de toti rotvailerii prost crescuti!!!
    Invrajbirea partidelor pro-occidentale inseamna tragere de timp in favoarea perpetuarii promiscuitatii in Romania. Membrii PLUS sau USR trebuie sa castige adepti prin mesaje inteligente, de critica in genul CONSTRUCTIV la adresa PNL nu in genul linsajului bolsevic!!!! Ca atunci inseamna ca agentii pro-rusi se plaseaza cu spor.....


     



    RăspundețiȘtergere
  2. Scuzati, trebuia adaugat la inceput ca
    unii membri PLUS pe care ii poti usor banui ca sunt agenti pro-rusi sau cartite PSD, si aici continuarea era textul postat de mine inainte...

    RăspundețiȘtergere
  3. Corect ! Apreciesz ca aceasta pandemie este mult mai dura ca aun razboi al unei tari implicate. De ce ? In razboi se distrug obiective ,oamenii se duc in adaposturi , se cam stie unde si cand sunt raidurile aeriene ...se termina razboiul dupa o perioada de tratative si ...iti numeri si plangi mortii,gat ! La pandemie e altceva ,mult mai grav ,nu poti sa te ascunzi ,nu ai unde,astepti un vaccin un an -doi si poate toata viata si atunci vine CCR ul asta de cacat sa ne spuna ca e neconstitutionala o hotarare rapida a guvernului,doamne iarta-i sau...da-i afara.Eu nu credeam ca cei de la CCR sa reprezinte un partid ( care i-a numit ) din aceasta functie sacrra,credeam ca odata ajunsi acolo sunt independenti pana-n dinti...dar noi,vai de noi ...

    RăspundețiȘtergere