miercuri, 15 septembrie 2021

De ce devii progresist


Ca răspuns la unele reacții privind postarea privind felul în care devii comunist am să încerc să dezleg și această problemă.

Sursa principal pentru aceste considerații a fost furnizată de Mihai Vasilescu. Trăitor la Londra, el este mai familiarizat cu aceste mișcării care au luat avânt în SUA, dar se manifestă și în Anglia, unde la începutul meciurilor de fotbal, jucătorii îngenunchează în sprijinul mișcării identitare ale negrilor. 

Mihai Vasilescu mi-a explicat că aceste mișcări care sunt foarte vehemente după moartea lui George Floyd, sau după mișcarea mee too, de tip extrem feminist. 

Sursa acestor mișcări este ideologia marxistă care bântuie în mediul universitar american, dar și izvorăște și din elemente ale ideologiei creștine protestante, predestinarea, și altele. 

Ele se manifestau mai demult în mediul universitar american, pe vremea când se mai găseau fraieri să creadă în comunism. Falimentul comunismului european de după 1989 a însemnat și dislocări și reevaluări în mediile marxiste.

În America până de curând domina visul american, că toți au șanse egale, că toți sunt americani proveniți din amestecul social cultural melting pot. Ei bine, aceste ideologii și mișcări au fost preluate și promovate de către ideologii universitari marxiști. De are succes ideologia marxistă în universitate? Din cauza mediocrității. Mulți profesori sunt mediocri și la fel majoritatea studenților. Probabil că doar în cele de top selecția fiind mai riguroasă, marxismul universitar nu este prevalent, dar nu sunt sigur.

Și acești ideologi au cultivat toate aceste mișcări, ideologii care în loc să promoveze melting pot-ul american cultivă deosebirile. Așa au apărut corectitudinea politică, feminismul extremist al mee too din mediul cinematografic hollywoodian, cu multă ipocrizie privind hărțuirile sexuale. Dar cea mai vehementă este Black Lives Matter, care are ca erou un infractor drogat care moare la o acțiune dură a poliției. Cred că ipocrizia atinge noi culmi, ce distanță față de mișcarea de afirmare a negrilor inițiată de Martin Luther King. În plus datorită unor specificități religioase se cultivă între albi un sentiment de vinovăție față de nenorocirile suferite de sclavi. Așa că s-a ajuns la dărâmarea unor statui ale unor lideri confederați, susținători ai sclaviei, dar culmea stupidității dărâmarea statuii lui Lincoln cel care eliberează pe negri din sclavie, sau a lui Columb. Păi dacă Columb nu descoperea America, mai trăiau azi în America negri, luați sclavi de negustori de la regișorii africani. Păi cei care au rămas în Africa ce statut au și ce nivel de trai comparabil cu cei din America? Sclavagismul a fost o pată pe obrazul Americii, dar negrii se bucură azi de toate drepturile și nu cred că trebuie să capete un statut social aparte pentru suferințele trecute. 

Din toate astea a rezultat și woke și cancel culture care ostracizează pe toți cei care îndrăznesc să discute fără prejudecăți aceste probleme.  Ca reacție la aceste extremisme au fost scrisori de protest a unor oameni de stânga din America, notabil Noam Chomsky, care protestează  la aceste noi vânători de vrăjitoare în mediul intelectual american.

De prostia progresistă s-au molipsit și tineri intelectuali români care se declară marxiști, o obscenitate după 5 decenii de comunism marxist, stalinist, dejist, și mai ales ceaușist!  Ba în USR PLUS se propagă aceste idei ca politici în Parlament. Și am văzut derapaje de tipul lui Iulian Bulai, crescut în mediul catolic și devenit un negaționist și un anti-creștin.

Concluzie!

Trebuie să fii prost să devii progresist, propagând aceste deformații culturale și sociale. Ești tot un fel de comunism, dar parcă mai prost, că pe vremea comunismului o făceai din interes și sub presiune și represalii, pe când acum nu te mai obligă nimeni!

PS 
La Poema Română a lui Enescu în timpul prezentării finale a Imnului Regal al României n-am văzut spectatori care se ridică la intonarea lui! Vai de spectatori!

8 comentarii:

  1. Nu stiu de ce te doare tema asta. Chiar nu intelegi lumea in care traiesti ? Macar sa murim intelegind decit luind-o razna ca tine. Este o obligatie nescrisa fata de cei ce ramin .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. NU înțeleg ce te deranjează? Am scris despre acest fenomen, al progresisimului care este un fel de extremism de stânga. Ca răspuns a apărut Trump.

      Ștergere
  2. Black Lives Matter nu este o organizatie progresista. Asa cum cum nu sunt nici Occupy sau Antifa. Astia sunt marxisisti violenti. In iunie 2020, Trump a ținut o conferință de presă pentru a denunța planul Chinei de a elabora o lege a securității naționale pentru a contracara disidențele din Hong Kong. El a amenințat că va pune capăt recunoașterii SUA a statutului comercial special din Hong Kong și că va sancționa oficialii chinezi care afectează libertatea Hong Kong-ului. Va aduce daune reale companiilor chineze și elitelor bogate care au folosit Hong Kong ca ușă din spate pentru a avea acces la capital străin, tehnologie sensibilă și canale pentru a-și muta averea în străinătate. În acea noapte, după discursul lui Trump, marile orașe din Statele Unite au fost cuprinse de flăcări, Gărzile Naționale au fost mobilizate, iar protestatarii s-au confruntat cu polițiștii împotriva revoltei în apropierea Casei Albe. Președintele a mers într-un buncăr. Autoritățile chineze au fost puternic criticate pentru reprimarea protestelor din Hong Kong, pentru lagărele de concentrare uighure și pentru arestarea avocaților drepturilor. Beijingul trebuie să fie foarte încântat să vadă reputația globală a SUA murdărită. Atentie, ca progresismul vine din partea stingii liberale.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Toate astea au în comun marxismul! Nu cred că progresismul are ceva cu liberalismul. Este stângism de esență marxistă

      Ștergere
  3. Mai baiete tu nu vezi ca ideile politice circula cu repeziciune prin lume? Pai comunismul ar putea deveni cea mai puternica idee politica capitalista din lume. Comunismul nu a insemnat egalitate intre oameni. Exista o clasa de conducere , la noi cam 10% , care au stiut sa isi conserve rolul de conducere al statului pina astazi si de acum incolo. Asa va fi si in SUA si in Europa occidentala si cam peste tot. Adica 10% din cetateni vor creea iluzia egalitatii intre oameni , recte mult discutata democratie , iar ei vor dispune de 90% din bogatia statelor , in timp ce ceilalati 90% vor avea 10% din acea bogatie. Problema actuala a politicii mondiale este aceea ca statele traditional capitaliste nu au gasit inca formula de adresare catre popoare in efectul caruia sa introduca acel comunism nemilos care nu se va numi comunism dar tot aia este. Deci viitorul este un comunism marxist dar cu profit pur pentru 10% din capitalisti dar care se va numi altfel fiindca aici intervine orgoliul natiunilor. Ma rog sunt multe de zis dar acum imi lipsesc termenii adecvati

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce sansa a pierdut Romania ca n-a acceptat "comunismul cu fata umana" pe care ni-l propunea Iliciov in '89, i-am fi devansat serios pe toti idealistii contemporani care propun comunismul ca societate alternativa a capitalismului aflat in criza! Interesant de urmarit si evolutia periculoasa a comunismului imperialist propus de China rosie.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ievident! nu si si in privinta Chinei ...

    RăspundețiȘtergere