luni, 24 februarie 2014

Cronica unei morţi anunţate - USL

Suntem pe cale să vedem că ideea USL este pe ducă.

USL este vor nu vor unii ideea lui Crin Antonescu.
Prin 2010-2011 noul preşedinte al PSD, tânărul Victor Ponta afirma extrem de arogant bazat şi pe nişte sondaje otrăvite că PSD va câştiga de unul singur alegerile parlamentare.

Se pare că unii pesedişti pragmatici l-au lămurit că asta era aiurea. Atunci din discuţiile cu cei doi lideri din opoziţia la PDL şi adunăturile care formau o minimală majoritate care aplica politicile proaste şi cu un uşor aer fascizant ale lui Băsescu. 
Această majoritate alcătuită în principal dintre transfugi de la PSD şi PNL guvernau fără niciun dialog cu opoziţia i-au frustrat şi i-au determinat la această alianţă politică. Şi acest fenomen de surzenie al regimului Băsescu au grăbit căderea guvernului Boc şi ulterior al lui Ungureanu.
Dar nu acţiunea USL-ului au determinat această cădere, ci pur şi simplu revolta cetăţenilor români în friguroasa iarnă a lui 2012 împotriva cinismului şi aroganţei lui Băsescu. Chiar dacă demonstraţiile nu au arătat ca foarte grandioase, ele marcau exasperarea românilor la politicile economice ale lui Băsescu.

Că opţiunea împotriva lui Băsescu şi a acoliţilor lui era populară a fost dovedită de votul masiv dat USL în decembrie 2012 la alegerile parlamentare. Am să exemplific cum puţin cunoscutul Ionuţ Elie Zisu, om fără legături cu Piteştiul şi candidat la Senat din partea PNL în cadrul USL. Ei bine, acest candidat, ironizat de media foarte patriotice local a obţinut cele mai multe voturi ale unui candidat la nivel de ţară. Lumea a votat cu nervi ca să pedepsească PDL şi mai ales pe Băsescu.

Revenind la formarea USL, o mare greşeală, mai mult decât o crimă politică  a lui Crin Antonescu a fost preluarea la pachet a Partidului Conservator. În primul rând toxicul Voiculescu i-a fluturat iluzia unei susţineri mediatice a Antenei3, devenită lider de audienţă în vremea protestelor din ianuarie - februarie 2012.

Antonescu nu a ţinut cont de avertismentul lui Băsescu care a identificat corect pe Voiculescu ca soluţia imorală! Implicaţia practică de acum este pierderea câtorva zeci de parlamentari. care sunt acum la Voiculescu, care îl păcăleşte şi pe Ponta!
Colaborarea Ponta Antonescu a mers unsă până la numirea sa ca premier legitim de către preşedintele Băsescu.
USL a trecut şi prin vara furtunoasă din 2012 cu suspendarea preşedintelui. Această iniţiativă a purtat clar amprenta improvizaţiei şi a comportamentului cretin al ministrului Rus. Opinia mea este că suspendarea lui Băsescu a fost iniţiativa primului ministru Ponta, nu al lui Antonescu, fiind deranjat de intervenţiile în actul guvernării prime a lui Ponta. Eşecul eliminării lui Băsescu a fost cauzat şi de intervenţia în forţă a UE şi SUA, prost informate de situaţia  de la noi.
Prima suspiciune a colaborării Ponta Antonescu a venit în momentul în care Ponta a semnat pactul de coabitare cu preşedintele. 

A urmat în consecinţă numirea fără consultare a şefilor procurorilor. Numirea Codruţei Kovesi, este bună în opinia mea pentru că a băgat groaza în tot felul de suspecţi din USL, în primul rând, din păcate de la PNL.  Mai nou face curăţenie la PSD! Au fost pedepsiţi mulţi, dar nu ca rezultat la justiţiei, ci mai mult în sens justiţiar, care nu este acelaşi lucru! 
Ce este rău în acelaşi sens este că cei vinovaţi de hoţiile şi porcăriile PDL şi a acoliţilor lui Băsescu nu sunt pedepsite, dar nu-i timpul pierdut. 
Aici se observă cât de slabă şi politizată este încă justiţia, mai nou pusă să judece istoria securităţii şi a victimelor ei, pe baza dovezilor ...securităţii. 
Mă bucur că măcar memoria întinată a lui Mircea Iorgulescu a fost reparată, dar justiţia românească nu este în stare să facă dreptate dar mai mult justiţie istorică.
Dar să revenim la chestiune. Se pare că tensiunile s-au acumulat, Ponta guverna luând unele decizii importante fără acordul lui Antonescu şi al PNL, folosind şi anumiţi miniştri deveniţi foarte apropiaţi primului ministru. Unii spun că pe moment Antonescu nu mai interesat primordial de candidatură prezidenţială cât de  menţine PNL în zona ideologică a dreptei, iar multe decizii luate de guvernul Ponta erau mai mult stângiste decât de dreapta.

Şi pretextul numirii noilor miniştri ai PNL a fost folosit de Ponta pentru a determina ruperea PNL. Motivul perfid a fost rolul lui Daniel Constantin, preşedintele PC. Unii spun că şi temerea lui Ponta de a avea un ministru şi viceprim ministru de statura ( nu numai fizică, mai ales politică) lui Klaus Johannis a fost alt motiv ca să nu mai continue colaborarea cu PNL. Ponta pur şi simplu refuză să treacă prin Parlament numirea de viceprim ministru a lui Johannis.

În fond este rezultatul firesc al oricărei coaliţii politice româneşti. 
Se termină în dispute vehemente şi lasă un gust amar electoratului, care nu se învaţă minte şi le votează în speranţa soluţionării unor probleme stringente şi vitale.

Există viaţă şi după USL, iată că PSD a inventat repejor USD-ul!

10 comentarii:

  1. Joe ca unul care nu sunt politic deci nici PSD nici PDL reafirm foarte clar ca se poate rupe orice dupa decembrie. Pana nu se atinge obiectivul pentru care s-a format USL ruperea este o prostie din care pierd ambele parti si castiga base clar. In mod cu totul intamplator il cunosc personal pe Iohannis si este un tip OK! Nebuniile ca sa fie pe nu stiu ce scaune sunt irelevante si este o lupta de orgolii inutile.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai bine așa ! Dar aștept cu multă curiozitate alte alianțe, alt bîlci super-caragialesc, alte trăznăi ce încă par incredibile ! De aceea nu dau nici doi bani pe nimeni din politica de azi.
    Referitor la Iohannis (de care puțin îmi pasă și nu am nimic cu el) aflu că are procese și reclamațți numeroase la Sibiu - nu am cum să verific însă.

    RăspundețiȘtergere
  3. J, ca liberal, cati dintre liderii pnl (de azi, vechea garda si la varf si la mijloc a cam disparut eliminate de A) pot enunta 3 politici de dreapta ? A ingrijorat mai mult de ideologie decat de propriul ego ? Haida de'. Este ca in orice roman politest de duzina: Cui bono ? Si conform lui Cicero (citandul pe Lucius Cassius) afli criminalul. Asa ca logica ta cam scartaie. m

    RăspundețiȘtergere
  4. Jo,esti criticat la scena deschisa cand esti patimas si nu vrei sa si judeci. Min Rus ? Un om corect care a spus : nu vreau sa-mi petrec batranetele prin puscarie,,,,tu ai inteles ca totdeauna: invers. Nu sa putut inhaita cu cloaca asta.Cum sa fie pedepsiti PDL istii de frunte care nu au nici dosare penale ? Vezi rosu in fata ochilor cu loarea ochilor lui Gadea,batrane...dm

    RăspundețiȘtergere
  5. Joe, o mana spala pe alta, iar amandoua obrazul, asta este USL, pardon USD. Cand un Grup Infractional Organizat se sparge in doua, natural, vor apare doua grupuri infractionale organizate. Hai sa ne aducem aminte de vara 2012:

    Ioan Rus: „Nu vreau să-mi petrec bătrânețile în pușcărie!” "Om fi proşti, dar chiar tâmpiţi nu suntem! Am băgat şi noi de seamă câţi sunt, cum sunt, iar eu nu semnez niciun singur om în plus sau în minus! Şi cu asta basta!", s-a revoltat Ioan Rus. Victor-Paul Dobre, cel care a semnat adresele oficiale către CCR, este şi mai speriat. El se confesa unuia dintre secretarii săi de stat, de presiunile la care era supus. "Am vorbit cu Chiţoiu. Zic: «Daniele, ce ştii?» Zice: «Ştii că Crin şi cu Ponta au hotărât că e mai bine, nu ştiu ce.» Zic: «Bine». Deci, eu cred că până duminică îmi dau demisia şi îmi văd de concediu", a povestit, supărat de presiunile colegilor, Victor- Paul Dobre. "Dacă nu cumva e bine să fugim din acest grup infracţional organizat! Pe bune!", l-a sfătuit secretarul de stat. L

    RăspundețiȘtergere
  6. Urmatoarele stenograme sunt insa favoritele mele din perioada referendumului 2012.

    Domn: Da, sau în perioada de după s-au înregistrat 40.000 de decese, dar nu erau prinse, dar nu erau astea în..., nu făceau parte din listele electorale.
    Doamnă: În perioada de după ce?
    Domn: De după referendum. Nu ştiu cum au murit într-o lună 40.000 la Gorj!
    Doamnă: S-au înregistrat 40.000 de morţi în Gorj?
    Domn: Da mă, da, da, da!
    Doamnă: Doamne iartă-mă, Dumnezeule!
    Domn: Pe de-o parte spunea că ăştia nu erau înscrişi în listele electorale. Deci, cu alte cuvinte, într-o lună au murit 40.000 de gorjeni. Rămân puţin olteni! Acesta e judeţul lui Ponta, Gorjul.
    Doamnă: Cum să fie, măi, 40.000, dacă la nivel de ţară zicea D. că sunt 200 şi ceva de mii de morţi pe an?
    Domn: Da, măi, da. De asta îţi spun că oamenii vorbesc vrute şi nevrute şi tot felul de...
    Doamnă: Poate 4.000 nu 40.000.
    Domn: Nu, nu.
    Doamnă: Nici 4.000 nu cred că s-au înregistrat!
    Domn: Îţi dai seama. Într-o lună, na! Sau nici o lună.
    Doamnă: Care o lună, măi?
    Domn: Da.
    Doamnă: Care o lună? De pe...când s-a, când a îngheţat baza?
    Domn: Pe 23.
    Doamnă: Păi eu nu ştiu, că nu am fost aici, dar... pe 23. Păi de pe 23 şi până acum? Sunt 10 zile! Mor pe capete, în jumătate de an se duce tot judeţul Gorj.
    Domn: Da. Rămâne domnul premier fără...
    Doamnă: Nu jumătate de an, dar cât are? Are 400.000 judeţul? Îţi spun eu, în 10 zile se duce! Doamne, iartă-mă! Cum poate să vorbească...

    RăspundețiȘtergere
  7. Mai mulţi comentatori sunt preocupaţi de o temă veche şi dureroasă, referendumul din 2012.
    Orice prostii aţi da de exemplu, Băsesecu atunci a fost dat afară de la Cotroceni de poporul român.
    Majoritatea zdrobitoare!
    Discuţiile unui dobitocului despre grup infracţional aparţinea lui Vlad Moisescu, eminenţă cenuşie a PNL, cu afaceri grase şi dubioase, ajuns la fantoma PNŢCD, iar despre pomposul din Ardeal, Rus sunt lămurit, cine are încredere în această nulitate, e treaba lui!

    Mai trist este că USL se desparte când mai era nevoie de ea pentru modificări constituţionale.
    Pentru această eroare Ponta merită pedepsit!

    RăspundețiȘtergere
  8. Joe, las-o mai moale. Prea ai cantat in struna PSD-ului. Cand unii dintre noi spuneam ca USL nu dureaza mai mulot de un an, altii ne puneau la zid. Acum toti tremura ca-si pierd functiile de directorasi. Toti liberalii vechi au fost trasi pe dreapta de Crin.Inclusiv in Arges! Acum el incearca sa-i aduca langa el.O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  9. PCR,FSN,PSD,PDL,PNL,PC,PRM,PPDD,,,ACEIAȘI LUPI CU ALTE HAINE...hai să fim lucizi...sărăcia ne-a trezit luciditatea,,,cam incet...dar pănă la urmă cu ajutorul lui Dumnezeu se vor prăbuși toate lichelele astea ...să vezi atunci spectacol...vizionare plăcută...film în direct..CĂDEREA PĂPUȘILOR POLITICE....ep 1

    RăspundețiȘtergere
  10. Cum vi se pare poezia lui Adrian Paunescu, in acest context?
    La muncă, derbedei, că trece anul
    Şi vin ăilalţi şi-o să vă ia ciolanul.
    Făceaţi pe democraţii cei cucernici,
    Cristosul mamii voastre de nemernici!
    Scuipaţi-vă-ntre voi cum se cuvine
    Şi-apoi convingeţi-vă că e bine.

    C-aţi luat o ţară de mai mare dragul
    Şi i-aţi distrus averile şi steagul.
    S-ajungem colonia de ocară
    Care-şi va cere scuze în maghiară.
    Şi, prin complicităţi cu demoni aprigi,
    Aţi desfiinţat uzine, câmpuri, fabrici.

    Şi, prin vânzări de ţară infernale,
    Aţi omorât cu voia animale.
    La greul greu care mereu ne-ncearcă,
    Răspundeţi cu un greu de moarte, parcă.
    Şi i-aţi găsit şi bolii un remediu
    Întoarceţi România-n Evul Mediu.

    Ce căzături, ce târfe, ce mizerii,
    V-aş desena cu acul, să vă sperii.
    Dar voi nici sânge nu aveţi în vine,
    Ci credite din călimări străine.
    Le ştiţi lui Hitler şi lui Stalin taina
    Şi-mpingeţi Bucovina în Ucraina.
    Aşa cum ceilalţi, limpezească-i valul
    S-au compromis negustorind Ardealul.

    De unde sunteţi, mă, din ce găoace,
    Cum v-au putut părinţii voştri face?
    Ce condimente le-au picat în spermă
    De e trădarea voastră-atât de fermă?
    Aţi pus nenorocita voastră labă
    Pe-această tristă ţară basarabă.

    Şi vreţi cu-ameninţare şi cu biciul
    S-o faceţi curva voastră de serviciu.
    Mimaţi respectul pentru cele sfinte,
    Dar vindeţi şi pământuri şi morminte.
    Aţi inventat examene severe,
    Supunere poporului spre-a-i cere.

    Şi toată zbaterea a fost degeaba
    Că-n nas mai marii v-au închis taraba.
    Minciuna voastră v-a adus pe scenă,
    Actori într-o politică obscenă.
    Şi-acum, că-i un prăpăd întreaga ţară,
    Ia cereţi-vă, puţintel, afară.

    Decât să vă trimită ţara noastră,
    Mai bine mergeţi voi în mama voastră.
    Plecaţi de-aici, cu-o grabă funerară,
    Si nu albanizaţi această ţară.
    Băgaţi viteză, că vă trece anul
    Si s-a scurtat şi s-a-nvechit ciolanul.
    Şi ce vă pot eu spune la plecare
    Decât lozinca lui Fănuş cel mare:

    Nenorociţilor, se rupe şnurul,
    “La muncă, la bătut ţăruşi cu curul!”

    Adrian Păunescu

    RăspundețiȘtergere