vineri, 17 mai 2019

Jurnal de vineri cu Cornel


De ce Cornel? Pentru că este vechiul meu prieten din studenție, împreună cu Valeriu, actualmente la New York eram un fel de Cei trei muschetari. Când ajung la cursuri la Politehnică ne mai vedem și mai stăm de vorbă.

Am plecat lejer astăzi spre București pentru că nu mai am decât cursul de Master de la 1 la 3. Am plecat greu din Pitești nu se strângeau oamenii și după o juma' de oră am pornit pe la 9 dimineața. Vremea era frumoasă, câmpurile arată splendid, grâul este verde, iar porumbul a răsărit deja. 

Primul scop era să mă opresc la Decathlon să-mi iau niște pantofi de sport impermeabili. Îi găsisem pe internet, dar îmi cerea cardul, nu mi-a surâs și mi-am dat seama că ajung în București și în Militari este un magazin mai mare decât cel din Pitești.
Aici mi s-a întâmplat ceva ciudat cretin și greu de explicat.  Am coborât și am trecut strada spre complexul Militari. Ajung la magazin și din reflex îmi las rucsacul la o cutie de la intrare care avea cifru. Zona era supravegheată de un tip de la pază. Am făcut codul simplu 1234 și am intrat în magazin am găsit pantofii de pe site-ul Decathlon, la prețul redus de 130 în loc de 150 de lei. I-am încercat, erau buni, am mers la casă i-am plătit și m-am dus la cutie să-mi recuperez rucsacul. Acesta dispăruse, m-a apucat disperarea, unde este? Individul paznic mi-a zis să mai caut și mi l-a găsit în altă cutie. L-am luat grăbit și nu am mai comentat. Era un hoț, a deschis cutia și noroc că nu aveam nimic, doar o sticlă de apă și niște senvișuri, a fost atât de imbecil că l-a pus în altă parte. 
Dacă luam tableta mi-o fura, noroc cu cartea Frica a lui Bob Woodward, apărută cu ziarul Adevărul pe care azi am reușit să o termin.

Am ajuns la AFI, am făcut un tur pe la Cărturești, dar n-am găsit voumul 2 din Memoriile lui Lucian Boia. M-am întors la Starbucks-ul de la intrare și a apărut și Cornel. El este foarte pesimist în privința alegerilor și nu prea are de ales, era foarte critic și la adresa lui Iohannis. Eu am alte păreri, dar asta este altă poveste.
Am discutat și despre Valeriu, care se pare că nu va mai ajunge acum în mai în România. 

Și că tot vorbim de apropiatele alegeri azi s-a petrecut o vizită secretă a lui Dragnea în Argeș.
Prima a fost la Topoloveni unde a fost întâmplinat de un grup de protestatari tăcuți care tocmai desfășurau niște banere și au fost luați pe sus de jandarmi și duși la poliție unde li s-a dat drumul după terminarea vizitei în Topoloveni.  Jandarmii au început să aibă comportare de trupe de securitate de unde se și trag, mai ales ofițerii bătrâni. Același tratament l-a avut Dragnea și în localitate Corbi unde a fost apostrofat de alți protestatari.
Cred că Dragnea nu mai are unde să se ascundeă, șobolanul este huiduit oriunde s-ar ascunde. 

Ieri în Dilema veche am citit cu mare plăcere dosarul privind traducătorii cărților românești. Este emoționant că sunt străini care au prins drag de limba noastră și ne traduc scriitorii în limba lor. 

Mi-a plăcut ca de obicei articolul Adinei Popescu cea mai simpatică autoare a revistei alături de Valeriu Nicolae.
Dar acesta a comis-o, l-a atacat vehement pe Rareș Bogdan. Mi se pare nedrept, când te lauzi cu oameni noi în politică și faci abstracție că idolul său Cioloș este un opportunist vechi.
Dar mai rău este că începe să iasă la lumină tinerețea lui discutabilă. Dacian Cioloș a fost recrutat la trupele de securitate, strămoașele jandarmilor de azi din Topoloveni. Mai rău! Reiese că a păzit casa Doamnei Cornea, el recunoaște că a păzit doar intersecția.  Tinerețe cam sulfuroasă și cam vinovată!

Pesedeii sunt fericiți, Iohannis a fost huiduit de un individ în Timișoara, președintele i-a dat replica: fiecare cu părerea lui.
N-au sărit jandarmii să-l rețină, nici sepepiștii, Timișoara nu-i Topoloveni. Ba chiar acolo ar fi periculos, că doar timișorenii au pornit răsturnarea lui Ceaușescu.

În plus Iohannis a decis amânarea festivităților de omagiere a eroilor Revoluției de acum 30 de ani, la apostrofarea inclusiv a fiului doamnei Cornea, poate este mai bine că nu se se poate insinua că ar fi  o acțiune cu caracter electoral.

7 comentarii:

  1. Joe, 1234 este primul cod pe care hotii il incearca.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate!
      Pot spune precum Ion Bobu: Am fost un dobitoc!

      Ștergere
    2. uneori chiar esti!!!zic cu oarece simpatie si intelegere(hahaha)

      Ștergere
    3. Să respectăm adevărul istoric: Nu Bobu, ci Postelnicu!

      Ștergere
  2. DILEMA am reînceput să o citesc datorită ție. De la tine am aflat de Valeriu Nicolae. Am fost curios să-l citesc și am rămas de atunci fidel lui și DILEMEI. Dă-mi voie să nu fiu de acord cu tine. L-am urmărit cu interes Pe Rareș Bogdan cât timp a susținut emisiunea de la REALITATEA. M-a nedumerit cedarea atât de rapidă în fața lui Gușă și renunțarea atât de ușoară la doi dintre colaboratorii săi. REALITATEA a a mai fost frecventabilă până la plecarea sa. Plasarea sa în fruntea listei liberale nu dovedește decât slăbiciunea acestui partid. Liberalii nu vor putea atrage mai mulți votanți decât au avut în ultimii 30 de ani. Atacându-l pe Cioloș te situezi, chiar dacă nu vrei, de partea PSD. Nu știu de unde preiei acele informații sulfuroase. Nu mă așteptam de la tine să le și transmiți mai departe. Dacă asta este politica liberalilor mă întristează faptul că te pretezi la ea. Gândește-te că fără alianța USR-PLUS, singura care adună voturile celor nehotărâți, schimbarea nu va fi posibilă. Mă aștept din partea ta și a celorlalți liberali la mai multă luciditate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Să punem lucrurile la punct!
      Valeriu Nicolae a comis un atac jenant la adresa lui Rareș Bogdan. Bogdan a fost jurnalist. Cioloș a fost politician, aducerea lui în față a făcut-o PNL. În 2016 când a fost solicitat a ezitat și ezitările lui au costat electoral PNL, chiar dacă și erorile lor au cântărit greu. Acum ies la lumină chestiuni din trecutul lui Cioloș. A fost recrutat la trupele de securitate și pe deasupra a mai păzit și casa Doinei Cornea. Cu asemenea trecut Cioloș în alte condiții, pe vremea când îl apucau pandaliile pe Liiceanu, Cioloș era istorie. Guvernarea lui a fost onorabilă, dar i-a permis lui Dragnea să scoată 45% în 2016. Din acest motiv este extrem de nedrept Valeriu Nicolae. În rest mi-a rămas un tip simpatic.

      Ștergere
    2. Bine că m-ai lămurit!
      Având în vedere că informația despre Cioloș provine de la Tăriceanu nu aveai cum să te îndoiești de veridicitatea ei și să nu o lansezi cât mai repede mai departe, așa cum ai primit-o. Cum aș putea să nu-l cred pe fostul șef al liberalilor, dându-i crezare lui Cioloș. Mai ales că absolvise liceul chiar în acea vară! Oportunist cum era cred că a fost chiar supărat că a fost lăsat să păzească intersecția. Oricum, Tăriceanu știe mai bine și eu cred că Cioloș minte. Deși a fost pus la intersecție s-a dus din proprie inițiativă în fața porții Doinei Cornea. Acum nu-și poate permite să-i contrazică pe foștii lui șefi de la trupele de securitate.
      Ce mă miră este atitudinea liderilor PNL. Să-i dea ei afară din PNL pe cei care au distribuit la Cluj pliantele la care munciseră atât și să ceară scoaterea placardei anti-Cioloș de la marele miting din București al PNL? Nu știu cât timp adevărații PNL-iști îi veți mai suporta pe acești lideri. Sper că după alegerile europarlamentare vă veți alege o conducere mai hotărâtă.

      Ștergere