vineri, 20 septembrie 2013

Turnesolul de la Roşia Montană

Da, este adevărat Roşia Montană acţionează ca o hârtie de turnesol! 
Trebuie să recunosc că treaba cu turnesolul mi-a luat ceva timp, culmea! ştiam denumirea englezească, dar îmi storceam mintea pentru testul respectiv din chimie, care stabileşte aciditatea, noroc că este dicţionarul englez-român on-line!

Nu vorbesc de actanţii politici, dacă m-aş băga în treaba asta m-aţi acuza de partizanate!
Cei din media, anumiţi jurnalişti, intelectuali au reacţionat nepotrivit, ca să nu spun rău.
Am citit şi în Dilema veche şi din presa on line.

În grupajul din Dilema veche dedicat fenomenului Roşia Montană, unde cam toate reacţiile sunt împotrivă am observat şi nişte nuanţe.
M-a dezamăgit că un tip inteligent precum Emil Hurezeanu califică chestiunea "sentimentalitate anti-capitalistă". Mi-au plăcut sincerităţile Luizei Vasiliu şi ale Adinei Popescu, tinere care asigură calitatea excelentă a revistei. 

Dar m-a nelămurit contribuţia altui tânăr jurnalist Laurenţiu Diaconu-Colintineanu. Pe acest tânăr îl vedeam în zilele fierbinţi din ianuarie februarie 2012 în cohorta de pseudo-utecişti ai doamnei Rodica Culcer! Care denunţau cu mânie proletară manipulările uslinoase! Domnul Colintineanu este afectat de reacţiile negative ale Pieţei la adresa mass-media, recte televiziuni. El se justifică ca fiind angajatul postului de radio RFI. Şi foarte util, publică un tabel cu reclamele RMGC date de televiziuni. De departe conduce România TV, televiziunea  pesedistă, urmată la mică distanţă de B1Tv. Asta spune de foamea de cei 30 de arginţi pe care le trăiesc aceste televiziuni, prima de partid, ultima băsistă, cu toate consecinţele de atitudini publice.
Domnul Colintineanu îşi varsă tot veninul pe Antena 3, care a dat însă reclamă RMGC cam de 20 de ori mai puţin decât ROtv. Pentru că domnul Colintineanu detestă pe cei de la Antena 3,  dându-şi astfel cu independenţa jurnalistică în cap.

Am citit şi articolul de azi scris de Sever Voinescu, normal la Evenimentul Zilei
Chiar dacă Voinescu are cu totul alte preferinţe politice, asta nu mă împiedică să-i apreciez cele scrise şi cum s-a comportat în activitatea sa politică pedelistă. 
Dar aici scrie prost, cu răutate şi nerozie despre manifestările Pieţei privind Roşia Montană.  Este extrem de nervos că tinerii nu înjură direct pe Ponta şi pe USL. Asta-l doare pe Sever V.!

De ce nu s-o fi ţinând de cronicariatul privind Festivalul Enescu! Acolo scrie mult mai inteligent!

3 comentarii:

  1. peste 5 ani, subiectul va fii uitat. va ramane diversiunea din care USL iese prost oricum ar da-o si pierderile economice pentru Romania. in 12 Mokeys o grupare de teroristi verzi gaseste Solutia ideala pentru salvarea Planetei: ucide 5 miliarde de oameni. M

    RăspundețiȘtergere
  2. da este un idicator chimic ,in cazul nostru pentru prostie sau ..vanzatorism!!

    RăspundețiȘtergere
  3. A propos de uciderea a 5 miliarde de oameni. E o "preluare" de la Dan Brown (a se citi, "Inferno") sau o traire proprie?

    RăspundețiȘtergere