luni, 8 aprilie 2013

Germania, Rusia şi noi!

Domnul Emil Hurezeanu explica într-o emisiune televizată raţiunea relaţiilor germano-ruse prin faptul că sunt bazate pe încrederea între aceste popoare! Şi subînţelegea comportamentul românesc prin războaie cu trădări, ca în ultimul război mondial. Ei bine domnul Hurezeanu uită că Marele Război de Apărarea Patriei al URSS a fost declanşat de TRĂDAREA lui Hitler la pactul semnat cu Stalin!
Cred că explicaţia este alta! De la 1871 încoace în Europa s-au prefigurat doi coloşi: Imperiul Rus şi Reichul German! Şi astăzi cele mai numeroase popoare ale Europei rămân cel rus şi cel german. Nemţii a tratat şi tratează  cu deferenţă Rusia sub toate formele ei istorice: imperiu ţarist, uniune bolşevică, şi acuma Rusia putiniană. Pe de altă parte Rusia are un mare respect pentru Germania, aceasta a fost întotdeauna modelul ţarilor, cea mai mare ţarină rusă era nemţoaică devenită o ferventă promotoare a intereselor ruse, au împărţit Polonia cu nemţii sub forma Prusiei şi a Imperiului Austriac. Industrializarea Rusiei s-a făcut cu sprijin german, culmea şi a imperiului bolşevic.
Ruşii dispreţuiesc celelalte popoare europene cu excepţia celor care înseamnă ceva istoric şi în actualitate. Rusia tratează de la egal la egal doar cu Marea Britanie, şi Franţa în afara Germaniei. Restul pentru trufia şi fudulia putiniană, mai ales nu contează. Probabil că mai există naţii pe care le tratează cu un oarecare respect, tot din motive istorice Suedia din vremea lui Petru cel Mare sau Polonia care este urâtă de ruşi pentru că la un moment dat într-un moment de slăbiciune Rusia era dominată de vecinul de la vest! Şi din acest motiv Stalin s-a răzbunat teribil pe polonezi, după ce i-a invadat de la est pe când erau agresaţi de hitlerişti din vest. Şi s-a întâmplat Katyn, unde floarea elitei militare poloneze a pierit cu gloanţe în ceafă! Cu noi există diferendul basarabean şi în momentul de faţă nimic din ce poate face România nu poate rezolva relaţia cu Rusia. Confirmarea este dată de interesul brusc, în tradiţie stalinistă, de faptul că Republica Moldova vrea să transforme limba oficială din moldovenească în limba română. Pentru noi lucrul este firesc, pentru Putin nu! Oare Putin este nervos că limba oficială a Austriei este limba germană, nu cea austriacă! O viitoare normalizare a relaţiilor româno-ruse se va întâmpla în momentul în care Republica Moldova se va decide definitiv că aparţine Europei şi se va deveni membră UE. 
Pentru asta trebuie să mai curgă apă pe Nistru, frontiera normală istorică între slavi şi români! 

2 comentarii:

  1. Tot timpul cele doua puteri sau inteles tacit in privinta Europei;restul sunt speculatii,deoarece au nevoie unul de celalat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si atunci te intrebi de ce te cauta neamurile de la rasarit... Sunt de acord cu tine, scrii bine...mai reciteste unele raspunsuri, nu te grabi, draga... ca tu ai ce spune. Rusii nu dau doi bani pe noi dar n-au uitat sa ne jefuiasca si violenteze daca i-am lasat in casa... Mai avem noi pe unii care ne prada continuu casa... si asa tot primim palme peste fata ca intr-o pedeapsa perpetua ca stam pe aceste plaiuri binecuvantate de bunul Dumnezeu!
    Trufia, dispretul la adresa neamurilor, increderea in forta lor mare... si euforia in fata paharului... dorinta de a ne calca in picioare in marsul c

    RăspundețiȘtergere