joi, 2 decembrie 2021

Jurnal de 1 Decembrie

E BINE sau NU E BINE să fii ROMÂN? | Epic Vox




A venit și Ziua Națională a României. Ea corespunde cu aniversarea României Mari, formațiune statală existentă între 2018 -1940. România de azi nu mai corespunde cu granițele de atunci. Este remarcabil că totuși România de azi nu s-a destrămat cum a pățit Cehoslovacia și Iugoslavia de după 1990. 

Și pentru că este zi națională lumea și adus aminte de patriotism, chiar dacă există o doză mare de ipocrizie. Scriitoarea Adina Popescu nu simte nimic înălțător, patriotismul deformat, băgat cu anasâna în capul copilului care atunci nu mai are nicio semnificație. Cât mă calcă pe nervi, diminutivarea asta scârbavnică de Românica. Este România și atât! Cel mai mult mă surprinde că în această zi nu mai sunt amintiți creatorii României Mari, Ionel I C Brătianu, Iuliu Maniu, Cardinalul Hosu, Iancu Cavaler de Flondor, sau Pan Halippa. Măcar de 24 Ianuarie se fac dramatizări cu Domnul Cuza, cu Kogălniceanu sau Moș Iona Roată. Acum nimic! Dacă patrioții intoxicați din 1990 au decis că 1 Decembrie este mai valabil decât 10 Mai Ziua Independenței de Stat păi să sărbătorească! Cum au respins criptocomuniștii 10 Mai, că prea aducea aminte de monarhie, de Carol I care ne-a trecut de la ișlic și șalvari la un pic de europenitate, cum îmi spunea un prieten. Proastă alegere, prilej de tristețe pentru concetățenii maghiari, 10 Mai reprezenta momentul când apărea pe harta lumii un nou stat independent, România, Vechiul Regat, cum zic ardelenii, care apoi a reunit și prin jertfa bunicului patern toate provinciile românești în jurul ei. Pentru că mai aud aroganțe ale unor din compatrioții ardeleni care strâmbă din nas. Vreau nu vreau, bunicul matern ardelean s-a luptat cu rușii în Galiția pentru Imperiu.

Cred că această zi este prilej de meditație nu de festivism. Și din  acest motiv mi-a plăcut acel videoclip de pe Youtube cu e bine sau ne e bine să fii român.

Trecând la actualități politice am impresia că PSD caută cu tot dinadinsul să enerveze partenerii de coaliție din PNL. Promovarea unor persoane cu un trecut extrem de controversat, precum Laura Vicol președinta comisiei juridice de la Camera Deputaților, sau a penalului Marin Neacșu Secretar General al Guvernului contribuie de plin la asta. În plus pesediștii sunt înlocuitorii useriștilor, fac politică, nu guvernare. Îl văd pe Cîciu cum îl amenință pe Cîțu că face audit la Finanțe, că a făcut împrumuturi prea mari. Păi normal! N-a fost nicio pandemie, nu au făcut pesediștii praf finanțele între 2017 și 2019? Nu dau viață lungă acestui guvern. În plus, cu dreptate spune CTP despre Rafila că este un politruc, sau Andrei Cornea în Dilema veche amintește de dialogul dintre retor și medic din Gorgias al lui Platon, că medicul când devine retor nu mai este medic. Prin retor se înțelege politicianul, mai bine zis politrucul. Atunci când Austria închide granițele lăsând pe bieții români să nu mai ajungă la Târgul de Crăciun de la Viena și să flaneze pe bulevardele Budapestei, când și Germania și Austria vor să introducă vaccinarea obligatorie, la noi Rafila are ordin de la partid să nu introducă certificatul verde. Păi că  tot admirabilii judecători de la Curtea de Apel București au admis sesizarea sindicatului polițiștilor ca să nu fie obligați să se vaccineze, că se încalcă drepturile omului. Domnilor judecători primul drept al omului este dreptul la viață, și dacă există tâmpiți și idioți care-l încalcă, aceștia trebuie sancționați. Nu știu de ce, dar acești sindicaliști din poliție îmi amintesc mai mult de milițienii din tinerețile mele în care drepturile omului erau un pulan pe spinare și un pumn în bărbie. O spun din experiență proprie. Și mă mir cum la școlile și academiile de poliție sunt extrem de căutate, cu mulți candidați pe loc, iar de acolo ies polițiști tip Robi din Las Fierbinți. Piețele sunt pline de traficanți de țigări, pe care polițiști se fac că nu-i văd, iar boșii sunt niște gherțoi care adora bemeveurile, mașină de traficant, nu amărâții care stau pe stradă. 

Un alt prieten remarca la PROTV că de 1 Decembrie erau prezenți români de  succes de afară. Păi ăștia dinăuntru dacă scot capul sare ANAF-ul pe ei, îi iau toate organele de control la întrebări pentru șperțuială. Vechi obiceiuri fanariote, că toți suntem români mai mult sau mai puțin onești, cum spunea Caragiale.

Muzica! Că a venit Ziua Națională!



5 comentarii:

  1. Din pacate, in loc sa-i civilizam noi pe romi, ne-au romizat ei pe noi, de a ajuns o virtute sa ciordesti si sa ocolesti legile si regulile. E o virtute sa nu respecti nici regulile sanitate, in aceeasi nota imprumutata de la romi. Ce daca risti sa te-mbolnavesti? E dreptul tau sa stai in strat ca porcul!!! E dreptul romanului romizat sa-si bata joc de civilizatie!!! Iar PSD se comporta ca aparatorul drepturilor si libertatilor romanilor bine romizati!!! Asta e Romania actuala!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Joe,

    acest mesaj de Ziua nationala…

    marturisesc ca de 30 de ani incoace nu m-am mai simtit atit de trista si debusolata ca si acum. Ce s-a intimplat in toamna asta in politica romaneasca mi-a spulberat toate sperantele ca cineva mai este in tara care vrea sa schimbe ceva. Armata asta de infractori din politica se inmulteste si ajung la putere din nou cu ajutorul unor incompetenti egomani care nu-si cunosc limitele si competentele sau incompetentele. Vorba accea, ii dai afara pe usa si ei intra din nou pe geam..

    Am impresia ca pe zi ce trece sansele de schimbare si mai ales de supravietuire a tarii scad vazind cu ochii. Eu cred ca daca Albanezii si-ar pune in cap sa ne cotropeasca ar reusi inainte ca primul ministru sa prinde de veste…. cu tot NATO-ul pentru care pradam o gramada de bani…



    Aceasta pandemie are si ea ceva bun: ne-a aratat cine sintem, de la vladica pina la opinca. Si nu numai in Romania ci chiar si aici, unde traiesc eu. Te uiti la ei, ii asculti si te miri ce prioritati au. Si opinca si vladica… parca traiesc intr-o piesa de teatru absurd.

    pentru ca unii ‘destepti’ care maninca democratia cu lingura nu vor sa se vaccinze si nimeni nu vrea sa-i oblige (de, avem guvern SPD cu Verzii!!!) se para ca cei vaccinati vor trebui sa se testeze permanent, daca vor sa iasa din casa. Pai tot eu port raspundera pentru ce se intimpla ??

    Astept sa vad ce le mai trece prin cap si astora.

    iar la voi chestia cu certificatul verde , este colosala!! Eu as pune restrictii de calatorie la TOTI romanii in EU, indiferent unde sint si de ce. Si atunci sa-l vad pe ministrul vostru cum hotaraste el la nivel national ce are de facut cu certificatul.. pacat ca le-a dat EU deja o parte din bani. Eu nu le-as fi dat nici un sfant pina nu rezolva problema cu vaccinarea…

    RăspundețiȘtergere
  3. Joe, Targul de Craciund de la Viena e inchis! Asa ca romanii n-au unde sa ajunga...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păi asta zic și eu, d'aia umblă ai noștri pe Vaci Utca în loc de Ring și Primăria din Viena unde este obișnuit Târgul de Crăciun! Asta am aflat din articolul Adinei Popescu din Dilema veche.

      Ștergere