vineri, 23 noiembrie 2018

Iohannis contraatacă

Ieri s-a desfăşurat o etapă importantă în conflictul dintre preşedinte şi PSD. Nu vorbesc de coaliţia PSD ALDE pentru că tot acest circ se desfăşoară la PSD, care este responsabil pentru haosul guvernamental în care se află România.
Cred că domnul preşedinte a simţit că este momentul să contraatace la toate năzbâtiile şi incompetenţele prin care PSD duce România în jos.

Faptul că refuză să mai numească pe cei doi miniştri arată că s-a săturat de manevrele pe care le face Dragnea. Ca să-şi satisfacă tâlharii din haita pe care o conduce Dragnea a numit şi revocat 70 de miniştri şi 3 prim miniştri. Asta pe fondul unor contestări puternice în interiorul PSD.

Dragnea a avut totuşi câteva constante între miniştri, singura neremaniabilă fiind Carmen Dan, obscura secretară ajunsă în fruntea ministerului internelor şi sluga credincioasă care execută ordinele masculului alfa din Teleorman în acţiunile de represiune ale protestelor civice.

Cred că refuzul numirii Olguţei Vasilescu şi a lui Mircea Drăghici la dezvoltare şi transporturi a încurcat foarte tare planurile lui Dragnea.

Acest refuz creează o oportunitate şi pentru opoziţie să lanseze moţiunea de cenzură.
Căderea guvernului Dăncilă ar fi un act de patriotism. Puşi în faţa guvernării UE timp de 6 luni responsabilii români au nevoie mai mult decât oricând de un guvern competent care să poată gestiona agenda extrem de complicată legată de Brexit şi bugetul Uniunii Europene. 
Un guvern competent, eventual condus de o personalitate din PSD, se avansează chiar numele comisarului european Corina Creţu ar fi o soluţie care să creeze măcar în aceste 6 luni condiţiile bunei administrări a afacerilor europene, chiar dacă în perioada respectivă vor avea loc şi alegerile europarlamentare.


Am înţeles de la Dan Barna că şi opoziţia ar amâna această moţiune de cenzură după sărbătorire Centenarului, când preşedintele a promis că va analiza remanierea. Iohannis este avantajat şi de refuzul lui Paul Stănescu să demisioneze din postul de Ministru al Dezvoltării şi viceprim ministru.

Că PSD este în ofsaid se vede şi după stupefacţia liderilor după decizia prezidenţială. Decizia lasă pe dinafară  pe Olguţa Vasilescu, altă favorită a lui Dragnea şi constant Ministru al Muncii până la această remaniere. 

Ameninţarea cu suspendarea evocată şi de Vosganian, altă personalitate   politică toxică a acestei epoci nu mai sperie pe nimeni şi în special pe preşedinte care mai are o perioadă de sub un an de mandat şi aşa cu multe probleme după victoria PSD din 2016.
Dimpotrivă, acest lucru ar accentua degringolada PSD ALDE care riscă să piardă şi mai mult din această mişcare iresponsabil electorală.

Căderea guvernului Dăncilă prin moţiune de cenzură ar scoate din ecuaţia puterii pe Liviu Dragnea.
Toate puterea şi capacitate lui de tocmeală jupânească cu şacalii locali PSD ar dispărea. Pentru că numirea noului guvern ar fi la mâna lui Iohannis şi acum nu se va mai repeta scenariul celor trei guverne anterioare. 

Chiar merită să analizăm dacă Iohannis ar fi utilizat aceste puteri în precedentele numiri de guvern. Guvernul Grindeanu căzut după 6 luni prin moţiunea de cenzură a propriei majorităţi PSD ALDE ar fi constituit o oportunitate pentru Iohannis să acţioneze, dar consecinţele nu ar fi fost favorabile când încă exista perioada de graţie pe care o dă electoratul. Apoi la sfârşitul anului trecut a fost demisia guvernului Tudose, dar Iohannis nu a folosit această oportunitate.
În acţiunea lui paranoic iresponsabilă, Dragnea a numit prin Viorica Dpncilă cel mai incompetent şi prost guvern pe care l-a avut România de după 1989. Acest lucru a subminat şi mai mult PSD şi ALDE în pofida unor sondaje contrafăcute. Dovada peremptorie este catastrofa de la Referendumul din octombrie iniţiat şi cauţionat de PSD, dar refuzat de majoritatea covârşitoare a electoratului.
Minciuna legitimităţii date de electorat acestei coaliţii care conduce România spre catastrofă este evidentă. Pe deasupra toate forurile internaţionale blamează guvernul şi Parlamentul României pentru acţiuni împotriva democraţiei cu consecinţe care pot afecta siguranţa naţională a ţării noastre,

Cum recunoştea şi Dan Barna şi cum am scris aici de multe ori Liviu Dragnea pune în pericol siguranţa naţională a României în acţiunile sale care urmăresc doar să-l scape pe el din puşcărie. 

Pe de altă parte m-a revoltat atitudinea iresponsabilă a unor ziarişti în special al lui Negruţiu, sau Moise Guran de la Digi24. Acum când este mai mult decât oricând de solidaritatea opoziţiei, Negruţia foloseşte sintagma insidioasă şi iresponsabilă din 2102 că "PSD-PNL, aceeaşi mizerie". 

În Parlamentul României PNL a fost factorul principal în contracararea acţiunilor de distrugere a statului de drept făcute de coaliţia PSD-ALDE. Iar acţiunea preşedintelui PNL Ludovic Orban de acuzarea de înaltă trădare a cuplului Viorica Dăncilă  - Liviu Dragnea confirmă pericolul în care a fost pusă România de către aceşti iresponsabili.


Şi încă un exemplu local de această dată, la iniţiativa PNL la Consiliul Local Piteşti s-a cerut retragerea titlului de Cetăţean de Onoare lui Constantin Nicolescu, un fel de Dragnea argeşean trecut însă prin puşcării. Pesediştii fricoşi s-au ascuns sub votul secret la această decizie şi nu i-a fost retrasă această onoare lui Nicolescu pentru că 12 au vota contra retragerii şi doar 9 pentru. Este exact numărul consilierilor pesedişti, ceilalţi fiind 4 PNL, 4 ALDE, 2 PMP şi un independent. Deci şi printre  cei din ALDE, sau chiar PSD există unii cu un pic de bun simţ!

În plus atacul murdar al lui Ilan Laufer, inspirat exact din gândirea iliberală şi xenofobă a lui Liviu Dragnea, acesta l-a dezavuat şi s-a delimitat de el. 
Numai un şobolan fricos ca Liviu Dragnea poate face acest lucru, el care alături de Viorica Dăncilă şi de Carmen Dan sunt trădători idealurilor lui Moromete....hahaha.


Căderea guvernului Dăncilă este o datorie patriotică a Parlamentului României. 






2 comentarii:

  1. Sunt de accord cu tot ce ati scris, cu mentiunea ca PNL a dovedit nenumarate blaturi cu PSD-ul, din pacate, au ridiculizat USR-ul desi tot ce a facut USR-ul a fost facut in disperare de cauza, cand parlamentarii cualitiei efectiv ii ignorau sau chiar ii obstructionau flagrant ca niste magari ce sunt, cand veneau si ei cu ceva comentarii sau propuneri, de parca erau acolo absolut de forma, in schimb PNL-istii votau uneori chiar cu amendamente de neacceptat, pentru ca in sinea lor erau de acord...adica ce vreau sa spun este ca PNL, avand la activ ingrozitoarea pactizare alaturi de PSD cand cu USL-ul, a dovedit ca este in mare parte o facatura de partid liberal dar si ca partid de opozitie, ei fiind tot mostenitori ai pcr-ului de fapt,deci nu pot sa nu inspire neincredere multor oameni. Eu am tinut cu Basescu pentru simplul fapt ca era pro-European(si aici in Irlanda nu am fost manipulate impotriva lui) si ei PNL-istii l-au mancat, pur si simplu, ca sa faca ce, sa vedem pe Ponta adulat pe stadion de ziua lui ca in Coreea?!!! Avem nevoie de OAMENI NOI!!! Sigur, ca pe moment, exista speranta ca PNL va lupta sa dea jos guvernul Dancila, dar intre PNL-isti sunt destui mafioti, dupa mine, nu am incredere in ei. Orban e tare cabotin...sigur ca mi-a placut ca a acuzat PSD, dar el e fragil, il mananca sacalii verosi din PNL...Lucrurile sunt amestecate si soarta noastra e foarte tare la mana bataii vantului...Totusi, sa speram ca sforile vor fi trase spre binele Romaniei in vederea perioadei de 6 luni a presedintiei rotative a UE.Ma rog pentru asta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Vorba lui nenea Iancu Caragiale : Daca m-i l-ai gasit pe ... ( Klauss ) ... halal politica mai faci coane ... ( Joe )

    RăspundețiȘtergere