marți, 13 noiembrie 2018

Despre oportunităţi, compromis politic şi despre patriotism

Ştirea cea mai gravă a ultimelor zile a fost făcută de preşedintele Iohannis care a declarat că România nu poate face faţă sarcinilor privind conducerea Uniunii Europene.  
Iar prin Români a  subînţeles guvernarea catastrofală a doamnei Dăncilă şi a lui Dragnea.
Astăzi raportul MCV pe justiţie şi Rezoluţia Parlamentului European privind derapajele României de la democraţie nu pot decât să confirme că suntem în faţa unor sarcini pe care nu le putem îndeplini.

Am urmărit în aceste zile dezbateri pe acest subiect şi un singur lucru nu a reieşit clar. 
Privind rezoluţia privind România din PE nu pot decât să resping cu revoltă opinia unui jurnalist iresponsabil că preşedintele Iohannis şi PNL ar fi  negociat o rezoluţie mai puţin dură. Nu înţeleg ce crede acest individ pentru patriotism. Sper ca liberalii să se fi abţinut de la vot. 

Ce-i de făcut?
Cum spunea  odată Lenin, e bun şi el câteodată în teorie.
Pentru că una este să privim cu ţara se prăbuşeşte din cauza politicilor care afectează siguranţa naţională a acestei ţări de către clica infracţională a lui Dragnea şi alta este să se acţioneze. 

De fapt a fost una din întrebările pe care le-a pus un jurnalist doamnei Gorghiu de la PNL.
Este clar că PNL şi celelalte partide de opoziţie ezită încă să lanseze moţiunea de cenzură care să ducă la căderea guvernului Dăncilă.
Aritmetica parlamentară spune că există încă o majoritate guvernamentală şi că ea ar trebui schimbată convingând de faptul că guvernul Dăncilă şi mai ales Dragnea sunt un pericol naţional. 

Chiar dacă România la preşedinţia UE are un rol de secretariat în primul rând în cele 6 luni sunt suficient de multe probleme care trebuie să fie gestionate de miniştri români competenţi şi aici guvernul Dăncilă este un pericol naţional.
Sunt în acest guvern oameni care nu ştiu o limbă străină. iar pe cea maternă o schimonosesc ca şi cum ar fi şi ea limbă străină.

Cred că ar fi o datorie patriotică să fie convinşi unii dintre pesedişti, sarcina lui Ponta şi pe unii de la ALDE, problema liberalilor  ca guvernul Dăncilă să cadă.
Este nevoie mai mult de cât oricând de un guvern de concentrare naţională care să gestioneze această preşedinţie ca să nu ne facem de râsul Europei. Eu sunt convins că există mulţi oameni politici capabili să facă parte din acest guvern, inclusiv de la PSD.
Şi poate la fel de important este anihilarea clicii infracţionale condusă de Dragnea cu eliminarea sa din fruntea Camerei Deputaţilor. 


Este momentul ca certurile fracţioniste din opoziţie privind care este cel mai pur şi dur politician nu au nicio relevanţă. Dimpotrivă, declaraţiile nechibzuite ale lui Cioloş privind PNL care ulterior şi le-a corectat. Cioloş nu poate afirma că el este nou în politică, mai ales că lansarea lui a fost făcută chiar de PNL. 

Este mai mult decât oricând nevoie de unitate împotriva lui Dragnea care a devenit cum spunea cineva cel mai detestat personaj politic de la Ceauşescu încoace. 


Ieşirea lui Dragnea de la conducerea politicii româneşti şi a guvernului Dăncilă ar fi un act de înalt patriotism!

Un comentariu:

  1. Chestia asta cu președinția CE pentru șase luni este doar un moft fără nici o importanță practică - foarte probabil va implica niște cheltuieli suplimentare inutile pentru poporul român. Vor-nu vor toate țările trebuie satisfăcute pe rînd cu acest vax. Iar ce spune Iohanis nu mai interesează pe nimeni.

    RăspundețiȘtergere