sâmbătă, 6 decembrie 2014

Mă enervează

Că opiniile mele legate de politică îmi sunt contestate pe argumente care nu au nicio legătură cu valoarea lor, ci doar pe baza notorietăţii şi a unui anume prestigiu intelectual a celui cu care polemizez.
Cei care-mi contestă opiniile au miopia să nu vadă şi nici măcar răbdarea să constate că eu nu contest polemic abilităţile şi prestigiul intelectual, ci competenţa perceperii corecte a unor realităţi politice şi sociale ale acestor intelectuali.
Am avut parte de săpuneli şi apostrofări atât în corespondenţa privată cât şi în postările pe forum cum de-mi permit să polemizez cu anume persoane, intelectuali publici de mare prestigiu.
Da, am aceste competenţe!
Pentru că am experienţa a 25 de ani de implicare politică activă, de interes nu numai să contemplu realităţile politice şi sociale, dar să-mi fi consumat timpul liber, acum mult mai mare, de când sunt la pensie să fac politică. 

Am trăit în deceniul 1990 - 2000 satisfacţiile şi mai ales insatisfacţiile de a face politică alături de unul dintre cei mai prestigioşi intelectuali români, Nicolae Manolescu în Partidul Alianţei Civice. În aceea perioadă am putut constata cum se organizează un partid la firul ierbii, cum se înfiinţează organizaţii locale, cum poţi se te bazezi pe unii oameni, sau cum poţi fi trădat de alţii din simplul motiv al oportunismului şi dorinţei de parvenire. Am avut satisfacţia să am dreptate şi o repet, după insuccesul lui Manolescu din 1996, când i-am solicitat fuziunea rapidă cu PNL, lucru pe care şi domnia sa l-a înţeles abia după doi ani.  Şi am trăit regretul că un mare intelectual cum era Manolescu nu a fost în stare să fie un la fel de realist şi bun politician. Experienţa asta îmi dă oarece competenţă să mă exprim în chestiuni politice şi să polemizez cu orice altcineva din spaţiul public românesc. Eu nu am pus în discuţie competenţa lui Gabriel Liiceanu ca filosof, ca scriitor, spre deosebire din vehemenţii mei negatori eu l-am citit aproape în întregime pe Liiceanu, inclusiv şi câteva eseuri filosofice. Singura dată când m-a amuzat candoarea opiniilor sale a fost în cartea Dragul meu turnător, în care descoperă cu stupefacţie candidă că a fost urmărit de securitate cam în toată existenţa sa intelectuală din comunism. Eu am avut experienţa directă cu securiştii, care au intrat cu cizmele în viaţa mea intimă şi care mi-au blocat dezvoltarea mea profesională. Opinia subiectivă securistică m-a oprit la ieşirea la burse şi conferinţe în Occident, nu acelaşi lucru se poate spune despre Gabriel Liiceanu şi nu este de loc regretabil că a avut această ocazie. Când am putut şi eu ieşii în Occident după 1990 am publicat o serie de articole în reviste de cel mai mare prestigiu în domeniul meu profesional, care s-au materializat şi în teza mea de doctorat. Chiar remarc cu satisfacţie când un fost coleg emigrat în Canada mi-a spus că nu numai citeşte articolele scrise de mine dar le şi foloseşte profesional. Nu m-a interesat niciun moment parvenirea politică, pe care au practicat-o unii dintre companionii mei de politică. Singurul moment în care avantajul de a face politică a fost atunci când am avut şansa unei promovări profesionale, dar aceasta a fost legată mai mult de voinţa unui om care a văzut în mine un profesionist şi nu un politician. Nu pot fi acuzat de parvenitism politic şi de aceea ceea ce cred şi exprim sunt opinii libere, necondiţionate de vreun interes. Şi mă enervează că unii dintre corespondenţii mei sunt incapabili să le perceapă.
Mă enervează când aud repetându-se minciuna cu puciul sau lovitura de stat din 2012, opinii fixe şi imposibil de schimbat, din păcate aparţinând unora cu pretenţii intelectuale. A fost o încercare necugetată de a suspenda pe preşedintele Băsescu şi reacţia populară a fost în consecinţă. Perioada aleasă a fost extrem de nepotrivită în miezul verii, al vacanţelor, când oamenilor nu prea le ardea de politică, nu au fost în stare să fie convingători extern, Victor Ponta s-a executat imediat la măsurile cerute de Barosso. După cum se ştie Curtea Constituţională, forul care trebuia să valideze rezultatul referendumului a pregetat speriat de numărul masiv al celor care-l contestau pe Traian Băsescu. A contribuit la aceasta şi incompetenţa guvernului USL care nu a fost în stare să aprecieze care este numărul exact al electorilor din Românie, chestiune esenţială în acel referendum. Şi azi cred că dacă Traian Băsescu ar fi fost demis era bine pentru România. Dar faptul că ar fi fost demis atunci nu i-ar fi permis  lui Klaus Iohannis astăzi, în 2014 să câştige atât de convingător alegerile prezidenţiale şi de aceea îmi pare bine că nu a fost demis Traian Băsescu în 2012. Lui Traian Băsescu nu i se pot nega deosebite calităţi politice, înverşunarea lui cam populistă, talentul cu care a  reuşit să convingă electoratul unui partid care nu depăşea 10% să atingă în 2008 un procent de 33%! Este într-adevăr fenomenal şi fără precedent în perioada postdecembristă. Traian Băsescu a cimentat legătura strategică cu SUA, dar iar mă enervează că toţi uită că acesta este meritul lui Emil Constantinescu. Aceiaşi care-l adulează pe TB mă enervează că uită că Emil Constantinescu a fost cel care a pus ferm România pe direcţia occidentală. Se reţine doar o afirmaţie scoasă din context că ar fi fost învins de servicii (secrete) şi acum neghiobia de a publica o scrisoare de mulţumire lui Victor Ponta, în plină campanie electorală, pentru că a concedat pentru anumite drepturi ale foştilor deţinuţi politici. Traian Băsescu are meritul de a face din justiţie un factor important în România, dar asta a acoperit mişeliile lui şi a clicii sale ocupate în continuare cu jefuirea României. Abia acum răzbat adevăruri privind acţiunile neruşinate de spoliere a ciocoimii pedeliste din perioada cea mai dificilă din punct de vedere economic, a crizei prin care a trecut România, cu oameni cu salarii tăiate şi pensii supra taxate. 

Mă enervează că unii dintre noi au cecitatea privind acţiunile rele ale lui Traian Băsescu.  Cum mă enervează convingerea altora că Traian Băsescu mai poate avea vreo influenţă politică după ce părăseşte prezidenţia. Consecinţele acţiunilor sale în acest interval prea lung de 10 ani nu îl mai poate califica pentru vreun rol politic.

Mă enervează că unii mă acuză de volute politice. Eu cred că am fost consecvent, dar în politică consecvenţa nu înseamnă că toate sunt imuabile. L-am apărat şi am fost suporter convins al lui Crin Antonescu până când a comis mari erori politice anul acesta. Una dintre ele a fost că nu l-a cooptat în echipa europarlamentară pe Mircea Diaconu, care a muşcat din procentele PNL. Am apreciat că a demisionat din fruntea PNL şi s-a retras din cursa prezidenţială. Încercarea sa de revenire a fost penibilă şi nu l-a avantajat de  loc. A avut măcar onestitatea să recunoască că probabil nu ar fi câştigat prezidenţialele, Klaus Iohannis era mai bun după cum s-a văzut, spulberându-l în turul II pe Ponta. 


Mă enervează că unii intelectuali publici după ce au avut neîncredere în candidatul Klaus Iohannis se cred acum îndreptăţiţi să-i dea sfaturi şi să-l coordoneze. Aici se distinge profesorul Giruetă, cum îl numeşte Dorin Tudoran pe Vladimir Tismăneanu şi din păcate şi alţii. Eu cel puţin am încredere în Klaus Iohannis. Viitorul s-ar putea să mă contrazică, dar mizez pe el în continuare!


39 de comentarii:

  1. Cand scrieti un Pamplet, cine mai indrazneste sa muste?
    Daca sunteti mereu criticat pentru ceea ce scrieti este o dovada clara ca foarte multi va citesc pentru ca sunt interesati de opiniile Dumneavoastra. Pentru a le consolida pe ale lor proprii, pentru a incerca sa transmita, formeze indirect altora opinii.Stiu sigur ca unii dintre critici va sunt prieteni si daca sunt foarte intepatori sunt pentru ca tin foarte mult la Dumneavoastra, va ajuta sa nu va pierdeti masura.
    Cu multa consideratie,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multi dintre prieteni il citesc cu greu, cu multa greutate vis a-vis de omul pe care il stiam. nu il citim din interes ci din prietenie...M

      Ștergere
    2. http://jurnalul.ro/stiri/vremea/cod-galben-de-ploi-ninsori-viscol-si-polei-din-aceasta-seara-in-31-de-judete-si-bucuresti-682277.html

      Acuma stim si de ce votam diferit in Ardeal-Banat !!!

      Ștergere
  2. Joe, chiar ma alarmezi ! Esti ca in bancul cu
    Pesimistul : Mai rau nu se pote
    Optimistul : Ba da !

    Ai inceput tiptil tiptil sa il accepti pe Basescu ? In subconstient recunosti ca o sa fie PM ? Si ca sa nu iti distrugi minunea de Jh incepi sa pregatesti terenul ?

    PS1: Nu crezi ca e cam mult sa sacrifici 2 ani din viata Romaniei pentru ca Jh sa fie ales ?
    PS2: Asa e, Jh nu are nevoie de sfaturi de la nimeni. El ste Autognossos. Este in cele ce sunt si care maine vor rade la soare
    PS3: daca esti constant si lumea se misca in jurul tau, atunci esti Steaua Polara ! :)
    M

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai "competente politice ", deoarece, zici, nu stiu cati ani ai stat langa oameni politici! Dar ai inteles ceva? Poti sta si 100 de ani si sa nu intelegi nimic! Ce este " rupt din context" cand Emil Constantinescu a spus ca " l-a invins sistemul "? Spui ca la PDL, actualii tai asociati in PNL sunt marii corupti! Mai mari ca Fenechiu, Voiculescu zis Felix, Vosganian, Chiuariu, Uioreanu, Rusanu, Chitoiu, Cancescu, etc. Da exemple ca sa te cred! De departe cei mai corupti sunt la PSD, sau ai ceva impotriva? Dar nu ati fost frati de cruce cu ei? Nu ati fost si cu PC?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce-mi place la voi simpatizanţii de Băsescu, care se vede de la o poştă în postare este că doar ăilalţi sunt răi!
      Guvernarea Băsescu Boc a fost cea mai ticăloasă, pentru că în timp ce majoritatea o ducea rău, cu salarii tăiate, alde Cocoş (soţul madamei Udrea), Olteanu şi alţii ca ei se îmbogăţeau şi făceau cele mai ticăloase afaceri pe spinarea statului, adică a contribuabililor ca noi toţi, care le suportam ticăloşiile!
      Asta nu înseamnă că alţii au fost sfinţi.
      Şi bine face Kovesi care n-are mama nici tată.
      Îl aşteptăm la rând pe neasemuitul ticălos Băsescu....la puşcărie!!!!!!

      Ștergere
  4. Bine Joe ! Ok, dacă-i aşa te rog spune-ne acum, ca sa n-o mai poţi întoarce mai tîrziu, ce te angajezi tu sa faci, cînd Băsescu vă fi liderul dreptei şi Prim-ministru ! O sa-l reevaluezi pozitiv sau îţi faci harakiri in faţă blocului, sa vadă tot Pitestiul ! Hai, curaj, in 6 luni, ai ocazia sa ne dovedeşti cît de consecvent este un politician roman cu experienţă !


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. PS1 dacă alegi varinta 2 , o rog pe Adriana sa posteze pe Blog şi FB ( pt revolutionari ) inregistrarea. Vertrauen ist gut, Kontrolle ist besser.

      Ștergere
    2. Draga Mirciulica, am si eu o intrebare, fiindca inteleg ca tu il vezi pe Basescu liderul dreptei si prim ministru. Ce te angajezi tu sa faci daca Basescu NU va fi nici una nici alta? Si nu in sase luni, ci in urmatorii zece ani? Zic zece ani, fiindca la memoria romanilor nimic nu e exclus, iar prin 2000 si Ceausescu ar fi putut fi reales in Romania. Dar, ca sa facem un pariu onest si cu sens, te intreb ce vei face tu daca dupa UN AN Basescu nu va fi nici una nici alta? Nici vorba de harakiri, dar vei recunoaste atunci ca ai spus prostii in aceasta chestiune? Daca va fi cum spui tu, eu voi recunoaste nu doar ca am spus tampenii in aceasta chestiune ci si ca nu inteleg nimic din politica.

      Ștergere
    3. Perfect ! Asta o sa fac, numai ca nu înţeleg cum de nu sunteţi voi de acord cu mine cînd spun ca Băsescu a fost şi este eroul dreptei, cel mai bun dintre ei, stat de drept, justiţie, antibolsevic,t etc. Cum draci sa nu vreţi voi aşa un Premier, uite eu vreau şi vă doresc şi vouă !!! Din tot sufletul, zău !

      Ștergere
    4. Mirciulica, talentul tau pentru ironie e parte din farmecul tau. Eu recunosc deja si ca, spre deosebire de mine, tu intelegi politica romaneasca. De aceea te si felicit pentru modul stralucit in care ai prezis tu in repetate randuri
      victoria neamtului Johannis, razand de Joe care spunea mereu ca omul n-are nici o sansa.

      Ștergere
    5. Acum cinstit să fiu în primăvară nici prin cap nu-mi trecea că povestea cu Crin Antonescu se va termina rapid şi va ieşi din politică. Un prieten comun îmi tot zicea asta şi nu l-am crezut! A avut dreptate! Doar în această privinţă! În altele s-a înşelat. Cum s-a înşelat Ponta când după 2 noiembrie se vedea preşedinte!

      Ștergere
    6. Mirciulica, pot subscribe alaturi de tine ? Daca ne inselam facem un filmulet in duo si il trimitem la Mihai
      M

      Ștergere
    7. Mihai, conform Gandul, sondajele cu doua saptamani inainte de alegeri spuneau ca Romanii au incredere in Jh 26%. La o saptamana dupa alegeri ave 72 sau 75% . Adica 50% din romani SI-AU SCHIMBAT PAREREA IN 3 SAPTAMANI. Atentie fara ca Jh sa fi facut ceva spectaculos sau sa-l fi zdrobit pe Ponta in dezbaterile directe. Asta spune multe si despre seriozitatea alegatorului roman (stii povestea cu Vespasian la intrarea in Roma "toti atatia ar fi venit si daca ma duceau la executie..") si despre technicile de influentarea a maselor. Iti aduci aminte de filmuletul de la Orange Revolution din Cairo, cele cu calaretul alb ?. Dar Honni Soit Qui Mal y Pense .
      Isaia 55, 8
      :)
      M

      Ștergere
    8. Te cred un om serios!
      Nu ştii de efectul postelectoral?
      Acum o grămadă de oameni cred că l-au votat de fapt pe Iohannis. Şi ştii de ce?
      Pentru că spre deose4bire cam de toţi politicienii din Bucureşti are aerul de om extrem de serios şi ştie ce spune.
      Parlamentarii se uită la el ca la Frankenstein, le-a spus de la obraz să rezolve legea aia dubioasă şi să ridice imunitatea şi s-au executat! Pentru că era o cerinţă de bun simţ, nu ordin şi câteodată şi românii îşi dau seama de obrazul gros, mai ales după ce au rămas mofluji de rezultat.
      Ponta nu a fost în stare, mai tari au fost alegătorii români!

      Ștergere
    9. Uau ! am lipsit azi si uite ce am pierdut ! Mihai, m-am inselat cu Jh, da nu cred ca Joe credea ce spunea, el era optimist ca asa avea ordin de la partid, si doamna Udrea era optimista !!?? Eu sunt si subiectiv, daca ai citit unele scrise de mine, as fi vrut orice numai un neamt, nu, stiu eu ce stiu, asa m-am auto-pacalit. Dar acum e vorba de eroul nostru al tuturora, Traian, patriot, securist, pcr-ist, ce mai , crema romanismului, daca ma insel si acum , sunt un bou. Vrei tu asta ???

      @ M
      Da ! cu mare placere, eu cred ca ar trebui sa facem un filmulet chiar inainte, si mai facem unul dupa, unde o intoarcem "ca la Braila" sau ca PNL-ul. Joe vine pe la mine in curind, hai si tu, sa fie 2-1 pt noi ...

      Ștergere
    10. Cand ? Hai sa discutam direct. Ma reped 1-2 zile de curiozitate. Sa vad daca J are microcip :))))

      Ștergere
    11. Asa este, draga Mirciulica. Erai convins ca nu iese neamtu' fiindca DOREAI sa nu iasa neamtu'. Si uite asa, convingerile ne sunt influentate de ceea ce dorim. Aveai si argumente foarte interesante de ce nu poate castiga neamtu' Printre altele, ziceai, fiindca nu-l vor americanii!!! Si de ce nu-l agreau americanii? Fiindca el ar fi de-al lui Merkel, pe care ei, desigur, n-o pot suferi!

      Ștergere
    12. Oooo ! M. n-as fi crezut, dar uite ca daca incerci, reusesti, . Fac 65 de ani pe 4.01. Joe e aici, bineinteles, fara el adorm pe mine, sta pina pe 8 sau 9.01. Adresa mea email:
      mirceaselariu@gmail.com
      M-as bucura foarte mult sa ne cunoastem ! Am plecat prea devreme de la IRNE...

      @Mihai, Ai dreptate, pe nemteste aste e Wunschdenken, dar sa lasam asta acum !

      Tu vezi ce zice M. !?

      Daca-i asa, te rog si pe tine sa fi aici, cel putin 2-3 zile in jur de 4.01 !
      As fi onorat si foarte bucuros !
      Si daca o sa fim in 4 , adica 2-2, dam jos Guvernul si-l punem pe Joe , PM, ca noi trei, diasporezii, nu avem voie

      Ștergere
    13. De emotie am uitat sa va spun ca va fi prezent si Bujor Hariga, prietenul meu de scoala , de 50 de ani, de banca la liceu, solo ghitaristul formatiei Pro Musica, Eric Clapton de Romania, care va face cu Marc al meu si inca doi un Band ad-hoc, si ne cinta tot, de la Bob Dylan pina la Lady Gaga ...

      Ștergere
  5. PS2 Joe, scuza-ma, am uitat ca mai ai o varianta daca Basescu vine ca lider al dreptei la alegeri parlamentare. ca sa scapi de reevaluare dar si de harakiri, spune acum ca vei vota PSD, cu Ponta, Sova, Dragnea sau cine-o fi pt Premier. Ar fi cea mai eleganta iesire din ofsaid. Vezi deci ca tin la tine ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici mort!
      Uite că se pregăteşte guvernul PNL
      http://adevarul.ro/news/politica/cine-liberalii-pun-hartieproiectul-guvernare-marelui-pnl-1_5481d8ffa0eb96501e65f1b6/index.html

      Ștergere
    2. Nici unul din astia n-are "esperienta" lui Basescu, contactele lui externe, priceperea lui la guvernare, cum a si spus de mai multe ori . Si daca ma uit pe lista asta de Guvern in umbra, cred ca si are dreptate, e cel mai bun, fara discutie. Ce tandem de aur, Jh cuplat cu Germania, Basescu cu USA, si restul cu Partidul Prostilor, asta nou infiintat

      Ștergere
    3. Pai cum nici mort Joe, acum exact 2 ani ai votat asa, ca si jumate din guvernul asta fantoma, cind injurau de tremurau antenele la jumatea ailalta de fantoma. Eu nu ma pricep de loc la politica, ca Mihai, dar chestia asta n-o pricep de loc, da de loc. Iar cine nu vede ca Basescu e cel mai bun din tabara asta, s-a uitat prea mult la Antena 3, credeam ca la Londra nu se vede asa o latrina...

      Ștergere
    4. Mircea să nu confundăm găina cu oul în ordinea care o vrei.
      Nu ştiu de ce îl bagi în ecuaţia asta pe Băsescu. eL El este un parametru cu valoare zero.
      Am scris că-mi pare bine că nu a fost atunci suspendat, altfel aveam surprize şi nu-l aveam pe Klaus Praesident!

      Ștergere
    5. Îl aveam pe Antonescu, aşa o sa-l avem peste 5 ani pe Laszlo Tokes

      Ștergere
  6. Ești adesea pătimaș, inconsecvent, nerealist, nedrept,fără principii ferme sau cele pe care le ai sunt cam revolute (de ex. monarhismul, proamericanismul, prosionismul, admirația fără rezerve pentru perioada interbelică, sau mai nou pentru literatură sau filme de duzină etc.). Apoi faci poilitică cum fac scandalagii la football: ai noștri (cei pe care i-am adoptat la un moment dat, poate ulterior schimbăm opțiunea) sunt cei mai buni, de băgat în trupa Albei ca zăpada - restul sunt obligatoriu răi fiindcă țin cu alții. De asta ești criticat adesea violent și nu odată agramat.
    P.S. Băsescu nu a făcut exclusiv greșeli; și apoi cred că extrem de puțini oameni chiar l-au adulat !

    RăspundețiȘtergere
  7. Să le luăm pe rând:
    Monarhia este anacronică, Marea Britanie, Japonia sunt anacronice?
    Sunt filosemit, pro-sionist n-am cum că sunt român etnic, ai vrea să fiu filo musulman? Nu pot!
    Oricum perioada interbelică a fost o nostalgie frumoasă după ce a venit întunericul comunist!
    Acu' ce să fac să citesc ce? Citesc şi poliţiste şi istorice şi literatură romane, ultimul a fost Modiano Premiul Nobel din 2014, iar cartea lui Daniel era interesantă chiar dacă tracismul nu este pe gustul meu care parazita cartea.
    Iar filme zici că şi ţie ţi-a plăcut filmul belgian al fraţilor Dardenne, m-ai văzut scriind despre filme proaste?
    Ştii ce? Cauţi nod în papură!

    RăspundețiȘtergere
  8. Hai Joe cum adica o perioada frumoasa ? A fost ca tot ce e omenesc, amestecat.
    Tampeniile polutice ale lui Maniu. Tampeniile lui Titulescu. Codreanu. Iorga si Goga in politica. Ticalosiile politice facute cu Basarabia. Carol II acest Basescu avant la lettre. Dar mai destept mai cult mai vizionar si mult mai patriot decat B. Antonescu !!!!
    O gramada de chestii care au lichidat structura parlamentara a Rom buna rea asa cum era. Eu vad aceleasi lucruri intamplandu se acum. Dar mai ieftin. Cu epigoni de rangul 2. Asa cum Basescu si populismul sau anti parlamentar ( care vad ca iti place si tie) este inferior Statului Carol Secundus asa nici Johannis nu are in comun cu Maresalul decat rigiditatea egocentrica si limitata. Daca la Antonescu, apv ist, copil de trupa dar bun militar si tactician (Prezan era strateg) si patriot era explicabila, la Johannis, profesor de liceu este semn de limitare intelectuala. Politica se face ori cu talent ori cu experienta iar puterea se ia, nu se capata. M

    M

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dă-mi şi mie argumentele pentru care Victor Ponta ar fi fost superior lui Iohannis?
      Pentru că la asta se reduce toată disputa.

      Cât despre perioada interbelică mă uit la clădirile superbe Art Deco care se fac praf, retrocedate nu ştiu cui, distrugându-se pe Academiei vis a vis de Arhitectură!!!!! Sau Palatul Telefoanelor! Deja un nemernic a dărâmat să facă nişte termopane, asta-i diferenţa dintre vremea lui Carol al II-lea, atunci se construia cu arhitecţi, acum cu nemernici care îşi bat joc de meserie!

      Ștergere
  9. Joe, devi tot mai populist ! Si communist anti capitalist.
    Nu. Povestea se reducea la Sistemul Basescu sau orice altceva. Asa cum a fost Comunismul sau orice altceva. Sau Hitler sau orice altceva (evident, pastrand proportiile si contextual; sunt doar exemple). Si chiar daca il dai afara din asta pe Basescu, ce ramane sunt oamenii lui Basescu. Adica elementele constitutive ale Sistemului. Cum naiba sa se reformeze societatea printr-o "a treia cale", nici PSD si nici Sistem cand lucrezi cu aceleasi caramizi ? Astepti Apocalipse ?
    M

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mai remark un lucru: si tu si ceilalti sustinatori aveti o atitudine gen "vine Neamtul si ii sparge pe toti, schimba totul etc.." Dincolo de infantilismul abordarii (unde ai vazut un lider lichidandu-si cei ce l-au facut ?) este un populism ingrozitor. Daca scopul este "bun" orice cale este valabila ? Lichidam Parlamentul pentru ca nu e "bun" fata de un leader care este "bun". Chiar daca Jh ar fi un Bonaparte (si nu e) crezi ca este posibil un 18 Brumar in UE in 2000 ? Si chiar daca ar fi posibil, ai accepta un nou "Conducator" ? "Le Conducator" ? Sau in contextul present "Eine Fuhrer" ? M

      Ștergere
    2. parcă eşti în bancul cu metroul din Moscova care întârzie pentru că americanii îi chinuie pe negri (subiect de actualitate)
      Nu sunt populist şi anticapitalist, ăsta este Ponta.
      Sunt anumite momente când Parlamentul trebuie să dea dovada că reprezintă interesele celor care i-au ales, nu ale lor personale, asta a fost situaţia după 16 noiembrie!

      Ștergere
    3. Şi un PS
      Klaus Iohannis nu are nicio legătură cu sistemul Băsescu, s-a ales şi împotriva lui Băsescu.
      Iar PNL lucrează cu marfa din galantar. Îi mai vezi pe ex-pedelişti jucând hora băsistă?
      Nu prea cred!

      Ștergere
    4. Nu stiu ce te face sa fii asa optimist in ce priveste ce va face Jh. Cred ca mare lucru nu va facem ci va intra in hora politica dimboviteana (fostii basisti vor fi pe acolo). Tu poti visa, dar la trezire vei avea nevoie de consiliere psihologica.A

      Ștergere
    5. Joe, cam iti creezi bancurile. Metroul dim Mocova este celebru nu numai pentru exactitatea sa dar mai ales pentru uimitoarele sale gari. Monumente de arta urbana, creat majoritatea prin '30. Apropos de Art Deco de care vorbeai

      https://www.google.co.uk/search?q=moscow+underground+stations+pictures&newwindow=1&biw=1600&bih=805&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=aOSFVNeBDousUYfNgxA&ved=0CCAQsAQ

      te rog sa te uiti. merita !

      Ștergere
  10. O mărturie uimitoare despre un vrăjitor care mi-a adus soția înapoi. Numele meu este Wallace, locuiesc în SUA și sunt fericit căsătorit cu o soție frumoasă și îngrijitoare, cu trei copii. O problemă foarte mare a avut loc în familia mea acum cinci luni, între mine și soția mea. Atat de groaznic incat a dus cauza la tribunal pentru divort. A spus ca nu a vrut niciodata sa stea cu mine din nou ca nu ma mai iubeste. Ea mi-a împrăștiat casa și mi-a făcut pe mine și pe copiii mei să treacă prin mai multe dureri. Am încercat tot ce mi-a fost posibil să o iau înapoi, după ce am cerșit foarte mult, iar ea a confirmat că ea și-a luat decizia să nu mă vadă niciodată. Într-o seară, am întâlnit un prieten care mi-a cerut soția. I-am explicat toate lucrurile, el mi-a spus că singura modalitate prin care pot să-mi aduc soția înapoi este să vizitez o vrăjitoare, pentru că a lucrat cu adevărat și pentru el. Nu am crezut niciodata in vraja, dar nu am avut nici o optiune decat sa-i urmez sfaturile. Apoi mi-a dat adresa de e-mail a vrăjitorului pe care l-a vizitat. În dimineața următoare am trimis un e-mail la adresa și vrăjitorul mi-a asigurat că îmi voi lua soția în trei zile. O declarație uimitoare! N-am crezut, a vorbit cu mine și mi-a spus tot ce trebuie să fac. În cea de-a doua dimineață, surprinzător, soția mea care nu mi-a sunat în ultimele cinci luni mi-a chemat să-mi spună că se întoarce așa a revenit în aceeași zi cu multă dragoste și bucurie și ea și-a cerut scuze pentru greșelile ei Durerea pe care mi-a provocat-o eu și copiii mei. Apoi, din acea zi, relația noastră este acum mai puternică decât oricând, cu ajutorul unei vrăjitoare. Vă sfătuiesc să vizitați același email {drogudugusolutionspell@gmail.com}, dacă vă aflați într-o astfel de situație sau dacă aveți vreo problemă legată de "a vă aduce înapoi sau de a primi promovarea în biroul dvs., vorbiți și Ascultați sau aveți orice fel de boală, cum ar fi cancerul, HIV SIDA, sau orice fel de dezabilități Contactați-l astăzi pe acest e-mail: drogudugusolutionspell@gmail.com

    RăspundețiȘtergere