miercuri, 11 septembrie 2013

D'aia scriu eu pe blog!

Citesc zilnic mai multe ziare on line sau care apar şi pe hârtie. Scriu câteodată comentarii pe forum, unele dintre ele primesc replică. Nu-mi face plăcere când unii îmi dau replica bolşevică, c-aş fi fan Antena 3, uslinos, etc. Asta este nimic, pentru că unele sunt jignitoare şi dovedesc o puţinătate intelectuală care nu le face cinste emitenţilor. 
Printre ziarele pe care le consult se află şi Evenimentul Zilei. Acest cotidian este băsist, cu accente calomnioase la adresa celor care nu sunt martorii lui Băsescu. Este normal ca acest ziar, care este atât de partizan, să fie extrem de critic la adresa USL, a lui Ponta şi mai ales împotriva lui Antonescu. În fond dacă nu ar fi voci critice în presă, atunci n-ar mai fi democraţie şi lumea nu ar afla de malversaţiile celor aflaţi la putere.
Am citit în această seară însă o ştire care m-a şocat, cu un aer extrem de putinist, nostalgic bolşevic şi ceauşist, cu "interesile" străine împotrivă României.
Evenimentul Zilei acuză că în spatele celor care demonstrează acum împotriva proiectului Roşia Montană s-ar afla oengeuri plătite din bani străini, în special ale lui Şoroş!
Am replicat la ştire pe forum scriind că EVZ este un ziar care trăieşte din banii lui Gabriel Resources, canalizaţi pe căi oculte de Traian Băsescu! Ei bine, am avut curiozitatea să revăd reacţii la ce am scris şi am constatat că postarea mea fusese ştearsă de administratori! Că a mea este ştearsă mai treacă meargă, dar am observat că altă postare care spunea în esenţă acelaşi lucru a fost ştearsă, de asemenea!
Cineva mă întreba de ce nu mai vede comentariile mele la clientul Mircea Mihăieş găseşte acum şi această explicaţie. By the way, aflu că distinşii Horia Roman Patapievici şi Mircea Mihăieş sunt şi ei proprietari de terenuri la Roşia Montană! Le-o fi priind aerul sau aurul?
Comentariile pe care le fac personalităţile culturale implicate civic la adresa politicienilor contemporani sunt bine venite. Notorietatea şi avantajul moral pe care le au aceste personalităţi fac ca aceste atitudini să fie bine venite şi să pună pe gânduri pe mulţi oameni sensibili la astfel de semnale. Dar totul este în regulă până când aceste atitudini critice nu derapează în pamflet, calomnie, glumiţe ieftine, gen bătut pe burtă la bodegă la o halbă de Noroc! S-ar putea ca mesajul acestora să fie perceput exact invers şi să te întrebi unde şi-au uitat respectivii biblioteca, sau tableta, sub eticheta aceluiaşi Noroc?

Aşa că d’aia scriu pe blog, măcar află prietenii şi amicii mei care mi-s părerile! 

PS Actualizat cu observaţii de sens şi logică de la prieteni! Cărora le mulţumesc că mă citesc şi mă corectează!

8 comentarii:

  1. Nu numai ca bine faci, cum zice dan ono , ci ca o faci foarte bine. Unii se incapataneaza sa aiba pareri, altii nu au pareri (nici de rau!), iar altii poate ca au niste pareri, dar sunt primii care nu sunt de acord cu ele. Chestiunea importanta, atunci cand ai pareri este sa ai curajul sa le expui, nu pentru ca ar face pui, dar ca sa ai si loc unde pe altele noi sa le pui. Eu citesc in permanenta si cu multa placere postarile, pentru ca sunt ale unui om erudit si pentru ca sunt ale unui om curajos. Chiar si atunci cand isi asuma politica partizana...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aveţi dreptate! Am opinii politice, deci am partizanate, dar asta nu mă împiedică să văd realitatea şi nepartizan!

      Ștergere
  2. Astia de la Evz sunt direct conectati la serverele NSA, asa ca nu-i de mirare. Mesajele semnate "mirciulica" sau chiar nesemnate asa, dar de la adresele mele IP, nici macar nu mai apar, sunt rejectate imediat de astia de la EvZ. Am incercat, in gluma, sa-i si laud ... tot m-au sters, asa ca .. la buna vedere ! Ne vedem la Secu !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai băgat-o în ceaţă pe Adriana, a înţeles că ţi-e frică să-mi mai scrii? Pe blog sau pe mail...
      Hahaha.......aaaaa... nu trageţi tovarăşi!

      Ștergere
    2. J,
      a. chestia cu disparitia postarilor sau limitarea lor e veche in media din R. Vezi Hotnews sau ZF. Oricum, in naivitatea ta de "intelighentie" umanista chiar crezi ca blogurile si articolele constituie o Agora de dezbatere ideological bine intentionata. Fals. Ele nu sunt altceva decat zone de propagare a goarnelor si implementare a unor politici de manipulare. Ele sunt necesare pentru canalizarea in directia dorita a opiniei publice. Si o fac cu atata success incat opinia "publica" ajunga sa creada in tot felul de lucruri absurd sau ilogice. De exemplu, in USA opinia publica considera ca Siria est de vina pentru atacul chimic si ca este datoria lor sa pedepseasca atrocitatile (scop nobil). Totodata sunt de accord cu Kerry ca interesele USA cer o interventie (scop imperialist). Ilogic coplet.
      b. Este interesant de observant ca nucleul dur al opozitiei la Rosia Montana (eu il consider un proiect major pentru economia R) este format de cca 100 de personae, in cvasitotalitatea lor angajati la diverse ONG-uri. Macar ca isi justifica banii si tot e ciudat. BTW, nu a reusit nimeni sa imi explice in cca 7 ani de ce ceea ce functioneaza in alte tari UE nu poate functiona in R. Sau care este norma international sau forumul care interzice aceasta operatie. Evident ca asistam la un razboi economic. Poate putin neclar. Pe de o parte GR este o firma Canadiana si nu Americana. Pe de alta, o scadere a petului aurului pe piete poate prabusi puterea economica a USA (cel mai mare detinator de aur din lume). Sau s-ar putea sa fie un set-up gen Bechtel, unde despagubirile sunt mai importante decat proiectul. Sau un set-up pt bursa din Montreal. Etc, etc. Daca in cazul extractiei de fractura lucrurile sunt clare si gasim aceleasi NGO-uri (BTW2, Administratia Obama tocmai pompeaza bani in aceste proiecte) de partea Gazprom (ingrijorata de o competitive regionala cu toate implicatiile politice si geo-strategice), in cazul aurului se pare ca e o lupta west-west pe care pana acum R a platit-o la greu. O sa o faca si in viitor.
      c. Ai vre-un dubiu ca se face profiling prin exprimarea de opinii si apartenenta la un grup de prieteni ? Care crezi ca e rolul Facebook de exemplu ? Da, ar trebui sa iti fie frica. Dar daca nu iti e, faci parte dintr-un grup mic de romani cu sirea spinarii care inca nu au plecat de scarab. Cum a spus un ungur destept "Supararea fara putere e o prostie"
      Sozon de bien ! M

      Ștergere
  3. 1. Nu cred că există multe forumuri, bloguri etc. etc. care să nu cenzureze mesajele sau să ceară tot felul de parole, înscrieri în cont. Frecevent taie ce nu le convine chiar dacă mesajul e redactat decent. Dar asta am constatat și la ziare, reviste, posturi de radio, unități culturale dar chiar și la firme - rareori răspund la mesaje. Dar nici străinii nu sunt adesea corecți. Desigur că înjurăturile și agramatismele trebuie eliminate însă.
    2. Pentru Roșia Montană mie situația mi se pare mai simplă: niște străini vor să fure aur din România. Dar producția de aur în România este bloocată de ani de zile - din motive insuficient de serioase; iar aurul se exploatează în România de pe vremea agatîrșilor - nu avem nevoie de străini. Se repetă programul din perioada interbelică cînd s-a jefuit petrolul de americani, englezi, olandezi etc. iar după război au "ajutat" în continuare sovromurile. Iar acuzațiile contra cianurilor sunt în mare parte false tehnic, nu există încă metode mai simple și curate că doar nu se va extrage aur cu sita.
    ,

    RăspundețiȘtergere