joi, 12 decembrie 2013

Frunze uscate.... de actualitate

Azi de dimineaţa am alergat spre parcul din centru oraşului, Brătianu, fost 1907! Acolo îmi fac un program de exerciţii fizice. Am constatat că piciorul unui aparat a dispărut, l-am găsit rupt din sudură alaltăieri, speram să fie resudat. Aşa că am abordat stolul de doamne gureşe care se ocupă cu curăţenia parcului care este situaţia cu sudura echipamentului. Şi am primit un răspuns zguduitor:

Este în curs de procesare!

Aşa am aflat că frunzele nu se mai mătură şi aparatul de sport nu se sudează, sunt în curs de procesare!

Străinătatea a primit cu emoţie decizia Parlamentului României, mai bine zise Camera Deputaţilor nu mai asimilează demnitarii aleşi şi profesiile liberale ca funcţionari publici pentru a se acorda cu Codul Penal. Traian Băsescu a exploatat rapid situaţia făcând valuri, mai ales că în aceeaşi zi se introducea o lege controversată privind amnistia sau graţierea unor pedepse cu care PNL nu a fost de acord şi a fost scoasă de pe ordinea de zi. 

Asta dovedeşte încă odată cât de dobitoc şi nepotrivit este Valeriu Zgonea în fruntea acestui for legislativ. De unde l-or fi găsit pesediştii pe ăsta?
Şi că tot vorbim de lucruri d'astea, un domn de la conferinţa de ieri de la AOSR numea ministerul lui Şova ca Ministerul Marilor Tâmpenii. Şova, pus de Ponta să scoată autostrada Piteşti  - Sibiu comite o imbecilitate de neiertat 

Am urmărit aseară o dezbatere pe această temă la Digi24. Erau prezenţi Palada, purtătorul de cuvânt, avocatul Frunda, consilier al lui Ponta, Andreea Paul, PFL şi analistul politic (?!) Valeriu Turcan. Din expunerea lui Frunda am înţeles că nu-i nicio problemă şi că demnitarii pot intra bine mersi la puşcărie, dar sunt pe undeva diferite tipul de acuzaţii. Dacă asta este adevărat este bine, dacă nu şi aceştia scapă din ghearele justiţiei este prost şi rău! 
Remarc că moderatorul Cosmin Prelipceanu îl invită des pe Turcan şi nu ştiu de ce? Presupun că fiind fost consilier prezidenţial ar putea prezenta părerile lui Băsescu. Pe de altă parte este extrem de neplăcut într-o dezbatere, civilizată de altfel, în stilul Digi24 prezenţa doamnei Andreea Paul. Pentru că această cuconiţă este nervoasă, arogantă şi obraznică cu preopinenţii. Este în opoziţie şi are dreptul să critice tâmpeniile puterii USL, dar ar putea să o facă mai penetrant, dacă ar fi precisă şi la obiect. Din păcate moşteneşte aroganţa guvernării catastrofale a lui Boc şi a unei majorităţi minimale şi surde la obiecţiile fostei opoziţii. Nu are niciun motiv să fie aşa de agresivă, dat fiind cretinismele unei guvernări ruşinoase.
Ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face!

Dacă tot vorbim de justiţie nu pot înţelege cum un primar penal, precum liberalul meu, Frâncu de la Râmnicu Vâlcea, condamnat la puşcărie cu suspendare a revenit în post? Atunci puşcăria asta cu suspendare este  o glumă proastă.
Ori va fi lipsit de anumite drepturi, să ocupe o funcţie publică, chiar dacă obţinută prin alegeri, să nu poată vota şi altele, ori mai bine nu mai este condamnat la puşcărie!
Şi că vorbim de imunităţi, chiar Traian Băsescu se bucură de imunitatea absolută, proclamată de Morar, aş vrea să văd procurorul care să-l inculpe pentru multiplele infracţiuni pe care le-a comis şi le comite fără impunitate, deocamdată! Atunci m-aş gândi la o justiţie oarbă şi dreaptă, fără Diaconi şi alte glume proaste!

Steaua a terminat cu Champions League fără victorie, regret eliminarea lui Juventus, echipă pe care o simpatizam prin anii ’90 şi a lui Napoli! Bayern înregistrează prima înfrângere după mult timp, ceasul bavarez al lui Guardiola nu a mai funcţionat!
Ce baftă pe Zenit St Petersburg, se califică cu 6 puncte, bătută de Austria Viena, pe motiv că ăilalţi din grupă au fost mai proşti!

P.S. 
Şi acum un post scriptum pe care l-am uitat să-l scriu iniţial!
Am auzit la Radio, la 7 dimineaţa un fel de reportaj de la un protest de ieri, unde cred că a participat şi ambasadorul britanic, împotriva modificărilor efectuate la statutul parlamentarilor. 
O cuconiţă protestatară intervievată pleda pentru alegeri anticipate, ca să scăpăm de ăştia!
Atunci mi-a venit să râd mânzeşte, asta arată că respectiva cred că trăieşte la New York, Londra, sau Paris, sau aiurea. 
Păi la alegeri anticipate USL ar înregistra o vitctorie şi mai categorică, pentru că preşedintele Băsescu a făcut între timp totul ca opoziţia să nu mai existe, să fie doar el cu deciziile care scot din sărite pe toată lumea şi-l fac pe alegătorul obişnuit, lovit de uraganul Boc Băsescu la buzunar să voteze mai abitir pe ăştia. 
Şi asta în pofida faptului că mulţi dintre actualii parlamentari USL nu merită să fie în forul suprem al României şi unii ar trebui să se odihnească prin puşcării. 
La fel ca şi alţi eroi rămaşi prin rămăşiţele PDL sau alte microscopice formaţiuni cu.....pretenţii de dreapta!  


5 comentarii:

  1. Poate ca Pitesti Sibiu nu se mai face pt ca Renault se muta in India si Marocul acopera bine Europa ? M

    RăspundețiȘtergere
  2. Protectia parlamentarilor este necesara cand procuratura este folosita politic (blestemant sa fie cel ce gandeste la rau). Daca datorita legii vor scapa 10-20-30 tot vor fii sub 10% din total. A scris Sf Augustin: este mai placut Domnului sa scape 100 de vinovati decat sa fie pedepsit un nevinovat. Dar aia era inalta scoala Romana. M

    RăspundețiȘtergere
  3. Zgonea ? Vorbeste cu orice craiovean : schimbator de valuta,golan sadea. Mai vrei ? Crin Antonescu : profesoras de tara ,navetist,cartofor si nu a condus terta persoana in viata lui...mai spun ? Ponta ? : sluga celui mai mare infractor al Romaniei : Adrian Nastase., Asta-i guvernul USL care este o rusine pe langa guvernul Boc de care ai aprecieri inca proaste. Asta a avut curajul sa stopeze pensiile enorme ale demnitarilor si sa dea jos pensiile gogonate date de Tariceanu iar Ponta face Romania tara hotilor si te faci ca ploua ca nu intelegi. Da,vor sa elibereze pe ai lor : Dragnea,Fenechiu ,Becali...etc etc te faci ca nu pricepi si dai in guv.Boc. CAT TIMP MAI CREZI CA MAI REZISTI CU PANARAMELE ASTEA LA CARE DEJA SA RASTIT : AMBASADORUL SUA,PRIM MIN ENGLEZ ETC ? TU ZICI CA SE PARE CA GRESESTE GUVERNUL IAR CEI DIN EUROPA SI SUA DEJA AU ATACAT CE VOR SA PUNA IN APLICARE ...PANA CAND jO ? dm.

    RăspundețiȘtergere
  4. De cand cu teapa de CDR n-am mai votat din '96 cu f. multi prieteni si familia . Dar daca Nastase & Co.,Basescu &Co.,au adus Romania in cancer ,acest USL duce tara in METASTAZA ,asa ca m-am convis cu toti prietenii si restul pe care-i stiu sa iesim iar la vot,daca nu e prea tarziu.Esta incredibil ca niste penali borfasi sa-si voteze sa fure 500 000 de euro sa fure si sa nu fie exterminati ,ca asa merita .Joe pleaca din aceasta grupare infractionala !!!Chiar si ai lor au spus-o.Ce scrii tu merge la cei naivi sau creduli.

    RăspundețiȘtergere
  5. Joe,vad ca mai ai sfaturi corecte de la colegi de ai tai : pleaca de la astia,pana...nu-i prea tarziu si lasa-l pe Basescu,e singurul care se mai poate tine la ei,pe urma o sa vedem . Ai zis cateva lucruri corecte, se pare ca daca vrei chiar...judeci. Deci nu ai fi chiar pierdut : ai vazut ce calitate are Zgonea, Sova,cativa borfasi prin Parlamnetul USL,etc etc deci mai ai un pic si gandesti normal, jur, te astept dore marcu

    RăspundețiȘtergere