luni, 6 ianuarie 2014

Cum o să fie 2014


A fost 2013, au venit sărbătorile au trecut aproape, azi este Boboteaza, Botezul Domnului Iisus, dar şi Epifania, arătarea Sfintei Treimi una din zilele sfinte şi importante ale creştinilor, ortodocşi sau catolici!

Politica nu ne dă pace, de abia a început prima zi de lucru în România şi au început învolburările politice.

Adrian Năstase a fost condamnat la puşcărie şi va reintra la hârdăul lui Petrache, cum plastic se exprima Pristanda!

A fost şi alegerea noului preşedinte CSM. A fost ales fiul unui general de securitate, pe care băsescologii nu-l prea înghit, ce-i de mirare pentru simpatiile şefului.
Cum a fost în 2013?

USL a câştigat categoric, dar Ponta a negociat un acord cu Băsescu, lucra care grăbit formarea guvernului USL care domină cu 70% Parlamentul, dar l-a resuscitat pe Băsescu.

Guvernul USL şi-a cam îndeplinit obiectivele economice. A avut noroc şi cu un an agricol de excepţie şi economia, pibul au crescut cu 2%. Bugetarii şi-au văzut salariul reîntregit iar noi pensionarii suntem cei mai mulţumiţi, ne-a crescut pensia! A crescut şi absorbţia de fonduri europene, autostrada de la Arad spre Bucureşti începe să prindă formă, pornită pe vremea lui Boc este aproape gata şi în 2014 se va circula mai mult ca sigur de la Nădlac la Sibiu pe autostradă. De acolo încep problemele. Autostrada Sibiu Piteşti a fost amânată sine die şi Ministerul Marilor Tâmpenii condus de avocatul Şova, bun de gură şi cam atât a schimbat traseele pe la Braşov spre Bucureşti.
Ce nu s-a făcut? Privatizarea Oltchim cu Arpechimul piteştean şi privatizarea CFR Marfă.
A fost şi vizita primului ministru chinez care a însemnat o gură de aer pentru economia românească, dacă Şova va fi în stare să negocieze finalizarea CNE Cernavodă unităţile 3 & 4, va fi foarte bine. China vrea să investească în România, suntem noi în stare să cooperăm?

În politică majoritatea zdrobitoare a fost o iluzie!
USL s-a apucat de cel mai important proiect modificarea şi modernizarea Constituţiei, apoi de  regionalizare şi descentralizare.

Dar liderii USL au uitat de potenţialul de rău care-l poate provoca Traian Băsescu, având în Curtea Constituţională un serios aliat care a blocat totul!
Dacă aceste importante iniţiative legislative ar fi fost nenecesare sau anacronice ar fi fost normală atitudine preşedintelui şi slugilor de la CCR. Această luptă a preşedintelui şi a CCR arată lipsa de patriotism, prostia şi imbecilitatea unora puţini care pot bloca şi dărâma dezvoltarea patriei.

Au fost şi iniţiative legislative nefericite ale Parlamentului, Camera Deputaţilor cu marţea neagră în care Zgonea şi-a dovedit inimaginabila incompetenţă şi a furnizat muniţie preşedintelui.

Ce este în perspectivă?

Păi să continue creşterea economică! Pensiile cresc deja, a crescut şi salariul minim, se pare că o să crească şi salariile în zona bugetară.
Rămân iniţiativele din zona micilor investitori şi a marilor investitori peste care s-au revărsat tot felul de taxe şi impozite. Se aşteaptă scăderea impozitului pe muncă care ar relansa economia. Aceste iniţiative nu sunt percepute de marea masă a românilor dar sunt esenţiale pentru cei cu iniţiativă şi care creează noi locuri de muncă.

Vor fi alegeri europarlamentare cu rezultate care nu vor diferi de cele din 2012. Cel mai fierbinte subiect este despre dacă după europarlamentarele din iunie va rezista USL cu candidatul Crin Antonescu. Frustrările cele mai mari le are PSD, cel mai mare partid din România, care ar vrea tot, cu mentalităţile din vremea puşcăriabilului Năstase. Ponta este conştient că în perspectivă funcţia de prim ministru va fi cea mai importantă în România, iar dacă ajungi preşedinte, viitorul politic se cam opreşte!
Dacă bunul simţ va prevala la PSD, dacă şi Crin Antonescu nu va mai supra-reacţiona la anumite neghiobii politice pesediste, atunci în decembrie va fi preşedinte Crin Antonescu.


Şi asta nu ştiu cât de important este, mai potrivită ar fi monarhia pentru România, dar să avem răbdare!

5 comentarii:

  1. Monarhia ? Acum te aud,ma rog este opinia ta si nu pot sa incerc sa o schimb dar mai bine sa ne punem imparat ca la japonezi le merge bine.? Din tata-n fiu vreo mie de ani,incepem cu astia lui Cioaba,,, Asta-i parerea mea despre regi,regine care din tata-n fiu indiferent daca erau handicapati sau nu conduceau si conduc inca. Uite ce pierdere la China ca le-a disparut "ultimul imparat " mare pacat.... O aiureala mai mare decat sa ai un rege ,in secolul in care traim,nu se poate...parerea mea. Ma mir ca nu ai comentat ca Nastase este inchis din nou din cauza lui Basescu,ma mir iar el este inca putred de bogat la ce se vede dar va dati seama ce are ascuns prin lume ( Cipru,Elvetia etc ca destept ce-i drept era...) Pontache nu a avut puterea sa taca si sa spuna ca da dle a santajat o firma,a recunoscuta asta e,a avut penibilitatea sa spuna ca politic intra din nou la puscarie,,,fiind si el vai,procuror ce naiba....d.m.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alt comentariu a lui M către d.m.

      Îmi puteţi explica ce înţelegeti prin "monarhie" ? aţi aflat de monarhii Iluminismului ? De Monarhia Constituţională ? De state democratice, bogate şi cu oameni liberi cum ar fi UK, Norvegia, Suedia, Danemarca, Olanda, Belgia, Luxemburg, Spania, Japonia ? Ce vă faceţi sa creţeti că în China nu mai exista Împarat ? Sau in Rusia ?
      Şi da, astazi a fost o zi trista.

      Ștergere
  2. Public comentariul lui M care nu a apărut!
    Ciudat mie mi-a sosit comentariul pe mail ca şi cum ar fi fost publicat

    Cresc pensiile si salariile la bugetari ca' e an electoral. Este o politica perdanta, impotriva careia Germania care plăteşte lupta de 3-4 ani.
    2. Dispar complet micile afaceri si rămân concernele. Alt lucru rău
    3. Antonescu , o tot repet de un an, nu o sa fie nici măcar candidat (nu neapărat pentru ca e o lupta politica, ci pentru ca nu este un lider si este un om mai mic decât se vede la TV). Ambiția asta obsesiva a lui, ambiţie e looser, riscă sa fragmenteze si sa omoare PNL.
    4. Nu exista nimeni in Familia Regala din păcate, exceptându-l pe Rege care sa fie acceptabil. Lucrul înţelept si patriotic ar fi cedarea drepturilor către Casa de Windsor (pe baza rudeniei care exista cu ambele ramuri de Hohenzolern) - dar PM Britanic nu va accepta asta niciodată - sau mai degrabă către von Habsburg care are prinţi eligibili.
    5. Tot nu cred ca vom avea alegeri Prezidenţiale. Pactul a fost semnat la presiunile Marelui Frate Alb (mă rog, afro-alb) si ca o condiţie Sine Qua Non. Pentru a înțelege evenimentele, citeşte Cronica Cantacuzinilor sau Radu Popescu - nu ala cunoscut ci cronicarul si Radu Greceanu. De la Brâncoveanu se trag toate ticăloşiile politicii Româneşti de exploatare a Ţării. Cei cu demnitate şi grijă faţă de Ţară au fost străini (Constantin si Nicolae Mavrocordat, Ghica IV si Deli Bey Mavrogheni) si unii au si murit pentru demnitatea funcţiei lor de Domn (era sa spun Sef al Statului, funcţie ce nu exista decât în statele dictatoriale dar suna dulce unor urechi).
    Aşa ce ne vom revedea pe aceeaşi etajera pe care am lăsat-o acum un an :). M
    Astăzi a fost o zi trista, de steroizidare a pesimismului

    RăspundețiȘtergere
  3. Joe,zi ceva si de taxe ca ne-au terminat ; numai taxele locale haleste cresterea pensiilor pe cateva luni .Ce numai Boc s-o patesca la alegeri ,acum avem alti clienti mai ales ca pana acum n-am iesit la alegeri .Daca in '96 n-am terminat cu comunisti cat de cat ,macar acum sa le dam o palma in 2014 si cea mai tare in 2016.

    RăspundețiȘtergere
  4. Joe, cred că urmărirea Antenelor timp îndelungat dăunează grav inteligenței!

    RăspundețiȘtergere