luni, 2 iunie 2014

Moralistul român

Domnul Pleşu s-a instalat vârtos în scaunul de moralist român!
El ne trage de urechi, ne dă cu jordia peste degete, ne arată cu degetul şi mai ales ne trage câte un perdaf.

În ultima sa opinie politică din Dilema veche se ocupă de Mircea Diaconu.

Pentru a-l muştrului pe cunoscutul actor foloseşte imprecizia şi informaţii neadevărate.

Şi pe actorul Victor Rebengiuc l-a tentat politica, n-a fost ales!
De Robert de Niro, nu prea ştiu, dar un coleg mai vârstnic, Ronald Reagan a fost unul din cei mai mari preşedinţi americani ai secolului XX, unii spun că el a fost groparul comunismului, chiar dacă mai trăieşte prin Asia în forme  aberante cum sunt China sau Coreea de Nord!

Pentru a-l zdrobi pe Diaconu sub povara ruşinii publice domnul Pleşu trimite la Caragiale şi la rolul Brânzovenescu, excelent interpretat în tinereţe.
Îl acuză de toate relele şi a-l declară prezumtiv vinovat.
Domnul Pleşu uită că unui intelectual de calibru, fie şi actor ajuns în politică, precum Diaconu i s-a făcut oferta pentru această activitate, nu şi-a dorit-o.
Domnul Pleşu uită că Mircea Diaconu a fost unul din protagoniştii evenimentelor din Decembrie '89, dar că a refuzat atunci vehement orice demnitate şi implicare politică.
A fost atras în disperare de cauză de un politician argeşeano - muscelean să candideze în 2008 din partea PNL. A acceptat şi pentru aceasta i s-au făcut din partea politicului toate mizeriile posibile şi prezumţiile de vinovăţie, de care orice artist şi intelectual ar trebui să se revolte. 
Refuzat de PNL pentru lista de europarlamentari, s-a revoltat şi a încercat de unul singur lupta cu sistemul. A fost ajutat şi de mass media influentă, de Antena3. A reuşit să îşi atragă simpatia publică şi a aceasta l-a votat, pentru că era un om nedreptăţit de justiţie, pentru că interesele politice au prevalat în deciziile luate de justiţie. Instanţe inferioare i-au  aprobat participarea şi a fost ales. PNL s-a aflat în eroare că nu l-a inclus şi PSD a avut neghiobia să-l susţină. A luat electori din ambele părţi.   

Este jenant să-l acuzi de arghirofilie!


Mircea Diaconu este un erou popular, simpatizat de cei care resimt că în România nu se face dreptate! 

15 comentarii:

  1. Joe deosebirea dintre Plesu si Diaconu este uriasa. Plesu s-a umplut de penibil in timp ce Diaconu "joaca" un rol istoric foarte bun. Nu stiu cum mai indrazneste Plesu sa scoata capul dupa ce s-a umplut de penbil!!! Culmea ca il cunosc personal din relatiile de familie de acum peste 40 de ani si il stiu ca un remarcaabil om de cultura. Se confirma ca nu intotdeauna cultura si politica merg bine impreuna. Calin

    RăspundețiȘtergere
  2. Joe ! Felicitari, chiar am citit ca fuziunea PDL-PNL se va face rapid ! Trebuie sa fie un moment inaltator pentru tine sa poti porni, cot la cot, vinatoarea de bolsevici alaturi de neinfricata Monica Macovei si de restul eroilor dreptaci. Io , de frica, ma ascund deja !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tot ce a facut Monica Macovei si in interior si in exterior a fost foarte bine. Sper ca nu va asociati cu Ponta, care o face fascista. De fapt constat ca sunt cam multi iubitori de Ponta -PSD pe forumul lui Joe si nu ma mir, de vreme ce Joe insusi prin mult din ce a scris aici, a sustinut linia Ponta-Voiculescu. L-a laudat pe Atonescu si pentru alianta cu PC-ul lui Voiculescu si pentru alianta cu PSD-ul. I-a atacat vehement pe toti cei care erau anti-PSD si a atacat justitia, exact in termenii Antenei 3, in legatura cu procesele lui Voiculescu si ale unor PSD-isti.

      Ștergere
    2. Am arătat dubii faţă de justiţie când unele decizii au fost controversate!
      La fel cu contestarea ANI faţă de Diaconu!
      Justiţia poate greşi şi a cam făcut politică. Să nu amintim erori celebre! Cu politică, vezi cazul Dreyfus!
      Faptul că încă Udrea, Videanu, Berceanu şi alţii la fel nu sunt încă aduşi în faţa justiţiei arată că încă se face politică acolo, dar eu am răbdare!
      Nu am susţinut niciodată pe Voiculescu! Nu-mi place individul, nu-mi place Gâdea şi nici Antena3!
      Cred că aţi citit alte texte!
      Cât despre Monica Macovei, la fel ca şi justiţia română se poate înşela şi câteodată foarte grav!
      Să nu facem din ea o martiră! Atitudinea faţă de corupţie este corectă, dar atât, restul este prea multă politică partizană.
      Şi este bine când lansaţi acuzaţii sau afirmaţii discutabile să vă şi semnaţi!

      Ștergere
    3. In cazul Diaconu chestiunea e acum clara; candidatura lui la Parlamentul european nu a incalcat legea.
      Dar el a fost in incompatibilitate in parlamentul Romaniei si apoi s-a intamplat un lucru absolut normal: diferiti judecatori au interpretat diferit prevederea ca cineva gasit in incompatibilitate nu mai poate ocupa aceeasi functie
      o perioada de timp. Unii judecatori au considerat ca functia de care era vorba era cea de parlamentar in general, altii au considerat ca functia respectiva era de parlamentar in parlamentul Romaniei. A doua opinie imi pare si mie mai rezonabila, dar asta nu inseamna ca judecatorii care au gandit altfel sunt in vreun fel in culpa.

      Ștergere
  3. Diaconu nu a fost nedreptățit; legile ar trebui să fie valabile pentru toți. Să nu fi știut că nu putea fi și director și parlamentar etc. cocomitent ? Nu cred !

    RăspundețiȘtergere
  4. Subsciu ce zice S.Demetrescu. De ce ignorati negru pe alb ? Joe de ce nu intri in acest amanunt si sal dezvolti intri in amanunte in care uneori nu ne intereseaza? De ce a ramas dir la teatru cand era parlamentar si nu avea voie ? Cum de nu incerci sa ne raspunzi,opinia ta,la aceasta intrebare simpla ??? PNL a recunoscut ca incalca legile ANI ( regulamentul instituirii sale...) iar el,mai presus de lege, vrea sa candideze. Cum poti sa sustii o incalcare,?? Inseamna ca sustii ,fara motiv,orice se incalca...nu ? dm.

    RăspundețiȘtergere
  5. Tu esti un tip destul de coerent ca de cultivat nu mai vorbesc. Sa vedem in continuare ce masuri ei...Acum dreapta care nu are nici o sansa fata de USL daca nu se uneste te va duce in curand la situatia sa-i tii geanta lui madam Udrea sa te apropii prieteneste de ...Basescu,sa-l injuri,in sfarsit , mai mult pe Pontache. In sfarsit ,in viitorul apropiat o sa fii de-al nostru , de cand te asteptam ,daca ramai vajnic iubitor de dreapta...nu ? Sau treci la USL ? dm,

    RăspundețiȘtergere
  6. Citesc ca PNL Prahova nu e de acord cu fuziunea si l-au invitat pe Tariceanu la ei in organizatie. Ce te faceai Joe acum daca mai erai ploiestean, cu bolsevicii aia care tradeaza asa urit "cauza" !?

    RăspundețiȘtergere
  7. A-l ironiza pe Joe e un lucru la moda, dar nu cred ca ar fi un motiv de sarisfactie o eventuala revenire a lui Tariceanu la conducerea PNL. Ar insemna sa avem partid unic in Romania o groaza de ani de acum inainte, fara nici o opozitie. Si nu e vorba de "bolsevici", PSD mana in mana cu PNL inseamna partidul unic al hotilor. Nu neg ca si o alianta a partidelor anti-PSD ar fi o alianta de hoti, dar cel putin ar avea concurenti in hotii PSD-ului. Asta e situatia in Romania: singurul lucru pe care il putem spera e sa se mai controleze hotii intre ei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A, deci sa intelegem ca, desi stim cit de ticaloase sunt partidele anti-PSD, este de preferat sa le votam cu abnegatie, doar asa ca vrem sa schimbam hotii. Si apoi cine masoara gradul de hotie ,DNA? Ma indoiesc de asta. A

      Ștergere
    2. Pai atunci solutia ar fi sa treaca si PSD la PPE, cu morala romana, nici n- ar fi exclus. Iar hotia n-o scoate nimeni din genele noastre, nici monarhia , nici comunismul, democratia nicidecum. Sigur, bolsevicii sunt de vina !!??

      Ștergere
    3. Nu, nu sunt bolsevicii de vina. Suntem noi cu naravurile noastre.

      Ștergere
    4. Catre A: ati inteles perfect PNL, PDL si alte partide or fi ticaloase, dar nimeni nu depaseste PSD-ul in ticalosie.
      Culmea ticalosiei ar fi un PSD pe care nimeni sa nu-l mai poata goni de la putere. Poate e greu de masurat gradele de hotie, dar stiind ca toti fura daca au posibilitatea, e suficient sa ne uitam cine a acaparat cele mai multe posibilitati in acest sens - iar aici, fara discutie, campion e PSD

      Ștergere
    5. Vad ca suntem intr-un deplin acord privind constatarea ca toti politicienii fura si ca nu putem masura decit ochiometric pagubele pe care le produc. Eu as mai spune ca, unii fura grobian pe fata, altii sunt mai perversi si fura redirectionind banul public facand averi nesimtit de mari chiar opulent de mari . Nu mai comentez nici din ce tabara politica sunt, dar observ ca sunt din cei mai noi ciocoi. PSD a guvernat multi ani si probabil ca de asta este considerat campion.Lumea a crezut in ei i-a votat masiv in mai multe rinduri. Tabara anti PSD este la fel de lacoma(poate mai ticaloasa), e chestie de timp sa bata toate recordurile. A

      Ștergere