luni, 11 mai 2020

Moștenirea lui Dragnea în PSD, în jurnalistică, peste tot


Se împlinește aproape un an de când Dragnea a ieșit din politică și a intrat în pușcărie.
Moștenirea lui rămâne prezentă. În primul rând în PSD.
Dragnea a acționat că o epidemie, n-a lăsat nimic în jur, a vrut să controleze tot i-a îndepărtat ăpe toți potențiali adversari. Cei rămași sunt o garnitură de politicieni de mâna a doua, sau chiar a treia. Să ne uităm numai actuala conducere. 

Am aflat de problemele lui Ciolacu ieri, la scurt timp după necazul pe care l-a pățit în direct.
Am văzut în reluare și nu mi-a făcut de loc bine. Curat ghinion pe capul PSD și al Ciolacului de supraviețuire acum! După ce a neglijat în Parlament, în Camera Deputaților afacerea cu autonomia secuiască, acum, chiar cînd propunea programul PSD de revenire al economiei să i se facă rău. Părerea mea că Ciolacu, după evenimentul pe care l-a pățit, cam iese din politică. Pe de altă parte programul PSD este nerealist pe motivul că România nu stă pe un sac de bani și PSD propune ca să nu mai existe resursele de finanțare pe care el are statul prin taxe și impozite. Este cum am mai spus mentalitatea de Conu Leonida că: Statul să dea că d'aia e stat!
Și asta face parte din moștenirea lui Dragnea care a luat cu o mână și a dat cu două cu o larghețe iresponsabilă, amânând ce-i mai important acum, investițiile esențiale în infrastructură, autostrăzi, spitalele care sunt de certă actualitate. 
Ca să fiu rău cei doi șefi ai PSD Ciolacu și locotenentul său Paul Stănescu au în comun ocupația lor de bază de tractoriști. Și nu asta atârnă greu la dosarul carierei politicienilor români. 
Nici Ludovic Orban, nici ministrul lui de interne nu au ceva studii de bază deosebite, ambii subingineri. Nu că asta ar fi în defavoarea lor. Degeaba a fost Adrian Năstase șef de promoție, lăcomia l-a prostit și l-a dus la păușcărie. 
Dar se observă că mulți din actorii politici de azi au studii superioare obscure, puzderie de facultăți și universități particulare, care dau diplome aproximative. 
Au trecut vremurile când prim minisștri români aveau studii la Paris, doar Mihai Răzvan Ungureabu a absolvit Oxford, dar asta nu l-a calificat de prim ministru competent. 

Tema cea mai discutată lăsată de moștenirea toxică a lui Dragnea este legată de creșterae aberantă a punctului de pensie cu 40%. Și în condițiile normale, fără pandemie acest deziderat era greu de realizat. Guvernul Orban a preluat un deficit de peste 5% și oricum mărire pensiilor după cum sfătuiește guvernatorul Băncii Naționale ar putea fi de vreo 4%. 
Cel mai important acum este repornirea economiei în condiții de siguranță medicală și aici sunt chestiuni contradictorii. Epidemia asta ne-a făcut neputincioși.

Altă moștenire toxică este presa aservită. Vectorul de imagine PSD este de departe Antena 3, care era singurul post tv care nu dădea imagini sau comentarii de la incidentul nefericit întâmplat ieri lui Ciolacu. Acest eveniment i-a lăsat cu gura căscată și neputincioși și au dat-o pe alte teme!

Am citit cu mare scârbă un articolul absolut jegos scris de Radu Călin Cristea, Cu toate că am un prieten care avea o părere foaret proastă despre el, mai păstram ceva păreri pozitive, poate generate și de niște analize asupra unor personalități extrem de controversate din viața noastră publică. 
Ultima lui contribuție, unde altundeva decât în Cotidianul nemernicului de Nistorescu este o diatribă mizerabilă și mincinoasă în contra lui Iohannis. Culmea că pe acest individ l-am întâlnit o singiură dată la congresul PNL din februarie 2014, unde Iohannis a fost cooptat vicepreședinte al PNL. Câtă ipocrizie!
Nu am nicio așteptare de la un Cristoiu care răsuflă din toți rărunchi nostalgie șefiei lui de mahăr al Scînteii Tineretului. Un alt personaj respingător este Chireac care răspândește minciuni fetide produse de el sau de Sorin Roșca Stănescu prin Dc News.

Revenirea la viața normală și a punerii în funcțiune a economiei prezintă încă multe necunoscute și stă sub semnul prudenței medicale. 

Să sperăm că se revine la normal într-o măsură după 15 mai și să fim mai ales sănătoși!

2 comentarii:

  1. Auoleu, nu stiam ca Orban e doar subinginer. Oricum, se vede cultura precara din modul in care se exprima, dar e istet si se descurca bine, nu e baiat prost.
    M-a amuzat prezentarea plastica a personajelor, probabil ca nota ploiesteana, combinata cu cea pitesteana va confera culoare in textele dumneavoastra. Continuati sa apareti de un optimism tonic, fata de cata ura inconjoara pe bietii pnl-isti de parca ei ar fi venit cu virusul in Romania....Da, nu avem decat sa speram ca ramanem sanatosi multa vreme si ca lucrurile vor lua o intorsatura favorabila pentru toata lumea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesant si cam educat articol care nu prea iti sta in stil .Mi-a placut cum i-ai caracterizat pe toti,sunt pe aceiasi parte ,dupa mine durerile tale sunt si ale mele ,vad ca l-ai uitat pe Basescu si este un lucru bun ,eu nu mai cred nici in Johanis al nostru , e cam sfatuit prost si cam cade in capcanele vremii ...Ca presedinte ,al tuturor romanilor si partidelor politice,echidistant( cum ar trebui dupa Constitutie (?)...) trebuie sa fii un pic mai viclean sa nu zic diplomat si sa nu uiti ce ai facut si tu in trecut ca ti se pun pe tava si daca nu raspunzi la ele jumatate esti vinovat...parol !

    RăspundețiȘtergere