miercuri, 20 noiembrie 2013

Maleta

Ieri, Adriana mi-a cumpărat o maletă. M-a trimis să verific dacă-mi place tricoul cu gât şi să-l caut la firma Maleta. Ulterior m-am lămurit, acest tricou pe gât se numeşte maletă. Această maletă îmi aduce aminte de tinereţile mele, de.... helancă! Helanca era acest tip de tricou, dar din fibre plastice! Cam năduşitoare helanca, dar foarte la modă pe la sfârşitul anilor '60!
Am folosit-o azi pe sub cămaşă, o să o vedeţi în poza de la Gaudeamus!

Acum atât despre chestii d'astea personale! Să trecem din nou la subiecte de actualitate.

Observ că subiectul moşier Băsescu a luat un avânt pe care chiar nu-l prevedeam la începutul săptămânii trecute, lucru care pe mine m-a revoltat, după cum încerc să vă reamintesc.
Am urmărit câteva reacţii cu care nu pot fi decât de acord! 

Editorialele lui Cornel Nistorescu mă scot de obicei din sărite, au un aer superior, de parcă Nistorescu ar decide ce e bine sau rău în România, Nistorescu uitând că este doar jurnalist cu menirea de a semnala lucruri care nu sunt în regulă. Ei bine, la opiniile din ultimul său editorial sunt de acord sută la sută. El susţine necesitatea instituirii acestor comisii care să analizeze malversaţiile funciare ale lui Băsescu şi fiica!

Interesant este că aceiaşi opinie o are doamna Mungiu Pippidi care susţine sus şi tare existenţa acestor comisii. Acest lucru îl spune doamna Pippidi îl practică Senatul SUA de vreo 150 de ani cu care a reuşit eradicarea corupţiei în această ţară.

De aceea atitudinea penibilă a mercenarilor băsescieni nu poate decât să te umple de scârbă. Cel mai trist este să vezi un filosof onorabil precum Andrei Cornea vrea să facă un martir al urii uslinoase din Traian Băsescu. Chiar atât de orbit a ajuns?

În acest context astăzi a explodat bomba că liberalii nu sunt de acord cu comisia pentru investigarea cum s-au retrocedat terenurile. S-a lămurit într-o intervenţie a lui Crin Antonescu la Antena3. Ponta, ca de obicei s-a grăbit vorbind şi în numele lui Antonescu. De fapt cea mai gravă decizie a lui Ponta luată de el singur a fost numirea lui Kovesi la DNA, fără consultare, dar negociere cu Băsescu. Antonescu a negat orice negociere cu Traian Băsescu. Dar cred că aici sunt şi jocuri de putere şi Antonescu simte nevoia din când în când să arate pisica PSD, care se comportă ca un stăpân, de unul singur, al României. 

Am mai citit şi opiniile doamnei Monica Macovei. Că ea  este un fel de Ioana D'Arc a pedelismului militant nu este nou. Ce m-a surprins cel mai tare a fost că a afirmat  că tot s-a făcut pozitiv pentru la Republica Moldova la UE este opera dumisale! Oare?

Aflu că lui Tokes i s-a propus retragerea decoraţiei Steaua României! Regret, este o eroare! 
Tokes a primit această înaltă decoraţie pentru faptul că de la el a izbucnit Revoluţia din  România, la Timişoara şi pe urmă în toată ţara! El nu a primit decoraţia pentru declaraţiile ulterioare iresponsabile de extremist maghiar, care jignesc pe românii majoritari, care au declanşat revolta fără să ţină cont că el este popă ungur!


3 comentarii:

  1. de accord ca povestea cu Tokes este o prostie. Se va intoarce impotriva Romaniei. Iar chestia cu Moldova tot impotriva Romaniei este (relatii proaste cu Rusia inseamna intarirea dependentei fata de SUA). Moldova nu vrea unirea. Vrea UE ! Daca urmareai acum A3, aflai ca nu s-a lamurit nimic. Cred ca va fii cel mult o Comisie Warren. M

    RăspundețiȘtergere
  2. Corect ! Ai dreptate,dupa mine cu popa-ungur. A primit o distinctie pentru curajul pe care l-a avut la revolutie ( numai un securist ca el putea sa faca,vezi ce fac azi in conducerea tarii,,,curaj,curaj0. Dar nu inteleg cum de a avut acele iesiri ulterior...La revolutie sa fii fost...sarcina de servici iar apoi adevarata lui fata ??? Greu de spus...
    Ref la comisia parlamentara ,parerea mea este sa se faca. Basescu este atat de viclean incat imi vine sa cred ca a aruncat o nada speciala pentru USL sa se impotmoleasca in ea. Sigur dupa terminarea anchetei,Jo, o sa cada Base iar in picioare ca hopa-mitica....Daca a incalcat totusi legea sa i se aplice pedeapsa ,,,dar nu cred. dore m

    RăspundețiȘtergere
  3. In '96 cand CDR-UL a luat puterea, comunistii+securistii au lansat lozinca;TAPUL si cu CHIORUL au distrus poporul ; cred ca stii despre ce este vorba, deoarece spui ca erai in PAC,respectiv Constantinescu si Ciorbea.S-a terminat, datorita intoxicarii poporului cu desfiintarea PNT-ului, iar PNL-ul abia a intrat in Parlament, daca nu pleca de la guvernare cand a trebuit.Istoria se repeta,dar intre securisti ;Basescu e de vina in toate si a terminat tara;A3,dupa insuccesul de la Nationala ma mir ca n-a zis ca din cauza lui Basescu nu s-au calificat.USL-ul s-a creat anti Basescu,corect,dar ei lucreaza tare de tot si anti-popor-tara etc.Cand va termina Basescu cu mandatul ,vom ramane fara nimic,chiar si fara PNL,exact ca-n 2000 fara PNT.PS-sper sa fie mai inteligenti sa le faca zile fripte PSD-ului la guvernare si sa iasa cand trebuie !!!

    RăspundețiȘtergere