miercuri, 25 iunie 2014

Ştiri pentru tâmpiţi

Două ştiri publicate de hotnews.ro m-au determinat să reacţionez.

Prima ştire se referă la votarea legii prin care se elimină incompatibilitatea pentru participarea primarilor şi consilierilor locali la consiliile de administraţie ale regiilor publice locale, la care chiar până şi PNL s-a abţinut.
Făcând jocul controversatului şi incompatibilului, el însuşi, Horia Georgescu, preşedintele ANI şi slugoi al preşedintelui Băsescu, hotnews.ro insinuează prezumţios că legea dă oportunitatea jafului la nivel local.
Regiile publice locale de utilităţi publice, gunoi, apă, curăţenie au fost creat pentru a fi la dispoziţia cetăţenilor unei localităţi. Ori primarul sau consilierii sunt aleşi pentru a asigura buna funcţionare a acestor utilităţi publice. Este ciudat ce a fost în capul legislatorilor când au decis că responsabili aleşi ai unei localităţi nu au voie să facă parte din administraţia acestor regii. De buna lor funcţionare răspund aleşii locali care pe de altă parte nu aveau dreptul să se implice în buna lor administrare. Prezumţia de vinovăţie, este cea care a determinat adoptarea acestei incompatibilităţi. Dacă se crede că alesul local poate determina alegerea unei firme care să realizeze lucrări şi în care acesta ar avea interese, atunci firma respectivă ar putea fi eliminată prin acte administrative. De această legislaţie s-a prevalat Horia Georgescu decizând incompatibilităţi, funcţie de bunul său plac, sau la ordinele interesate ale lui Băsescu şi acoliţilor săi ceea ce a determinat un val de procese pierdute de ANI, doar pentru a satisface orgoliul unor interesaţi şi cheltuieli aiurea din banul public. Demult ar fi trebuit chemat la ordine acest Horia Georgescu.
Revin la incompatibilităţile inventate pentru directorul de teatru Mircea Diaconu, care este un scandal naţional, după cum s-a văzut la Europarlamentare, pe când avocaţii pot bine mersi să-şi exercite meseria şi ca parlamentari în anumite procese civile, chestiune care creează din start avantaje asupra adversarului şi poate induce anumite temeri completului de judecată.

A doua  ştire anunţă că guvernul României ar avea contracte de guvernanţă cu firma lui Tony Blair, Global Network of Delivery Leaders
Ştirea este, prin formularea ei, insinuantă, ca şi cum ar fi o chestiune ilegală, dubioasă, cu consecinţe negative asupra ţării noastre.
Tony Blair a fost unul dintre cei mai importanţi lideri de dimensiune europeană, a fost magistrul preşedintelui Bush jr., cel care ne-a adus în NATO, iar Blair a promis şi s-a ţinut de cuvânt ca România să intre în UE. Ca România să primească sfaturi, chiar plătite de la o asemenea personalitate politică este un avantaj, nu o nenorocire.
Este o ştire pentru tâmpiţii forumului.

Cu toate că dezaprob vehement politica editorială, partizană şi aservită total intereselor lui Dan Voiculescu a Antenei3, nu pot decât să aprob investigaţiile privind activităţile infracţionale ale lui Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian, cum îi place lui să spună despre alţii folosind doar prenumele. Ca asta este o grosolănie şi o impoliteţe nu mai este necesar să argumentez.
Pe de altă parte afacerile lui Mircea Băsescu cu gaşca infracţională a lui Bercea Mondial arată câtă putreziciune morală stă în apropierea omului care s-a declarat campionul anticorupţiei. Că şi asupra lui planează destule acuzaţii asta este altceva. Ce m-a intrigat profund în această afacere este lejeritatea cu care se discută despre sume enorme, pe care oameni normali, cu venituri peste medie nici nu se pot gândi!


Instrumentul fiscal românesc are mari deficienţe şi ar trebui focalizat pe acest tip de afaceri infracţionale care arată indivizi prosperi cu aroganţe ciocoieşti, din toate mediile, dar mai ales din minoritatea ţigănească. Când co-etnicii lor au umplut Europa de cerşetori şi hoţi, de ne crapă obrazul de ruşine, alde Bercea Modialu, Adrian Copilu Minune şi alţi asemenea se scaldă într-o lux şi bogăţie sfidătoare. Fiscul german care a pedepsit mari evazionişti, dacă ar acţiona în România i-ar lăsa săraci pe aceşti infractori fiscali! 

2 comentarii:

  1. 1. Daca Basescu ar fi ordonat contracte de guvernanta cu firma lui Blair nu-mi inchipui ce ar fi fost la gura ta...altfel ai dreptate.
    2.Antena 3 are la TV jurnalisti sau procurori ? Eu vad un popa,un doctoras si niste fosti infractori..astia comenteaza si-si dau cu parerea ? Voiculescu e implicat in aceasta actiune a mafiotului Mondial prin stilul sau securistic,se vede de la o posta....iar argatii ,penibili,dau mereu din clanta...Sunt atat de tendentiosi incat iti este sila sa te uiti la asemenea specimene.
    3.Daca depui 15.000 euro la o banca completezi un formular tip si spui de unde ii ai din ce provin ,ce scrie acolo Bercea Mondial sau Adrian Nastase cand ii de depun ? d.m

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cam ce a spus deja Dna Pricop: din munca mea. Sau Doamna Ionescu cand a platit apartamentul: din economii

      Ștergere