joi, 23 ianuarie 2014

Despre securismul Antenei 3

Sever Voinescu sare în apărarea ziaristei Andreea Pora în revista Dilema veche. Gestul cavaleresc este de apreciat!

Dar de aici până la divagaţiile foarte dezechilibrate despre jurnaliştii Antenei3 este o cale lungă.

Sever Voinescu îi acuză de promiscuitate bolşevică şi securism, în principal pe motiv de Dan Voiculescu. Iar Antena3 execută fără crâcnire aproape ordinele şefului.
Chestiunea cu securismul lui Dan Voiculescu este controversată, nu este clar, a fost declarat turnător, cu toate că mai toţi îl acuză de colonel de securitate.

 Chestiunea devine însă mult mai complicată când te uiţi la toate televiziunile de ştiri.

Postul în care predică Andreea Pora, cea fără teamă şi milă este B1tv. Cine finanţează B1tv? Păi George Constantin Păunescu, colonel de securitate, expulzat din Italia unde era şeful misiunii comerciale din  Milano. Prosperul om de afaceri care luase în arendă Bulevardul Magheru la mijlocul anilor 90. A fugit de teama puşcăriei între 1997 şi 2000, când justiţia lui Emil Constantinescu urma să-l bage după gratii. A revenit în vremea lui Năstase, s-a apropiat de Băsescu şi este acum prin orientarea postului în această zonă. Şi acum dacă vorbim de deontologie, la B1 tv Banciu a comis cea mai inacceptabilă mizerie împotriva unor conaţionali, chiar dacă aflaţi într-un alt stat!

Dacă am face un top al celor mai detestabili jurnalişti, care ar fi ordinea între Mihai Gâdea, Dana Grecu şi Robert Turcescu?

Nici cu celelalte posturi de ştiri nu stăm mai bine din punct de vedere securistic! 

Realitatea tv a aparţinut lui Vântu, financiar veros, care folosea de regulă foşti ofiţeri de securitate în afacerile sale. Postul se află acum în administrarea lui Cosmin Guşă, apropiat cercurilor de informaţii din România.

Ce să mai zicem de postul ştiristo-otevist România tv? Este proprietatea lui Sebastian Ghiţă, un securist de tip nou!


Se spunea că securitatea română era considerată între sceleratele surori de represiune din lagărul socialist ca experta în manipulare şi dezinformări. 
Oare expertiza s-a valorificat acum la televiziunile de ştiri? 

P.S.Isteria martorilor lui Băsescu în privinţa Antenei3 se poate explica prin  succesul inimaginabil din iarna lui 2012.Atunci au devenit prima televiziune din România ca audienţă.
Explicaţia simplă a dat-o o doamnă din Ploieşti. La Antena3 nu vedeai mutrele detestabile ale asupritorilor pedelişti. Când acestă doamnă a spus asta la Realitatea tv, Raluca Turcan s-a îngălbenit.
Faptul că petiţia on-line a Antenei3 cu pâra la americani şi destituirea lui Băsescu i-a umplut de groază pe băsişti. După ce manipulaseră creşterea încrederii în Băsescu, adevărul arată că acesta rămâne în continuare extrem de impopular.
O explicaţie a impopularităţii lui Băsescu este şi blocarea tuturor legilor USL, bune sau rele, sau mai ales, legea bugetului pentru pensii. Reacţia populară l-a speriat pe Băsescu şi a semnat imediat acest buget. 
Guvernarea USL este marcată de tot felul de acţiuni prosteşti, de incompetenţă şi neîmpliniri, dar când îţi aminteşti de guvernarea Băsescu - Boc, la toţi ni se urcă sângele în cap!

7 comentarii:

  1. Joe ar putea fi analist politic (părerist) la Antena 3.

    RăspundețiȘtergere
  2. Hopa ! Jo esti pe drumul drept,al normalului ... L-ai descoperit pe Gadea un zero ? Ce daca are dictie,este un impostor care nu are coloana vertebrala si punct de vedere,nu este drept este un dirijat ca un robot. Tu , Jo te indoiesti ca Voiculescu este securist ? Ca nu stii sigur ? Hai,ca-i jenant. Era dir.gen la o intrep[rindere de comert exterior ? Acolo si portarii erau securisti...Jo,faci pe naivul,pe cine acoperi ?...De unde atatia bani ? Crezi ca din mintea lui ? Doamne Jo,a avut o bresa de bani a celor cateva mii de spioni care in noaptea de 22 dec 89 a pus laba pe ei. Jo,la Tehnoforest export Bucuresti ( in Rosetti in spatele Teatrului National ) cand ma duceam nici nu-l salutam pe Catarama...era un functionaras in cadrul serviciului Belgia. Eu eram director comercial ,vorbeam NUMAI cu seful de birou,care nu era el... Dupa revolutie cine era Catarama ??? Marea scula... Iar in cea ce priveste povestioara adevarata in care Paunescu a fost cautat ( wanted ) de politie pentru a face puscarie pe timpul lui Constantinescu iar cand a venit Nastase si Iliescu sa intors in tara si n-a patit nimic nu ai pus punctul pe I. JO: dictau la justitie ,cei doi ? Sau nu ? De ce vorbesti de dictatura lui Basescu acum,aiurea cand ai acest exemplu clar de intimidare a justitiei de catre cei doi ??? De ce ,Joe ? Clar,astia vor sa dicteze si acum sunt aceiasi. Uite un ex.clar in care isi bateau joc de Justitie....colega,revin-o-ti..

    RăspundețiȘtergere
  3. Joe,te cred baiat destept,si cred ca nu crezi ca S.Ghita e inspatele rtv si altor afaceri ,gen ASSESOF,din Ploiesti,ci tatal lui fos general de securitate ,care si acum e cu activitate intensa.Acest baiatas,care face Ploiestiul de rusine prin taica-su,se lauda ca si Irinel Columbeanu ,ca el face afaceri de milioane de dolari de la 21 de ani.Hai sa fim seriosi ,daca tu-i crezi ce fac si spun,eu nu dau 2 bani pe ei ,ca tot la 2m se duc si nu cred ca dorm linistiti !!!

    RăspundețiȘtergere
  4. te rog sa re-citesti cu voce tare: Sever Voinescu gest cavaleresc !
    2. "..in apararea AP" e cavaleresc. Oricine in apararea lui (de exemplu) Nastase e platit, corrupt, excroc etc. Nu trebuie uitata niciodata (Sa nu uiti Darie) faza cu procurorul la Elias.
    3. interesant ca toata lumea injura Antena dar nu vin cu argumente contrare la "falsificarile si minciunile" ei. Ca si cum ai judeca omul si nu ideile sale. Originea nesanatoasa ca argument total a ramas adanc infipta in (prolet-) cultura romaneasca.M

    RăspundețiȘtergere
  5. Joe , cand nu ai nimic de zis de ce te complici? Tu de mult nu mai gandesti cu capul tau. Cand vei putea face distinctie intre partizani si talibani vei putea intelege uriasa greseala facuta de tine ridicand, aici pe blogul tau, osanale varanului si apostolilor sai.

    RăspundețiȘtergere
  6. Joe,

    este adevarat in iarna 2012 Antena3 a avut audienta peste Antena1 si ProTv, dar din 2009 a devenit lider al posturilor de stiri dupa alegerea lui Basescu prin frauda de la Paris.

    P. Ilie

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu inteleg de ce tine Joe sa se manjeasca pana la nas, aparand din rasputeri antena3!!! Ca si in propaganda lui Iliescu pe vremuri, cand toti trebuia sa fim la fel de vinovati de ce s-a intamplat sub Ceausescu, Joe se preface ca nu intelege grade de vinovatie si incearca sa ne convinga ca nu e nici o diferenta intre cei de la antena 3 si ceilalti. Se preface ca nu intelege diferenta intre partizanatul unora si talibanismul desucheat al antenei 3, ce depaseste orice limita in minciuna, calomnie, linsaj mediatic si incitare la ura. Sper ca totusi Joe se tine de nas cand scrie ca mare iubitor al latrinei 3!

    RăspundețiȘtergere