sâmbătă, 25 aprilie 2020

Jurnal de izolare cu cercel

A mai trecut cam o săptămână de la ultimul jurnal de pandemie.

Între timp primăvara s-a înpământenit bine, chiar dacă nopțile nu sunt prea calde.
A fost și Învierea tristă pentru că am stat toți acasă.

Însă apar semne bune, președintele Iohannis și primul ministru Orban anunță relaxarea după 15 mai, când va avea loc finalul stării de urgență. Oare să sperăm?
Însă în zonele închise va rămâne condiția purtării măștii de protecție. Se vor deschide parcurile, magazinele și hotelurile.
Încă nu este clar dacă se vor deschide terasele unde am putea socializa. Asta cel puțin pentru mine este esențial. Să avem undeva loc să stăm la taifas.

Scandalul cel mai mare în ultimul timp este legat de directorul Adrian Străinu Cercel de la Spitalul Matei Balș,
A ieșit în presă un document Vacanța Mare pe care acest individ și-l asumă.
Hârtia respectivă este un amestec halucinant de idei stalinisto-naziste privid izolarea vârstnicilor, dar și a celor dela 49 la 65 de ani!  Cred că Străinu Cercel este cam obosit, dat fiind că spitalul pe care îl conduce, Matei Balș este în epicentrul infecției cu coronavirus.
În document el proiectează și un guvern al pandemiei, și propuneri cu implicații economice. Străinu Cercel recidivează după ce a declarat că spirtul nu este un dezinfectant la covid19.
Drept pedeapsă a fost demis de la conducerea  Comisiei pentru managementul clinic şi epidemiologic al COVID-19.
De fapt Străinu Cercel s-a asociat cu madam Firea, primărița Bucureștiului în ideea testării rapide, proiect bizar care nu s-a realizat.
Opinia mea este că acest domn are o agendă politică. Pentru că în sprijinul lui s-au coalizat orbește cei de la PSD în frunte cu liderul provizoriu Ciolacu (un fel de Kerenski, hahahade la  Revoluția Rusă din 1917!).  Ciolacu de salvare pentru fraieri și proști.
Este o cauză pierdută Străinu Cercel, cu toate că unii jurnaliști, în frunte cu A3 încearcă să-i pună în gură unele declarații asemănătoare scoase din context ale lui Tătaru, ministrul Sănătății. Vacanța Mare al lui Străinu Cercel este o prostie de la un capăt la altul.

Pentru că opoziția neguvernamentală este liberă și nu are ce face s-a hotărât să acționeze în Parlament. Așa că au ciopârțit anumite OUG cu mentalitatea de mână largă a lui Conu Leonida: Statul să dea că d'aia e stat. Este evident că anumite mentalități nu s-au schimbat la români, sunt la fel ca pe vremea lui Caragiale!
Mai activi în atacat guvernul rămân cele două guri de venin ale liderilor fără partide, Tăriceanu și mai ales Ponta care ne bombardează cu tot felul de inițiative care mai de care mai imbecile.

Nici guvernul nu se dă în lături să se laude prin vocea lui Orban că ei muncesc în timp ce Parlamentul este în izolare, o mentalitate cam autoritaristă, care nu a scăpat unor jurnaliști, precum istericul de CTP, care aici are dreptate.
Suntem un stat democratic și parlamentar. Ciolacu și ai lui ar trebui să-l invite pe prim ministrul Orban la Parlament la discuții, nu la amenințări prin presă.

Și că tot am amintit de jurnaliști mă enervează cotcodăcitul inutil al doamnei Dogioiu, care dacă vrea să critice trebuie să fie la obiect. Nu mai vorbesc de supertoxica Alina Mungiu, portdrapel în ultima vreme a PSD, cum trec timpurile?!
Ce să mai zic de nemernicii de Nistorescu și de Cristoiu care sunt vectori de manipulare și prostii mobilizatoare pentru imbecili politici.

Și acum ceva și despre mine și preocupări.
Citesc în continuare la Presidents of War, am lăsat Omul fără însușiri al lui Musil, ca să termin partea președinților din cele două războaie mondiale.

Cum am mai spus, am stat să văd cele trei serii ale serialului israelian Fauda.  Și cum internetul mă supravegează, Google feed mi-a furnizat un articol polemic publicat de israelianul Haaretz. Acesta este scris de un palestinian și critică serialul pentru lipsa de înțelegere față de palestinieni. Eu, care sunt mai la mijloc cred că sunt și episoade dramatice în care palestinienii sunt prezentați pozitiv, este și povestea de dragoste din eroul principal evreu din Shin Bet îndrăgostit de doctorița arabă palestiniană. 

Am mai văzut și filmul Bratstvo Părăsind Afganistanul despre eroarea tragică a comuniștilor sovietici de a invada Afganistanul și retragerea fără glorie, eroare pe care au repetat-o și americanii în prezent. 

Am văzut chiar azi dimineața finalul filmului Les Miserables a unui tânăr regizor francez premiat la Cannes despre periferia pariziană ghetoizată a africanilor din Montfermeil, locul unde Victor Hugo a scris celebrul roman cu același nume. 


Aștept cu nerăbdare să ies de la 11 la 13 prin oraș să-mi dezmorțesc picioarele.


4 comentarii:

  1. Ma distrati cu cele doua guri de venin. Doar ca eu una nu sunt la fel de optimista. Mi se pare ca PNL-ul este extrem de fragil cu atatea guri de venin care isi permit sa atace absolut tot ce fac acestia.
    PNL fiind facut tot din oameni tip psd-isiti, nu pot sa nu se dea mari. Eu as prefera o atitudine ferma, dar de mare corectitudine, nu sa ofere conuri de umbra, lipsa unor raspunsuri sau raspunsuri arogante...Pentru ca eu as vrea ca poporul sa perceapa PNL ca pe un partid evoluat, cu comportament occidental, intransigent, dar si corect pana la exagerare. Episodul cu oamenii care au plecat la munca in vest in plina pandemie a fost tratat foarte neglijent, nedotarea spitalelor la timp nu a fost justificata corespunzator(poate pe principiul "Celui qui s'escuse, s'accuse"?), amanarea jenanta a punerii la punct a site-ului IMM-urilor si multe alte amanunte...Sper sa iasa bine pana la urma, ca ei sunt singura noastra speranta, dar imi par o ceata cam dezlanata, din pacate, foarte timizi exact cand trebuie sa fie puternici si invers...
    Dumneavoastra aratati mereu activ si ne induceti si noua acest spirit, chiar daca de unde nu e nici Dumnezeu nu cere, in cazul meu...Pictez sa prezint niste tablouri la o expozitie online intre 25 mai si 8 iunie...Macar am ceva la orizont :)...Va urez sanatate.

    RăspundețiȘtergere
  2. Referitor la Cercel planul Vacanta Mare a fost conceput inaite de inceperea regimului de urgenta si nu a fost oficializat. Iar el nu este asa de dramatic pe cat s-a vehiculat, el fiind intentionat de a izola persoanele varstnice care locuiesc impreuna cu copii. Referitor la aceasta am auzit la radio parinti care au spus ca nu vor sa i-si trimita copii la scoala in iunie, cum intentioneaza sa faca Ministerul Invatamantului, deoarece ei fiind la servici dusul si adusul de la scoala il fac bunicii.
    Ce a declansat acesta campanie impotriva lui Cercel este declaratia sa dupa evenimentul de la Cluj cand au fost trimisi oameni la munca in Germania - au fost trimisi fara a fi testati intr-o zona rosie ceea ce dupa parerea lui a fost un genocid. A fost astfel atacat planul lui Iohanis si Orban de trimitere a oamenilor la munca in strainatate realizat cu firme SRI. ca este adevarat sta spusele sefului aeroportului din Cluj ca acesta a fost instiintat de sosirea charterelor cu o zi inainte de catre SRI?? Din acest motiv a fost ingropata actiunea de destituire a lui pe motiv ca nu a respectat cerintele ordonantelor militare intrucat acesta avea o copie a deciziei de trimitere a muncitorilor in strainatate semnata de Orban.
    Si daca tot vorbim de Orban de cand a ajuns Prim Ministru la Guvern a inceput sa ii puta parlamentul. Cand a fost invitat sa faca raportul asupra motivelor extinderii perioadei de urgenta, la o saptamana dupa aprobarea in parlament asa cum a fost aprobata, a declarat ca acesta nu este functional lucrarile fiind on-line. Cand a fost aprobata noua peroada de urgenta nu l-a deranjat acest tip de aprobare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De acord cu cele relatate. Asistam la niste lupte de cea mai joasa speta. Eu personal, neavand incredere in sistemul de ocrotire a sanatatii din Romania, am facut eforturi ca Mama sa evite pe cat posibil contactul cu terte persoane. Este evident ca o persoana de 93 de ani nu are nici o sansa de supravietuire intr-un spital din Romania. Asta pe de-o parte. Pe de alta, am impresia ca aceasta politica de izolare la domiciliu/intrerupere a activitatii economice are si o componenta menita de a prabusi anumite economii. Mai direct spus, componenta economica este chiar dorita de unii, cei mai bine informati profitand printr-o relaxare mai timpurie si prin tiparire desantata de bani fara acoperire. Desigur ca o parte din masuri - cele de restrangere a libertatilor - vor fi taraganate cat de mult. Chiar ma astept la propuneri legislative de restrangere a drepturilor fundamantale sau care sa faciliteze supravegerea in masa a populatiei.

      Ștergere
  3. Îmi amintesc că Cercel a avut o funcție mare și pe vremea gripei aviare, nu știu la ce partid era atunci; dar a spus/făcut atîtea prostii încît a fost destituit. Dar despre proiectul său am găsit doar comentarii, nu am dat de textul original și integral. Și afirmația despre alcool este dubioasă - a spus sau nu a spus, există vreo înregistrare ? Poate este și cam diliu.

    RăspundețiȘtergere