miercuri, 21 noiembrie 2018

Aceasta nu se poate!

Aseară s-a consumat una din cel mai penibile manipulări ale acestui partid PSD intrat în vârtejul paranoiei şi al xenofobiei.

Ilan Laufer, individul respins de la Ministerul Fondurilor Europene a făcut o declaraţie de presă la sediul PSD acuzând-ul de antisemitism pe preşedintele Klaus Iohannis motivând că este de vină originea lui germană.  
Această acuzaţie este inacceptabilă, atât timp cât acuzând ura de rasă se motivează prin ura de altă etnie. 

Este incredibil cât de jos a ajuns Liviu Dragnea care se foloseşte de acest penibil individ, la bază absolvent de sport şi remarcat doar prin revistele de profil ca playboy. Dacă aceasta manevră aparţine consilierilor evrei, ceea ce mă îndoiesc, ar însemna că şi-au pierdut uzul raţiunii, ceea ce eu nu cred.
Mai degrabă este opera imbeciloidă a frustrărilor şi ciudei lui Liviu Dragnea pe preşedinte. Pentru că Liviu Dragnea este atât de prost să pună în discuţie germanitatea lui Iohannis. Toate sondajele au arătat că alegerea lui Iohannis s-a datorat în primul rând părerii bune a românilor, fie ei transilvăneni, despre vecinii saşi, cât şi românilor în general despre germani. Liviu Dragnea repetentul inginer ar fi trebuit să ştie că industrializarea modernă a României s-a făcut sub influenţă germană, multe scule şi dispozitive având denumiri nemţeşti, este adevărat unele abandonate între timp. 

Reacţia intempestivă şi necugetată a lui Laufer a fost unanim dezavuată atât intern cât şi extern de către factorii de conducere ai comunităţii evreieşti din România, a unor intelectuali români de origine evreiască  şi a unor lideri ai comunităţii evreieşti americane. Cu atât mai penibilă este acuzaţia că Iohannis ar dăuna relaţiilor cu SUA, cum Iohannis a fost printre puţini lideri este europeni primiţi de Donald Trump la Casa Albă.

În plus relativ la antisemitism Iohannis a avut o vizită de mare succes în Israel, este preocupat de constituirea Muzeului Holocaustului şi a fost atent în toate aceste detalii sensibile.

Cum se poate vorbi de antisemitism la alţii, când la PSD sunt lideri precum Codrin Ştefănescu, sau Olguţa Vasilescu, doi foşti importanţi de la PRM, partid antisemit şi fascizant. Olguţa Vasilescu îl lăuda pe Ion Antonescu, unul din responsabilii Holocaustului din România. 

Se observă că, în pofida manevrelor lui Dragnea privind Israelul, PSD devine pe zi ce trece un partid reacţionar, xenofob şi anti UE.  
Este extrem de trist că PSD a ajuns să renege principiile UE, pentru că un guvern pesedist a pregătit accederea în UE, care ne-a adus prosperitate şi siguranţă socială.

Lăsând la o parte această reacţie penibilă PSD se dovedeşte în continuare în partid în degringoladă.
În eforturile sale disperate de a menţine controlul partidului Liviu Dragnea a făcut aceste manevre penibile cu remanierea. Aducerea lui Laufer la Ministerul Dezvoltării şi a Olguţei Vasilescu la Ministerul Transporturilor arată că pe Dragnea nu-l interesează decât să se menţină la putere, nu-l interesează România.
Dragnea este extrem de toxic pentru noi, el a devenit un factor de periclitare a intereselor naţionale ale României.

Că pesediştii sunt în degringoladă o dovedesc şi reacţiile Olguţei Vasilescu, care ar trebui acum repropusă la Ministerul Dezvoltării dar Dragnea nu ar accepta-o pentru că ar veni la un minister care dă bani al baroni şi i-ar creşte influenţa în detrimentul lui. Şova, titularul de la Transporturi o acuză pe de altă parte pe Olguţa Vasilescu de negocieri pe sub masă cu Rădoi, de la Metrorex.

În aceste condiţii căderea guvernului Dăncilă prin moţiune de cenzură ar fi un act de patriotism. Pentru aceasta se impun negocieri şi compromisuri. Tot felul de jurnalişti inepţi fac trimitere la Traian Băsescu, cât de mare jupân era el. Păi era cu majorităţi fluide.
În momentul când guvernul Ungureanu a căzut prin constituirea unei majorităţi cu parlamentari de toate partidele nu a mai avut ce face şi în pofida gargarei sale mincinoase şi populiste l-a propus pe Ponta prim ministru. De aceea se impun negocieri cu toţi nemulţumiţii din PSD, cu ALDE şi cu Tăriceanu.
Iohannis nu poate negocia cu el pentru că Tăriceanu este un posibil candidat prezidenţial opus lui Iohannis, dar această constrângere nu este legată de partidele opoziţiei.
Toate partidele din opoziţie trebuie să contribuie la realizarea unei majorităţi care să doboare guvernul Dăncilă. Consecinţa imediată ar fi că Dragnea îşi va pierde toată puterea de şantaj şi va fi eliminat din viaţa politică. Este cel mai periculos personaj politic apărut până acum.
Este expresia descurcăreţilor din vremea crizei ceauşismului anilor 80, iar cei care îl înconjoară sunt nulităţi ciocoieşti care nu au învăţat nimic în afară de practicarea vânătorii, pe care o făceau aristocraţii şi au preluat-o politrucii comunişti.

Asta trebuie să înţeleagă şi alţi jurnalişti cu ochelari de cal care invocă principii morale când România este în pericol.  


Această remaniere este încă un semn al pericolului în care ne aflăm!

3 comentarii:

  1. Suntem in tara lui Papura Voda ... se transmite pe un canal pbscur acest balci TV sustinut de o trupa foarte slaba numita Voua ...
    Problema esta ca si eu, un infocat advresar al mojicismului. obscurantismului, grobianului ... ca de culoare politica nu se mai poate discuta ... sunt de-a dreptul siderat, inghetat detot acest suvoi de fapte, luari de pozitii halucinante din partea PSD si a slugilor PSD ...
    Pentru mine ramane, de ani buni, cum foarte multi oameni tineri, oarecum cu scaun la cap, continua sa se inroleze in PSD si sa faca jocurile acestui ciocoi (aici putem gasi inca 999 epitete) ... mai mult, incearca sa ii ia apararea (total pueril dar zgomotos) acestui limbric numit Dragnea si partidului sau puturos ...
    Faptul ca in cloaca numita PSD nu se intmpla nimic in defavoarea lui Dragnea spune tot despre membrii si ciacii PSD ... Niunul dintre asa-zisii oposanti din ultima vreme nu sunt credibili, si au lins si ei mana jupanaului pana la un moment dat.
    Asa ca ... vai Romanie la centenar!

    RăspundețiȘtergere
  2. Joe, în mare parte ai dreptate de data asta. Acest Laufer este într-adevăr o jigodie obraznică și inconștientă. Dar nu cred că legăturile lui cu PSD sau Dragnea sunt semnificative ci doar tupeul înăscut și faptul că i s-a dat nas atîta timp. Trebuie să plece de unde a venit. Nici prin cap nu îmi trece să îl apăr pe Dragnea dar remarc iar la tine obiceiul rău de a avea mereu monomanii referitoare la diverse persoane sau grupuri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Monomaniile vin din realiatea halucinanta pe care ne-o ofera viata politica.Exact ca pe vremea lui Ceausescu, toata lumea observa un singur IDIOT evidentiat ca mare dictator, cand, de fapt, sunt atatia sacali in jurul lui care fac jocul de a tacea dar trag sfori in draci...cand va cadea Dragnea sa vedeti ce diavoli vor iesi la iveala...sau vor crea un nou dictator gen Dragnea ca ei se bazeaza pe mentalitatea neajutorata a poporului care are nevoie de un tatuc fara prea multa carte, sa le promita marea cu sarea...securistii s-au prins ca asta e schema care merge la saracime si la cei interesati de beneficii nemeritate

      Ștergere