sâmbătă, 25 iunie 2022

Ce mă mai enervează


















Am aflat cu plăcere și mândrie de performanța tânărului înotător David Popovici. Să câștigi probele de top al natației mondiale cea de 100 și 200 m liber este o performanță excepțională în probe care erau apanajul exclusiv al înotătorilor americani. Președintele, primul ministru, ministrul de interne, Popovici este membru al clubului Dinamo, l-au felicitat. Pe deasupra primul ministru i-a dat un premiu de un milion de lei, iar președintele Iohannis l-a decorat cu Steaua României. 

Ei bine este cineva care vrea neapărat să ne strice această bucurie. Este fosta navă amiral a presei românești, C T Popescu, care s-a scufundat exact ca Moskva, nava amiral rusă a Mării Negre, într-o mare de venin! El ne urlă că România n-are niciun merit pentru această performanță. Aș fi înțeles această revoltă dacă Popovici s-ar fi antrenat în piscinele americane, dacă antrenorul n-ar fi fost român, dacă el nu s-ar fi născut în România. A aflat cu invidie ca la Budapesta unde se desfășoară Campionatele Mondiale de Natație sunt 300 de piscine și Ungaria este o forță mondială la natație. Și în România sunt și cea din Pitești a dat și ea un campion, pe Robert Glință. Postarea de felicitare a președintelui Iohannis a stârnit multe reacții negative. Culmea că unele se potriveau ca nuca-n perete. Președintele este unul din puțini demnitari care face sport. Merge pe munte, schiază, joacă tenis, merge cu bicicleta, ba s-a dedat la plăcerea golfului. Și proștii de culoare pesedeo auristă exact de aceste pasiuni sportive se iau. Păi am ajuns o țară în care nu se mai face sport. Este o analiză foarte pertinentă scrisă pe contributors.ro a prietenului meu Vlad Zografi nesportivii! Îmi amintesc cum făceam sport pe vremea anilor de liceu. La I. L. Caragiale Ploiești Predescu-Fiște pregătea mereu echipe de handbal care au ajuns să fie campioane școlare, fie au dat handbaliști de nivel național, dar pe vremea când handbalul românesc era ceva pe plan mondial. Se făcea baschet și volei. Dar cum să mai faci acum sport când niște judecători iresponsabili au retrocedat jumătate din groapa unde se făceau deschiderile festive de an școlar. Cum Dumnezeu să retrocedezi un teren sportiv al unei școli, legi proaste care au îngăduit acest rapt imobiliar. Deja marele campion și om de afaceri Ion Țiriac a atras de multe ori atenția că sportul a devenit o Cenușăreasă. Despre fotbal ce să zic, ăsta se practica pe maidan. Nu mai sunt maidane, nu mai sunt fotbaliști. Acum sunt școli, academii de fotbal, dar ori nu mai sunt băieți talentați, ori nu mai sunt antrenori și scouteri care să vadă în acești copii talente de viitor. În 2019 selecționata Under 21 ne-a dat cevașilea speranțe. Nu s-a ales nimic din ea, doar Ianis Hagi pare a confirma că e fiul marelui campion. Trebuie făcut ceva pentru revitalizarea sportului românesc. 

Mă surprinde insistența cu care jurnaliștii români vor să afle ce face concret România pentru Ucraina. Am văzut cu ochii mei cum au controlat vameșii români un autocar gol de Ucraina de parcă aduceau arme sau droguri, sau mai știi țigări netimbrate. Diplomația românească a insistat ca tot ce se face pentru a ajuta Ucraina să se facă discret și experți informați, precum George Friedman admira România pentru asta. Uită că se pare că ucrainenii se antrenează pentru Himars la Midia, la poligon. Se face tot ce este posibil pentru transportul de cereale prin Constanța. Se pare că ajutoare inclusiv militare vin pe aici peste Dunăre pentru zona Odesa. Deci noi facem ceva. Doar anumiți jurnaliști par a fi transformat  Mama lui Ștefan cel Mare!

Mergând în Grecia am constatat ceva. Cum vedeai un automobil impozant, un beemveu, un merțan, un audi știai că are numere de România! Grecii sunt modești, au mașini mici, vechi și nepretențioase. Păi cum să sari ca politicienii populiști că trebuie redus prețul la combustibili, când ai noștri care pozează în ceea ce nu sunt își cumpără secondhenduri nemțești care consumă 15 litri pe suta de kilometri? Este adevărat că sunt cam toate domeniile unde prețul la combustibil are impact, dar românii să lase hardughiile nemțești, să revină la Dacia noastră care nu arată de loc rău și europeni mai socotiți o cumpără ca pe o pleașcă.

De fapt mă enervează insistența cu care Ciolacu proferează amenințări la parteneri că nu este lăsat pesedeul să facă praf bugetul. La unul care a absolvit liceu de tractoriști nu mă miră. Se insistă cu pomeni care ar ajuta pe cei în nevoi. Și voucherele se duc pe orice inutilitate nu pe ce au nevoie cu adevărat oamenii. Trebuie să se înțeleagă că sectorul productiv, investițiile pot aduce bună stare, nu pomenile. De fapt ce să ceri de la un partid, care promovează un ministru al Agriculturii populist, care resuscita proiecte care s-au dovedit falimentare și pe deasupra este suficient de prost să facă concursuri aranjate să-și promoveze cumetriile și să fie prins cu mâța-n sac de către DNA!

Nici cei din opoziția fărâmițată a USR de către oportunistul jalnic care este Cioloș u stau mai bine cu populismul. După ce a ajuns președintele USR, a insistat să iasă de la guvernare pentru un ministru mediocru, acesta, după ce a fost blocat de conducerea partidului să-și facă mendrele., s-a supărat, a demisionat din fruntea USR, și-a luat jucăriile și a înființat REPER, parcă să facă jocurile dușmanilor democrației, PSD și AUR! Useriștii ar trebui să reflecteze cum au ajuns de la 22% la europarlamentarele din 2019, nu pe niște sondaje cum era dat AUR la un moment dat, la un procent de 10%. Un partid este format ca să câștige electoral, să guverneze ca să-și demonstreze calitățile nu să stea în opoziție. Degeaba a insistat Cîțu la useriști să revină la sentimente mai bune, s-au încăpățânat să se facă praf, cum este realitatea de acum! Cred că acum useriștii regretă pe Cîțu care arată că este un adevărat liberal și care împărtășește principiile ca care aderă și USR. E mai bine ca la guvernare să fie PSD? Că nu trebuie ignorată prostia PNL de a se asocia cu PSD  cafe este tot ceea ce este contrar principiilor liberale.

Avem politicieni de slabă calitate fără personalitate. Dar faptul că serviciile publice merg prost, trenurile sunt o catastrofă, poliția nu-și face treaba, administrația colcăie de birocrați înseamnă că și noi avem o parte de vină, că nu știm să punem presiune pe politicieni și responsabili acestor servicii.

M-a bucurat foarte mult că propunerile serviciilor secrete pentru legislația siguranței naționale au fost date în vileag de presă. Trebui ca discuția în Parlament să fie serioasă și să se facă niște legi moderne și echilibrate. Securiștii, nu numai în România vor să aibă parte de impunitate când dau chix, dar trebuie supravegheați să nu-și depășească atribuțiile. Însă am citit opiniile unui jurnalist care include România în democrațiile deraiate precum Ungaria, declarând ca suntem un stat securist, asta pe baza acestor propuneri de legi. Vinovatul este ca de obicei Iohannis care este detestat pentru faptul că USR nu mai e la guvernare.  Până la regimul iliberal al lui Orban e cale lungă.


6 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Apa este bună, dar un pic mai rece decât anii trecuți, probabil că a fost mai rece și pe aici!

      Ștergere
  2. E buna rau(poanta)! Tu dai zor cu toate relele si Dan Stanescu de mai sus te-ntreaba "cum e apa"! Sa continui si eu? Stai mai putin la soare ca la varsta noastra nu face bine! Orice ai spune, aia cu mandria nu merge! Poti si mandru de realizarile TALE! Pentru David Popovici sau Glinta poti fi bucuros. Si-atat!

    RăspundețiȘtergere
  3. Decind sunt cu circulatia periferica nasoala nu mai pot face baie in apa rece . Dar ce dor imi este de asa ceva !!!! Asta este viata !

    RăspundețiȘtergere
  4. Am citit si eu ce ai scris. Ma rog ai dreptate. In ceea ce priveste sportul , imi aduc aminte ca prin 1996 ministerul sporturilor trebuia sa premieze vre-o 180 de sportivi/echipe care cistigasera titluri europene , mondiale si olimpice.. Ministru al sportului era atunci unul Stanescu ( nu eu ) care a iesit pe post si a cerut ajutor financiar ptr ca nu avea bani suficienti. De atunci sportul nostru la pozitia perfosrmanta a luat-o in jos rau de tot. . Cu toate acestea o serie de tineri minunati au tinut sus steaguk fara sa primeasca cine stie ce ajutoare de la un stat nedrept care poate platii 500.000 pensii speciale dar nu poate sustine cultura in general si cultura sportiva in cazul acestei discutii . Ma gindesc La Simona Halep . la Andrei Pavel , la gi,mnaste , la handbaliste , la inotatori , la o serie de atlete , si bineinteles la acest nou talent copil care cred vca daca rezista vremurilor va cistiga si o medalie olimpica.

    RăspundețiȘtergere
  5. Tatăl meu a fost triplu campion la natație exact la probele la care a câștigat acest noi mare campion...
    Trebuia s participe la olimpiada de ka Melbourne ... nu mai apucat.
    A fost înhățat dr securitate și a fost condamnat la 12 ani temniță grea ... pentru xine cunoaște termenul
    Nu se compară cu nimic din ziua de a i
    Eu personal am fost un mic campion local ...
    Chiar ma bucur ceai apar astfel de campioni

    RăspundețiȘtergere