Georgia Meloni a câștigat alegerile din Italia cu Fratelli d'Italia. Ea este considerată cripto fascistă deoarece este provenită din Aleanza Nazionale. După câte știu partidul fascist Movimento Sociale Italiano, partidul fascist postbelic a fost reșapat de Gianfranco Fini în Aleanza Nazionale, partid conservator care a încercat să se dezbare de mentalitățile musoliniene. Din acest motiv unii lideri din Uniunea Europeană au intrat în fibrilație. Opinia mea este că Meloni este o conservatoare, e creștină practicantă și că este exasperată ca majoritatea italienilor care văd că Italia s-a umplut de africanii veniți de peste mare și care încarcă sistemul social italian.
MInistrul Câmpeanu și-a dat demisia. Asupra lui plana acuzația de plagiat. Șercan este cea care l-a acuzat, cred că nu prea știe ce-i aia plagiat. Este atunci când într-o lucrare personală se copiază citate din alți autori fără a indica sursa. Câmpeanu pur și simplu a luat o carte cu mai mulți autori și și-a însușit-o ca singur autor. Asta-i hoție! Problema cu plagiatul este dată de lipsa de experiență cu articole publicate în reviste serioase occidentale. O știu din experiență, cum te freacă referenții și cum trebuie să documentezi tot ce este scris. Un prieten medic mi-a spus că dacă s-ar lua în serios plagiatul cam toți profesorii lui de la Medicină ar fi plagiatori, și ar rămâne universitatea fără profesori!
Un alt scandal intern este că licitația pentru 600 de automobile BMW a fost câștigată de Auto Bavaria a lui Schmidt, prieten cu Iohannis. În loc să se întrebe de ce este nevoie de atâtea automobile, probleme este cine a câștigat licitația. Am scăzut 100 pentru București, rămân cam 12 în medie de județ. Păi unde sunt autostrăzile care să le suptravegheze aceste automobile puternice? Cei mai vocali sunt useriștii. Păi Schmidt a fost unul din cei mai mari sponsori ai USR! Totul este ipocrizie și propagandă, ataci propriul sponsor?
Ieri, joi am fost la concertul
Filarmonicii Pitești. A fost o seară cu muzică veche, clasică și ceva care mi-a
sunat destul de modern.
![]() |
Csendes, Ganea, Mădălin Sandu |
În partea a doua a concertului orchestra
Filarmonicii Pitești condusă de Alexandru Ga monografie nea ne-a oferit o
capodoperă, Simfonia a treia - Eroica de Beethoven. Era inițial dedicată
lui Napoleon, eliberatorul popoarelor, dar după ce s-a făcut împărat, Beethoven a șters
dedicația și a intitulat-o Eroica. Muzicologii spun că ea prevestește
romantismul muzical. Este după mine o alcătuire muzicală curioasă. Prima parte
este dinamică, ca apoi partea a doua să fie poate cel mai trist și dramatic
marș funebru. Partea a treia este scurtă și veselă, cornii îmi amintesc de o
partidă de vânătoare, este cea care mi-o amintesc mereu de la această simfonie.
Ultima parte este la fel de dinamică. A fost o seară muzicală de
excepție.
Am terminat aseară o carte foarte
interesantă: Evreul improbabil - Mihail Sebastian o monografie ideologică.
Cartea aparține unui critic literar din noua generație. Am găsit-o pe internet
sub formă PDF și am încercat să o convertesc e-pub ca să o citesc ușor pe
tabletă. A fost imposibil să o convertesc pentru că PDF era pe două pagini
paralele pe care nu le-am putut separa. Ideea care m-a frământat citind-o a
fost dacă mai este actual antisemitismul? Nu este acum oarte anacronic, când există
pentru evrei o patrie, Israelul? Unii vor sări să-mi spună că antisemitismul
este valabil și azi, inclusiv într-o Românie fără evrei.
Filme, am văzut un serial tenebros cu
traficanți de droguri numit Santo, spaniolo brazilian, în care un
tip zicea ceva în spaniolă și i se răspundea în portugheza braziliană. Veri buni spaniolii și vorbitorii de portugheză, aici brazilieni
În fine s-a terminat Nation League,
meciurile de fotbal pe grupe valorice, România a făcut egal cu Finlanda și au
învins cu 4-1 Bosnia. Degeaba! Am căzut în grupa C! M-a impresionat Ungaria,
care a învins Germania cu 1-0 în deplasare. Nu i-a mers cu Italia, a pierdut cu
2-0 acasă. Dar când îi văd pe unguri mă gândesc la bătăile pe care le luam cu
Teașcă, că 6-0 era scorul!
Vin acum meciurile cu Champions League.L-am întrebat pe Radu Paraschivescu, simpaticul scriitor și comentator de fotbal cine va câștiga Champions League și mi-a spus că Benfica! Să vedem!
Am avut privilegiul să-i ascult pe Phoenix cu Moni Bordeianu solist în prima lor escapadă la București la Casa Studenților în toamna lui 1967, credeam că se dărâmă balconul de entuziasm. I-am ascultat o noapte la barul Litoral în vara lui 69, în Eforie Nord, apoi la Festivalul A pop-rock din toamna lui 69, unde intram fraudulos, și la ultimul lor concert de Crăciun la Polivalentă în 76, ultimul din România. S-a întâmplat și un incident de genul Yarbirds în filmul Blow Up. Phoenix care a părăsit România în 1977 a dispărut, le ascultam melodiile date subversiv pe un magnetofon la un bar în Jupiter în 1985. Ce a reapărut după 1990 nu mai era Phoenix, chiar dacă întâmpinată cu entuziasm de cei ce-și aminteau de vechiul Phoenix. Era doar o copie proastă plină de orgoliile și aroganța lui Nicu Covaci. Și astfel a decăzut de a ajuns să-i cânte unui derbedeu, ajuns din prostia noastră națională politician.