duminică, 20 ianuarie 2019

Jurnal de duminică 20 ianuarie 2019

Multe lucruri s-au întâmplat în săptămâna ce a trecut.

Aş începe cu un lucru care îmi este familiar: criza energetică!
După ce s-a dat în funcţiune Unitatea 2 de la Cernavodă în 2007 s-a format un consorţiu pentru punere în funcţiune a Unităţilor 3-4 CANDU. Totul s-a făcut praf în momentul în care idioţii politici de la PSD, da de la PSD au ameninţat de trădarea intereselor naţionale că acest consorţiu nu avea o majoritate românească. Şi aşa guvernul Tăriceanu a refăcut consorţiul unde parte românească avea majoritate şi totul s-a terminat. Sunt ani de zile de când se negociază ca să ne facă chinezii aceste unităţi CANDU dar pun condiţii care sunt greu de acceptat.
Se vede acum când este iarnă câtă nevoie ai de energie pe bază de unităţi de tip termoenergetic.
Nu mai merg nici moriştile, apa a îngheţat, iar fotovoltaicele dau puţin iarna. Şi vin şantajiştii de la cărbune şi pun condiţii pe ce salarii dau cărbune. Lipsesc termocentralele pe gaz, iar nuclearul care nu poluează cu gaze de seră nu are acum 30 - 40%  cât putea avea! Şi aşa ne cost scump megawattul...

Citesc în continuare la cele 21 de întrebări care le pune  Yuval Harari pentru secolul 21, poluare, ecologie, încălzirea atmosferei, terorism, emigraţie.
La toate Trump are un răspuns să facă zidul a graniţa cu Mexicul şi democraţii nu-i dau banii. Statisticile arată că în ultimii ani a scăzut masiv emigraţia ilegală dinspre Mexic. Oricum  California şi probabil Texasul se bazează pe munca ieftină a mexicanilor. Mi se pare din ce în ce mai dobitoc, vrea să iasă din NATO, nu înţelege care este rolul SUA în lume şi sunt mulţi alţi dobitoci care-l admiră şi-n America şi-n lume. 

Am citit ultimul număr din Dilema veche şi mi-a rămas în minte un articol al unui maghiar adresat unui prieten român. El este amărât că noi majoritarii nu înţelegem că ei ţin la limba şi obiceiurile lor. Şi în plus nu s-au revoltat sau să comită terorisme ca bascii, sau corsicanii. Păi eu am o explicaţie, sunt popor imperial, la fel ca turcii din Germania care nu comiteau terorisme, doar kurzii au ocupaţia asta. Şi evident palestinienii, şi alţi musulmani cu vocaţie de prigoniţi.  

Mi-a plăcut mult serialul britanic Collateral făcut bine, analizând Marea Britanie înainte de Brexit. 

Inclusiv filmul românesc Moon Hotel Kabul a fost interesant, putea fi un thriller meseriaş cu un actor de mare calibru ca Florin Piersic Jr. Chiar mă miră că nu şi-a găsit un agent la Hollywood, ar putea face roluri direct în engleză pe care o posedă bine după câte ştiu. 

Revenind la actualitatea internă se vede mai clar ca oricând ce guvern avem.
Cu o tâmpită pe post de prim ministru de care a făcut mişto Netanyahu. S-a dus iar în Israel pe şest, îi plac călătoriile, iar primul ministru al Israelului a profitat spunându-i că speră să mute ambasada la Ierusalim şi să apere Israelul de băgăreţii de la Uniunea Europeană cât este România şefă. Şi dobitoaca care nu ştie engleză a zis doar Thank you!?  Bine zice cineva că mocăita asta n-ar trebui lăsată să meargă pe afară. S-a văzut bine la Strasbourg când s-a zborşit din nou la Europa că trebui respectată România, adică şobolanul infractor Dragnea, care îşi face nu ştie pe unde luna de miere. Sper să-i arunce Irinuca chiftele cu praştia la puşcărie. 

Guvernul Dăncilă este exemplar, dovedeşte dacă ai fost prost şi codaş la şcoală ai loc în guvernul Veoricăi. 
Mă îngrozesc la vederea şi expunerea mediatică a impostorilor, un matematician care nu ştie un vers din Eminescu, un fost şofer la Asistenţa Copilului la Botoşani ajuns nu se ştie cum Ministrul Muncii, care ne obosea cu plus valoarea pe care o dau salariile iresponsabil de mari date funcţionarilor care nu fac nimic în administraţie. Plusvaloarea a aflat-o din cărţile de îndobitocire marxist leninistă pe vremea când o fi fost activist la UTC? 

Jurnaliştii se porcăiesc între ei, toxixul Andronic, care a făcut o mizerie care pute securistic din Evenimentul zilnic îi luxează şi porcăieşte pe Sabin Orcan şi Sorina Matei. Toţi au trecut de la dreapta la stânga şi invers, mai ales episodul Băsescu îi caracterizează. Oportunistul Guşă care a pupat pe unde a scuipat şi invers de duce să-l vadă pe Ghiţă şi apoi invocă statul paralel. Este supărat pe toţi, nimeni nu-l ia nici măcar ca expert sau consultant politic să mînânce şi el o pâine albă prin Parlament şi să şantajeze cu Realitatea tv. Grele zile va avea Rareş Bogdan.

Ceva grav s-a întâmplat şi în politica internă de curând.
Marius Oprea a săpat şi a aflat că partidul lui Cioloş PLUS este fabricat de fostul securist care l-a anchetat prin 1988! Aşa că erau analişti politici care sugerează că aceste partide precum USR ar fi făcute special de securişti să canalizeze unde vor ei nemulţumirea populară.
Descoperirea făcută de Oprea pune într-o lumină extrem de nefavorabilă aceste partide care spun că sunt ale unor oameni noi şi tineri. Cum râdea cineva la Realitatea tv aseară, păi Cioloş, tânăr la 50 de ani?
Păcat! Pentru că unii din deputaţii şi senatorii USR sunt de bună calitate, precum cei care se luptă în Parlament cu Ciordache pe legile justiţiei.
Contrar părerii lui Pârvulescu, partidelor astea noi le lipseşte o situare ideologică clară. Pot fi de dreapta centru dreapta sau centru stânga. Şi să aibă unii lideri mai carismatici. Nici Barna, nici Cioloş nu prea spun ceva, iar unul cum este Ghinea este un arogant pompos care crede că dacă a făcut un masterat la London School of Economics este alfa şi omega în politica românească. Nu este, mai are de dovedit! Păcat de unul precum Valeriu Nicolae, pe care îl citesc cu mare plăcere în Dilema veche, a făcut carieră pe afară în IT, cu probleme, fiind cam ţigan, dar dacă eşti valoros te poţi afirma!
Să auzim de bine!





3 comentarii:

  1. Kurzii și palestinienii sunt realmente prigoniți ! Sunt vreo 10 000 000 kurzi în lume dar nu au o țară a lor. Iar o serie de insulițe de cîteva sute de km2 și cîteva mii de locuitori sunt membre ONU !

    RăspundețiȘtergere
  2. Îți trimit un link: https://revista22.ro/opinii/madalin-hodor/tu-eti-marius-oprea
    Cei ce se tem de partidul lui Dacian Cioloș, după ce au încercat fără succes să blocheze apariția sa, au recurs la soluția de avarie. L-au forțat pe Marius Oprea să-și plătescă datoria către cei ce l-au susținut, Tăriceanu și Dan Voiculescu. Marius Oprea recidivează. După ce l-a apărat pe securistul Nicolae Paraschiv, este utilizat pentru a lovi în Cioloș.
    A susține, contrar părerii lui Pârvulescu, că noilor partide le lipsește o situare ideologică clară, înseamnă a nu face distincția între ideologie și doctrină. Te invit să consulți orice dicționar și vei constata nuanțele care le diferențiază. Într-un Larousse, pe lângă sensul adoptat astăzi, din inerție cred eu, de ansamblu de idei propriu unui grup, unei epoci, care traduc o situație istorică, este precizat și sensul peiorativ, doctrină care laudă un ideal irealizabil. Conform DEX, care preia termenul din franceză, doctrina reprezintă totalitatea principiilor unui sistem politic, științific, religios. Dacă vrem să ne amintim cât rău au putut provoca ideologiile care au dominat secolul trecut cred că este normal să acceptăm că utilizarea în documentele programatice ale noului partid PLUS a conceptelor de Principiu și Valoare are o putere de atracție mai mare decât a celor clasice de centru, dreapta, stânga, ideologie.
    Să nu ne referim acum la carismă! Poate n-am observat-o eu la ceilalți lideri de partide!
    Unul din principiile Codului Etic al PLUS este Fair-play-ul față de oponenții politici.
    De ce este păcat de Valeriu Nicolae? Pentru că este cam țigan, sau pentru că susține partidul PLUS? Ți-o spun cu regret că mă așteptam la Fair-play și din partea ta.
    Închei urându-ți să auzim numai de bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Să lămurim lucrurile.
      Pe Valeriu Nicolae îl apreciez nu că este cam ţigan, asta o spune el. Il apreciez pentru ce scrie prin Dilema veche. Mai jos, sub el scrie nişte prostii pseudocomice Cuţitaru de la Iaşi care mă enervează.
      N-am nicio simpatie pentru Cioloş. S-a ridicat promovat de liberali şi nu recunoaşte asta. Este un oportunist.
      Pe Hodor ăsta nu ştiu cine l-a inventat. Văd că a scormonit să-l facă pe Ion Aurel Pop că ar fi securist, este doar naţionalist, îl prefer pe Boia, alt securist dovedit tot de alde Hodor.
      Şi să punem la punct treburile cu Marius Oprea. A fost un rezistent când noi ăştialalţi ne căcam în pantaloni. Nu mi-l cita pe Tismăneanu, alt oportunist jalnic, mare comunist în Romînia şi mare deontolog pe vremea securistului Băsescu, altă hahaleră jalnică. Tot ce este rău azi în România este din cauza lui. A fost primul care a fost autist la opoziţie şi nu negocia cu opoziţia. Dragnea este urmaşul lui fidel.Şi a mai inventat-o pe idioata de Macovei, care a lăsat moştenire pe Dorel Toader care face din aceiaşi postură cele mai mari ticăloşii. Aferim de ăştia de la 22.
      Apreciez pe toţi tinerii care militează în politică.
      Dar cu alde Cioloş, Barna, confidentul lui madama Veorica, aferim de asemenea lideri. Repet, păcat de partidele astea conduse de nişte împiedicaţi.

      Ștergere