joi, 10 ianuarie 2019

Discursul lui Donald Tusk

Asta seară a s-a produs inaugurarea festivă a Preşedinţiei României de 6 luni a UE. 

Au vorbit pe rând preşedintele Iohannis, preşedintele Senatului Tăriceanu, Vicepreşedinle Camerei Deputaţilor Iordache, preşedintele Tajani al Parlamentului European, preşedintele Consiliului European, preşedintele Comisiei Europene Jean Claude Juncker şi în final vorbeşte chiar acum Primul Ministru al României Viorica Dăncilă.

Dacă invitaţii europeni s-au simţit dator să spune câteva cuvinte în limba română. Domnul Tajani chiar a evocat legăturile italienilor cu românii. 

Însă surpriza cea mai mare a fost discursul preşedintelui Consiliului European Donald Tusk. El pur şi simplu a cucerit pe toţi românii vorbind româneşte! Mi-am dat seama după acest discurs că noi românii avem un mare prieten polonez, pe Donald Tusk!

Discursul lui arată cum poate un om politic să vorbească în momente soleme de spre lucruri care merg la sufletele oamenilor. 

Donald Tusk este un intelectual rafinat, i-a evocat pe Mircea Eliade, pe Cioran , pe Tristan Tzara sau pe Eugene Ionesco.  

Dar a ştiut să e vorbească de Dacia 1300 maşina socrului sau despre Dacia Duster a fiului său, Dar cel mai tare a mers la inimă amintirea celei  mai victorii a fotbalului românesc câştigarea de către Steaua Cupei Campionilor Europeni în 1986 şi formidabila prestaţie a lui Helmuth Duckadam. 
Discursul său a impresionat pe toată lumea şi va rămâne în memoria afectivă a românilor. 

Donald Tusk este la bază profesor de istorie. Este un mare om politic polonez, a fost cel mai de succes prim ministru al Poloniei.


El este unul din cei mai importanţi oameni politici europeni şi binemerită locul în conducerea Uniunii Europene. Cu toate că este urât de politicienii care ocupă azi temporar conducerea poloneză, Doanld Tusk va rămâne un mare om de stat polonez şi european şi de azi unul din cei mai importanţi prieteni ai României.

3 comentarii:

  1. M-a impresionat pana la lacrimi cat de pasionat de Europa e acest personaj fata de cat de lesinati sunt politicienii nostri, nu mai vorbesc de agentii sovietici trimisi pe post de parlamentari europeni de catre PSD...E o diferenta ca de la cer la pamant...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ateneul s a transformat in sala de sedinta si Palatul Regal in restaurant.Am sacrificat valori nationale ca niste politicieni romani sa dea frumos in fata colonialistilor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stupizenia comentariului tău anonim întrece prostia Veoricăi!

      Ștergere