vineri, 24 ianuarie 2014

Despre jurnalişti şi sectarism

Observ cu mare surpriză că am cititori care mă citesc într-un singur registru, că aş fi suporter necondiţionat al Antenei3!

Ori eu sunt neclar şi confuz în exprimare, ori unii din cei care-mi citesc nu se obosesc să citească tot ce scriu.

Pentru aceşti cititori trebuie să-i întreb se uită la Antena3 şi la B1 tv? Eu mă uit, sunt atât de masochist că încerc să urmăresc cam toate sursele media. Din păcate, toate sunt pline de părerişti, partizani, nu de jurnalişti care încearcă să analizeze cât de cât obiectivi evenimentele politice. Şi cred că cei care mă citesc şi au opinii foarte ferme despre un post tv, înseamnă că suferă de mind set, adică are deja o opinie despre un lucru în desfăşurare care s-ar putea să nu decurgă cum crede acesta.

Astăzi 24 Ianuarie se aniversează Unirea Principatelor Româneşti Moldova şi Ţara Românească şi au trecut deja 155 de ani de la acest eveniment! Acum 55 de ani, când se aniversau 100 de ani de la Unirea, aveam 9 ani şi prietenul şi colegul de primară, Laurenţiu îşi aminteşte că interpretam rolul lui Moş Ion Roată.
Astăzi am trecut pe la monumentul lui Alexandru Ioan Cuza unde se sărbătorea oficial şi am intrat într-o dispută cu pepededist (PP-DD). Din cei trei perlamentari de Argeş a rămas doar unul, care conduce filiala argeşeană. Am remarcat ironic asta unui coleg şi m-a interpelat nervos un militant PPDD. M-a întrebat ce apartenenţă politică am şi când i-am spus că sunt liberal, a sărit în sus şi m-a acuzat că am dus de râpă ţara. Şi-a găsit în mine clientul, l-am luat la întrebări, l-am acuzat că este comunist, noroc că l-a tras probabil nevasta că-i explicam eu cum era cu iepoca de aur!

Nu despre aceste lucruri voiam să-mi dau cu părerea ci despre zavera instalată între intelectuali, jurnalişti din motive de opinii şi linşaj public.

Antena3 şi B1tv nu se află de loc în termeni buni. Conduse de doi foşti securişti, Dan Voiculescu şi George Constantin Păunescu au opinii exact contrare  în privinţa lui Traian Băsescu.

Aceasta este principala lor controversă. Doar că în privinţa audienţei Antena3 este mult mai populară. Şi ca să capete mai multă notorietate, cei de la B1tv îi tot înţeapă pe antenişti. Colonelul Turcescu îşi începe emisiunea cu o măgărie la adresa adversarilor. Şi Antena nu a mai rezistat şi i-a luat în balon pe jurnaliştii afiliaţi Antenei3. Subiectul batjocurii a fost faimoasa Andreea Pora, cea mai hotărâtă băsistă. Şi au folosit o copie proastă după emisiune de comedie a lui Bendeac. Chiar m-a surprins că nu au folosit înregistrarea cu madam Pora înfulecând mici la inaugurarea unei fundaţii moarte şi îngropate a lui Baconschi. Cine a făcut înregistrarea nu a prea fost onest, a surprins-o pe respectiva într-o postură dezavantajoasă. Dar nici doamna Pora nu a fost prea atentă cu prezenţa sa publică!
Furioşii mai acuză tratamentul la care a fost supus Horia Roman Patapievici de către Antena3.
Surprinzător! HRP a fost clientul Antenei3, incitată de un diliu newyorkez, Robert Horvat, emigrant român, care era şucărit pe ICR New York cu poneiul roz cu svastică. Între timp HRP s-a retras din viaţa publică şi sectarii băsişti sunt cam exageraţi şi prezumţioşi.

Ei bine, furioşii jurnalişti băsişti incitaţi şi de mult prea agitatul şi partizanul la fel de băsist, Volodia  Tismăneanu au iniţiat o listă de jurnalişti şi intelectuali care să protesteze împotriva linşajului public la care ar fi supuşi doamna Pora şi alţi asemenea jurnalişti şi camarazi de iubiri cotroceniste. Este cam adevărat ar fi că acesta este linşaj public, dat fiind popularitatea Antenei3!
Demersul acestor furioşi pe Antena3 a început să scârţâie. Pentru că nu toţi ziariştii sunt dispuşi să-şi pună semnătura pe această listă sectară. Unul dintre cei puşi la stâlpul infamiei a fost Mircea Toma, pe care Volodia T. l-a făcut cu ou şi cu oţet, i-a bătut obrazul, iar forumiştii anexaţi l-au înjurat şi porcăit, l-au făcut securist, turnător, etc.
În malaxorul sectarismului a intrat şi Cristian Teodorescu, tot pe motiv de semnătură, luat în şuturi de deontologul  expertizat în beţivănelile Monicăi M. şi devenit un întunecat băsist, pe nume Dan Tapalagă. 

Culmea neruşinării o atinge acelaşi Volodia T. care face asemuiri între lista celor 500 (or fi atâţi semnatari? mira-m-aş!) şi Carta 77. Noroc că forumiştii saitului Contributors, l-au adus la realitate pe perfidul şi insinuatul Volodia, acuzând-l că face intenţionat grave confuzii.
Atunci era comunism, chiar dacă cehoslovac, nu cel din iepoca de aur ceauşistă, aia pe care a cauţionat-o şi troţkistul conformist VT până la emigrarea confortabilă din 1981, iar acum este democraţie în România.

Sunt destui oameni oneşti care au realizat decăderea prilejuită de conformismul unor intelectuali de mare calibru care au rămas în apropierea lui Traian Băsescu. Această comoditate intelectuală este inacceptabilă pentru aceşti oameni, care sunt capabili să vadă că împăratul este ...gol!

O altă dispută a mai apărut ca urmare a faptului că Marius Oprea  scrie un text în apărarea istoricului Dinu Giurescu.
Evenimentul este prilejuit de faptul că CNSAS l-a declarat pe Giurescu ca unul care nu a făcut poliţie politică.
Dinu este fiul marelui istoric şi om politic liberal Constantin C. Giurescu, încarcerat la Sighet ca fost ministru, recuperat ulterior de Ceauşescu, când avea nevoie pentru comunismul naţional.

Pentru investigaţie a făcut demersuri Mirela Corlăţan, o foarte controversată jurnalistă EVZ, incitată se pare de forţe obscure. Cei investigaţi de această demoazelă sunt intelectuali prestigioşi, care în comunism au avut dificultăţi şi probleme.

Am citit şi eu concluziile CNSAS la dosarul Giurescu. Acolo apar extrase din Note de relaţii date de orice cetăţean român, cu prilejul contactului cu străini. Şi nu sunt turnătoriile grave, cu ascultat de Europa Liberă, de înjurat partidul, şi mai ales Ceauşescu, sau că cineva vrea să fugă în străinătate. Se fac confuzii, uneori extrem de interesate pentru a umple de noroi  pe unii intelectuali care nu sunt în gaşca martorilor lui Băsescu, acum!
Că mai anţărţ era daţi în gât bătrâni liberali, care suferiseră puşcăriile de exterminare şi care clacaseră semnând colaborări, asta-i altă gâscă aflată într-o fostă traistă!

Urmele murdare şi abjecte ne urmăresc şi azi. Pe aici se scaldă perfidul VT care a insinuat şi el grămezi de măgării împotriva lui Marius Oprea, căruia i-a luat postul la Institutul de Cercetare a Crimelor Comunismului şi l-a dat şi afară!

Aşa că o să stăm strâmb şi să judecăm drept, au dreptate sectarii ăştia sau o atitudine mai rezervată, mai echidistantă nu ar fi mai normală, mai ales pentru intelectualii critici?
Nu vreau în niciun fel să cauţionez imbecilităţile, imposturile, incapacităţile actualei guvernări USL!


Dar pretenţia bolşevică a lui VT şi altor ejusdem farinae de deţinere exclusivă a adevărului mi se pare excesivă!

10 comentarii:

  1. Pe aceeaşi linie de gîndire:

    http://www.catavencii.ro/Domnule-tismaneanu-o-pauza_0_10139.html

    Bb

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim frate Joe pentru un nou ritual de exorcizare, de alungare a demonilor basisti din persoanele posedate. "Tamaduiti pe cei neputinciosi, inviati pe cei morti, curatiti pe cei leprosi, pe demoni scoateti-i; in dar ati luat, in dar sa dati" (Matei 10, 8). Basistii sunt datori sa duca o viata USL cat mai sfanta, urmarind Antena 3, petrecand in post si rugaciune, pentru ca diavolul sa nu se poata razbuna pe ei, pentru izbavirea celui posedati. Amin.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevărul este că mi-e foarte greu să înţeleg cum nu e clar caracterul profund pernicios a ceea ce putem, eventual, numi "epoca Băsescu".
      Poziţia de astăzi (cu toate neajunsurile ei) a USL a fost cauzată de respingerea fermă şi ura neîmpăcată (dar pe deplin justificată) împotriva a ceea ce a fost regimul Băsescu - Boc/MRU, cu toţi trepăduşii lui (mari şi mici - să-i enumăr?).

      Nu vă cere nimeni să urmăriţi A3, rămîneţi cu B1, dacă vă încîntă, dar nu încercaţi să impuneţi nimănui punctul dumneavoastră de vedere.

      Bb

      Ștergere
  3. Horvath este emigrant din România dar nu român etnic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. El aşa se dă, de român!
      Am apucat să-i citesc amintirile pe un blog, cam exaltat dacă nu foarte diliu!

      Ștergere
  4. 1. principalul rol al unui ziarist este sa informeze. Fara denaturare sau interventii in nici un fel in realitatea descoperita de journalist in urma investigatiei. Faptul ca incep sa explice nu e vina lor, ci vina cititorului care nu se considera insultat, desi este tratat ca un handicapat intelectual. A intrepreta faptele inseamna a oferi cetateanului un punct de vedere deja viciat, caci Traduttore Tradittore, iar adevarul are multe fete precum stim de la Akutagawa.
    2. Pardon, ce inseamna "nu prea au fost onesti surprinzand-o intr-o postura proasta" ? Adica un journalist onest este acela care evita adevarul pentru ca acesta ar fi crud cu subiectul ? Ce vorbim aici ? Era un film, nu ? m

    RăspundețiȘtergere
  5. Spui: "Din cei trei perlamentari de Argeş a rămas doar unul". Ce s-a intimplat cu ceilalti 2 "perlamentari ". Banuiesc ca au fost oare reshapati in ceva mai bun si mai util. Asa cum ziceai, prietenii stiu de ce si in ce.
    Despre A3 sper ca nu crezi ca isi trateaza audienta cu curul lui Boc. L

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dintre cei trei parlamentari PPDD, doi s-au dat cu PSD-UNPR! A rămas doar un fraier lipsit de orientare, dintr-un partid menit şi inventat să mai păcălească suficent de mulţi tembeli care visează la vremea lui Ceaşcă, când furau şi ei câte ceva de la intreprinderea pe care o parazitau, sau substitut de România Mare.
      Nu înţeleg insinuările tale cu A3 şi cu Boc? Fii mai explicit!
      Şi ca să te lecuieşti de tismănism, citeşte şi
      http://www.catavencii.ro/Domnule-tismaneanu-o-pauza_0_10139.html
      E din revista lui Dinescu! ca să zicem şi o să constaţi că nu-s singurul care îi cer lui Tismăneanu să se ocupe de istorie, nu de actualitate!

      Ștergere
    2. Eheheee nu-i chiar asa de mult timp de atunci. Uite un link pentru un quick refresh. http://www.enational.ro/old/video-emil-boc-filmat-gol-la-fitness-vezi-ce-decizie-a-luat-cna-129228.html/. Era totusi A1, de parca ar fii vreo diferenta.

      Ștergere