joi, 14 ianuarie 2021

Trump eșecul final


Nu reluam acest subiect, dar prietenul meu Marius Bâzu a publicat un blog prezentat și pe Facebook https://mbazu.wordpress.com/2021/01/14/ultimul-an-din-primul-mandat-al-lui-trump/?fbclid=IwAR2hYT88hg2_yjhlw2FEQ7kvYCH1xncZEwcO9PgCk8VzHGPX-agoZd2NJfM

care m-a determinat să reacționez. Pe Facebook, dar și acum pe blogul meu. Și am motto pentru acest blog.

Motto 

Și Hitler a făcut lucruri bune pentru poprul german înainte de comite cea mai mare catastrofă a secolului XX.

 

1. Trump nu a fost ales în 2016 printr-un landslide, adică victorie incontestabilă, Hillary Clinton l-a depășit cu 3 milioane de voturi la votul popular. De fapt nici el nu credea că o să fie ales după niște declarații mai mult decât hazardate, cum poate el să împuște pe cineva în plin New York fără să fie arestat, declarații înjositoare privind femeile. Exista o nemulțumire profundă a celor care au pierdut din cauza revoluției globale tehnico științifice și asta a contribuit la victoria neașteptată a lui Trump. 

2. Toate tentativele lui Trump de a contesta rezultatul alegerilor s-au lovit de justiție americană, pilon fundamental al democrației americane, cu rădăcini în Magna Carta din 1215 în Anglia. Justiția americană este inflexibilă și imună la politic. Toate aceste demersuri l-au făcut pe Trump a fi cel mai mare dușman al democrației americane și al principiilor fundamentale ale Constituției americane. 

3. Este pentru prima oară când un președinte candidat pierde și nu recunoaște înfrângerea. Toate evenimentele formale, electori, Congres au devenit extrem de tensionate. Vicepreședintele Pence, spre onoarea lui a refuzat toate manevrele murdare ale lui Trump. Așa că Trump a declanșat o insurecție care a oripilat toată lumea și probabil și pe unii susținători normali. Trump va rămâne în istoria Americii ca unul din cei mai periculoși indivizi pentru democrație care au reușit să păteze această înaltă funcție și onoare. 

Aș mai adăuga la acestea și demisia neașteptată a domnului Adrian Zukerman, ambasadorul SUA în România. Demisia neașteptată a domnului ambasador a surprins, dar opinia mea este că este un gest de onoare! Pentru că a fost promovat de Donald Trump și comportamentul acestuia probabil l-a influențat ca un gest de protest la comportamentul acestuia. După știința mea domnul Zuckerman este primul fost cetățean român care a fost promovat la această demnitate. În foarte scurta perioadă cât a fost ambasador s-a dovedit un american cu inimă de român! A reușit ce nu au reușit alți ambasadori. A găsit pentru Unitățile 3 și 4 de la Cernavoda finanțarea necesară care ne va oferi energie electrică fără poluare cu gaze de seră. A sprijint finanțarea autostrăzii de legătură între Marea Baltică cu Marea Neagră și Marea Mediterană. Spre dezamăgirea manipulatorilor de la A3 el a susținut ferm statul de drept, iar reacția absolut mizerabilă la plecarea ambasadorului Zuckerman a lui Cornel Nistorescu, autor al acelei Ode Americii după nine eleven 2001 îl descalifică în mod absolut.

 


12 comentarii:

  1. Very well organized coup d'état indeed. Welcome to USSA (United Socialist States of America). The gasoline price is projected to increase (USA will no longer be energy independent), China will dictate members of congress what to do (see Swalwell), censorship already started to flourish, and all Trump supporters will be persecuted. Pretty much what I had in Romania.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Even Mitch Mcconnell Senate republican majority leader prepares to impeach Trump. Every normal people see that Trump has to be punished for insurrection against the State.

      Ștergere
    2. Una din problemele republicanilor este ca ei nici pe departe nu sunt asa uniti cum sunt democratii. Exista, de ambele parti, citiva monstri carieristi care sunt acolo de 30-40-50 de ani si care de fapt uita de ce sunt acolo. Mitch McConnel este unul din ei si gandul lui probabil era sa termine mai repede cu povestea asta ca sa plece in vacanta (senatul acum este in vacanta pana pe 19 ianuarie). Si o informatie care vad ca nu a ajuns acolo: asa numita insurectie a fost planificata cu mult inainte de elemente care nu au ninmic de a face cu Trump (cateva milita groups, bikers for Trump, etc.) si de care FBI stia dar nu a luat nici o masura. Eu am urmarit toata actiunea de cand a vorbit Trump (care nu a spus absolut nimic de genul instigare sau asa ceva, ba din contra, a spus ca demonstratia la Capitol sa fie pasnica, cum de fapt au fost cam toate raliurile lui Trump din trecut). Demonstratii similare din partea la BLM si ANTIFA au fost prevenite de garzi nationale. De data asta elementele violente aproape ca au fost invitate inauntru. Eu am vazut asta pe viu la TV. Asa ca celor ce le place sa foloseasca cuvantul "insurectie", nici pe departe de asa ceva, insa posibil ca va fi una in curand.

      Ștergere
    3. Michel fii om serios! Cum mai poți să-i dai vreun prilej de dubiu lui Trump?
      Este cel mai mare dușman Americii, nimeni n-a mai făcut ca acest președinte, să devină dușmanul propriei țări.

      Ștergere
    4. Joe, n-am nici un dubiu despre Trump, pentru ca stiu ce Trump a zis (nu ce zice CNN ca Trump a zis) si ce-a facut. Majoritatea la tot ce se spune despre Trump sunt baliverne, fara nici o evidenta. Exact acum 15 minute s-a spus la TV (canalele serioase de stiri, nu CNN) ca se pare ca asaltarea la Cpitol a fost un "inside job" (stire neconfirmata inca, dar este sub investigatie fiindca sunt ceva evidente). FBI stia despre acele elemente dar Trump nu a fost nici macar informat. Ieri Trump a fos impeached a doua oara fara nici o evidenta si fara nici o posibilitate de aparare, stilul Stalin/Trotski daca vrei. Crede ce vrei, dar eu spun ce se-ntampla. Tu zici ca 80 milioane au votat pentru Biden (care e improbabil), dar 75 milioane au votat pentru Trump (care este sigur). Alegerile recente din Uganda au fost mult mai corecte decat cele de aici, unde sistemul este deja corupt. Trump a iubit America si a facut pentru ea in 3 ani ce nici un presedinte n-a facut.

      Ștergere
    5. Ca sa fii mincinos de cate ori trebuie sa minti?!?
      Trump i-a mintit pe Trumpgloditi ca merge cu ei la Capitoliu sa-l linseze pe Pence, pe democrati si republicanii "monstri", dar a stat acasa la televizor. Mintile slabe l-au ascultat! Acuma da vina pe altii! Amoral!
      TRUMP IUBESTE NUMAI PE TRUMP!
      Cati dintre cele 375 000 victime COVID americane se datoreaza narcisismului si prostiei lui? A fost un exemplu rau pentru intrega planeta. Din pacate multi romani au fost atrasi de retorica lui abuziva si rasista. Am si eu citeva elemente troglodyte in familie. Au adevaruri alternative = minciuni din "surse" secrete. Vezi QAnon.
      Sunt pasionati si galagiosi ca in "Doua butoaie".

      Pana la urma, BUNUL SIMT a castigat in America!



      Ștergere
  2. Stefan din Toronto14 ianuarie 2021 la 22:36

    Ai vazut ca suporterii lui Trump pregatesc demonstratii armate
    in toate cele 50 de State de ziua inaugurarii ? Washington DC este
    impinzit de 20.000 National Guards, armata este si ea pregatita.
    Este vorba despre insurectie armata.

    De 20 Ianuarie accesul publicului este interzis la ceremonia de inaugurare a
    lui Joe Biden.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt de acord cu Marius Bizu care in preambulul relatarii lui pe blog spune : Am constatat că românii din America sunt în proporție covârșitoare pro-Trump, în timp ce, dimpotrivă, românii din țară nu știu mai deloc ce a însemnat mandatul lui Trump și sunt prizonieri ai relatărilor puternic polarizate anti-Trump ale presei române.
    Cam asta este adevarul.
    A-si mai adauga ca acum vre-o doi ani cind Presedintele nostru a facut o vizita oficiala la Casa Alba , a fost primit cu demnitate , ceea ce inseamna ca Romania a fost tratata cu demnitate de administratia Trump.Este drept ca si Klaus Johanes a avut un discurs si un comportament inteligent cu acest prilej.
    Si totusi , nenorocita asta de lupta politica dintre democratii si republicanii americani a convers catre situatia de acuma . Aici , in Romania publiculinteresat de politica ( cam 20 % ) poate fi usor manipulat in favoarea unei anumite opinii.
    Romanii nu dau prea multa adrenalina pe virfurile politice. Pentru noi un virf de politica este bun atita timp cit se mentine sus, Cind cade cade ,, si aleluia si zvic.
    .
    Noi oricum raminem cu realitatea ca prima vizita a unui presedinte american a fost cea a lui Nixon care va fi repede alungat de la conducerea SUA , ca am mai fost vizitati de presedinti americani care pina la urma au avut ceva probleme. si ca un alt presedinte american care ne-a respectat este in situatia de azi.
    Oricum il astept pe Joe sa paraseasca sfera politicii mondiale si sa treaca la ale noastre

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu toți românii sunt pro Trump! Poate unii sunt republicani, dar asta nu înseamnă că automat au simpatii pro-Trump. Am exemplul lui Mihai Vasilescu, colegul nostru promoția 1965 care este republican și care este adversarul declarat al prostiilor comise de Trump. Am avut cu el o discuție cu el direct la omagierea doamnei Aspasia Vasiliu în 2018. Este un lucru bun că Iohannis a fost primit la Casa Albă și că relațiile cu SUA sunt foarte bune. Am obținut împrumutul pentru Unitățile 3 și 4 Cernavoda care vor acoperi nevoile de energie electrică fără gaze de seră, cu mari merite a unui american cu inimă românească, Adrian Zuckerman.
      Asta însă nu scuză comportamentul lui Trump după ce A PIERDUT alegerile!
      PS Iar despre evenimentele cu vizita lui Nixon în România și apoi a lui Ford nu au avut nicio consecință pozitivă pentru noi românii. I-au folosit doar cretinului criminal de Ceaușescu.

      Ștergere
  4. Florentin din Canada15 ianuarie 2021 la 09:44

    Joe, amicii din America sunt orbiți și radicalizați complet. Păcat!

    RăspundețiȘtergere
  5. Opinie din Deutschland15 ianuarie 2021 la 12:16

    Nu inteleg de ce asa de multi oamnei cad in pacate vechi. Curg fluvii intregi de cernela si se aprind patimi pentru acest Trump. E ca la noi acum 30 de ani. Numai Nicolae Ceaușescu si nevasta-sa au fost de vina, restul nu! Eu ti-am mai scris opinia mea si o mentin: Trump este numai rezultatul evelutiei politice americane din ultimii 30 de ani. Caderea URSS-ului si a zidului Berlinului i-a luat total nepregatiti. America nu a fost pregatita pentru o schimabare asa de mare, in conditii de pace. Ei au mizat numai pe razboi, aparare si crearea de conflicte false cât mai departe de casa ca sa-i tina pe altii ocupati (si rusii au jucat aceasi carte de fapt!). Vorba unui american: pax americana in analogie cu pax romana.

    Nu au mai avut DUSMANUL extern care sa-i mobilizeze si asupra caruia sa se concentrze. Si, asa cum in anii `90 un analist american a prevazut, tara s-a intors impotriva ei insisi. Nu au mai stiut ce e de facut, sau au promovat o politica falsa, fara sa vada in ce directie se misca lumea. Concentrati in continuare, cu inversunre, pe rusi, au trecut chinezii in zbor pe linga ei.

    Nu evolutia technologiei i-a dus de râpa, ci modul in care au reactionat la aceste schimbari. Că doar revolutia in Silicon Valley s-a facut si nu la Wuhan!!! Apoi, siguri pe pozitia lor de mare putere, au venit cu ‘globalizare’ model secolul 20. Singuri si-au distrus industria productiva, fara sa ofere alternative milioanelor de cetateni care nu au mai avut un loc in societatea aia. Dar au dreptul sa cumpere si sa poarte arme.

    De vina sunt AMBELE partide, nu Trump. Trump este produsul lor, pe care nu stiu acuma cum sa-l ascunda. Faptul ca nu vor sa vada cum a inceput totul si unde sint problemele reale, asta este ingrijorator. Daca Trump nu se dadea saptamina trecuta din nou in stamba si sustintorii lui nu intrau in Capitoliu, totul ar fi mers mai departe in USA ca si mai inainte. Noul presedinte ar fi fost sarbatoreste instalat, democratii s-ar tamâia din nou si republicanii incercau sa se salveze, punindu-le bete in roate, din opozitie. Dar asta nu este o politica care sa rezolve multiplele probleme pe care le au.

    Stau și ma intreb daca la ora actuala exista in USA figura carismatica care sa stea in noul guvern sau pe linga el si sa ajute noua administratie sa potoleasca lucrurile.



    Si inca ceva, special pentru tine: Joe, tu esti specialist in deseuri nucleare (si Cernavoda produce MULTE), nu poti ridica in slavi energia nuclera atita vreme cit nu avem o solutie viabila pentru aceste deseuri. Nu este nepericuloasa, technic vorbind, si a fost tratata de politicieni fals: costurile de productie nu sint suportate de producator, ci de urmasii nostrii!! Energia asta nu este nici ieftina si nici ‘curata’.

    De ce ne concentram in continuare pe sisteme centralizate de productie si transport de energie (cu pierderi) in loc sa schimbam macazul si sa decentralizam productia si consumul de energie? Cit vor costa cele doua noi unitati? Cit costa depoziatrea deseurilor? Le iau americanii la ei? Ce s-ar putea face cu banii astia daca am avea o alta strategie? Sint convinsa ca decentralizarea ar crea o multime de locuri de munca si sint sigura ca oamenii ar deveni automat mai constienti si ar folosi energia mai eficient.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim(fost coleg cu Joe)- anonim din respect si apoi un fost coleg trebuie sa fie sincer cu tine !
      Intai felicitari pentru "Opinie din Deutschland" care prin gandirea matura,corecta,ancorata in realitate(opinia pe nucleare apartine unui adevarat inginer energetician sau de alta meserie care gandeste prin prisma eficientei tehnico-economice), depaseste oricare din opiniile pareriste exprimate anterior !
      Apoi Joe trebuie sa accepti ca din "celebrul" City of Pitesti,indiferent cat citesti(felicitari pentru asta !) nu poti sa cunosti situatia locala reala la fel ca un resident al acelui loc.Se vede de la distanta ca stagiul tau pe langa americani in afara de perfectionarea englezei a fost mai mult teoretic decat practic.Incearca sa reflectezi si sa accepti mai mult la cele scrise in Opinie din Deutschland !
      Altfel sa ne vedem sanatosi la o bere germana(ca tot asta e mai buna decat cea americana !)

      Ștergere