joi, 7 ianuarie 2021

Minerii lui Trump la Capitoliu






Ieri la Washington DC, SUA a avut loc  un incident fără precedent în istoria SUA. Niște derbedei intitulați susținătorii lui Trump au năvălit în clădirea Congresului de pe Capitoliu. Noi care suntem în România  am trăit episodul năvălirii minerilor în clădirea Parlamentului. Atunci au fost dați afară de intervenția promptă a lui Ion Rațiu. În lipsa unui Rațiu, din clădirea Congresului au fost dați afară de poliție și Garda Națională cu prețul a patru vieți. Opinia internațională a reacționat prompt la această acțiune haiducească cu aer de război civil. Dacă și Boris Johnson premierul britanic a dezaprobat este un fapt într-adevăr fără precedent. Că doar ei au mai năvălit peste Capitoliu acum mulți ani, în 1814! Trebuie că premierul britanic se gândește să preia adminitrarea acestor colonii revoltate și dezorientate de un președinte absolut iresponsabil. Și așa guvernul american se gândește să  îl demită pe Trump conform unor prevederi constituționale.

Trump sfârșește într-o postură absolut penibilă. Este cu adevărat pricipalul dușman din interior al democrației americane. Atitudinile sale care au incitat la revolta și acțiunea derbedeilor care se declară susuținătorii lui Trump trebuie pedepsite exemplar. Urmăresc acum cum republicanii se scufundă în ridicol obiectând la voturile date lui Biden în anumite state. Cred că Partidul Republica va suferi un serios recul după toate imbecilitățile lui Trump. Un maimuțoi mediatic ridicol care a devenit cel mai mare pericol la adresa democrației americane.



PS Cântecul anti Trump al lui John Foggerty de la Creedence Clearwater Revival

Tocmai acum am urmărit la 10 40 cum Congresul l-a declarat pe Joe Biden Președinte al SUA!

12 comentarii:

  1. ...iar in California spitalele nu mai primesc pe cei ce vin in stare grava , bolnavii de Corona : ii lasa sa moara. Nu mai au locuri....asta e tara care mai este iubita de cineva ? Ea este tara dpa care sa tanjesti punand in fata democratia ? Care democratie ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Dupa cite vezi mineriade se intimpla peste tot. Nu stiu de ce ne tin sub presiune cele intimplate la noi,

    RăspundețiȘtergere
  3. Socant intr-adevar!

    Urmeaza ca victimele "mineriadei" sa ceara azil politic in Rom ...?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hahaha, ce idee să pleci în România. Cineva american întreba dacă prietena și-a păstrat pașaportul britanic, din lac în puțul lui Johnson.

      Ștergere
  4. inspirata comparative!! mie nu mi-a venit in gind asa ceva. Si ce învățam din asta? În primul rind, ca nimeni nu e scutit de tâmpenie, nici asa zisa cea mai mare democratie a lumii. Apoi asta e rezultatul uni proces de erodare care a inceput in anii ’80 cu o ideologie neoliberală, interna si externă s-a accentuat tare in anii ’90. Îți mai aduci aminte de ce au fost si atunci republicanii in stare? S-au dat în stambă în fața lumii intregi, cu afacerea intimă a lui Clinton, că altceva mai bun nu au avut sa puna impotriva lui. De fapt ei nu au fost ncici atunci ingrijorati de respectarea democratieie ci au vrut la putere, cit mai repedei. Eu atunci am fost in California doi ani si nu mi-a venit sa cred că asa ceva este posibil.. Apoi a urmat un președinte ‘ dinastic’ si legastenic cu un trecut de alcoolic si care a fost controlat de o camarilă extrem de agresiva (Rumsfeld, Cheney et co) si apoi a urmat un alt președinte, în care omenirea întreagă și-a pus sperantele si a clacat mizerabil, dezamagind prieteni si dușmani, în acelasi timp. Iar apoteoza este DT!!! O istorie de 40 de ani care a arătat in ce directie se merge. USA nu mai are nevoie de dușmani dinafară ca a reusit sa creeze o situatie mai mult decit exploziva , intern.



    Acuma nici macar nu sint originali cu povestea asta. În decembrie au incercat și la Berlin unii sa intre in clădirea parlamentului. Ei demonstrau împotriva măsurilor anti-corona si a vaccinarii (asta se cheamă azi apărarea libertaților individuale ale cetațeanului!!!) numai că politia germana a fost extrem de inspirata si a reacționat blitz schnell și a dat cu ei pe scari în jos!!!. E adevărat ca nici nu au fost chiar asa de multi ca la Washington si sunt sigură ca niciunul nu a fost înarmat.



    Cred că rușii si chinezii s-au ținut ieri de burta de atâta râs…..

    RăspundețiȘtergere
  5. O comparatie mai nimerită nu se poate, Joe, sunt într-adevar minerii lor! Dar nu uita că, din nenorocire, l-au votat 75 de milioane!!!!!! Si ca el va continua sa-i ațâțe. E de necrezut, dar e real. Dumnezeu cu mila!

    RăspundețiȘtergere
  6. Asta spun de luni de zile ! ...

    Trump va plati mai mult decat Iliescu.
    In US .. inca mai este justitie.

    m.

    RăspundețiȘtergere
  7. Am publicat anonim și nu prea comentarii transmise pe e-mail că merită!

    RăspundețiȘtergere
  8. Joe las-o cu Trump a fost nu mai este.
    Zi si tu ceva de afacerea asta din Romania cu vaccinarea.
    Adica un flacon costa 50 Euro. si are patru doze de 12,5 Euro buc. Daca flaconul nu este consumat in 4 ore este aruncat. Deci 37,5 euro sunt aruncati. Pina acum sunt raportate utilizarea a unei doze restul aruncate. Care este partidul din Rominia care poate avea decizia de raportare ? Sa nu zici ca UDMR , SAU PSD sau AUR ? Ghici ciuperca liberala ce esti cine este ?

    RăspundețiȘtergere
  9. Așa e istoria. Stai pe urmă și te întrebi cum de poporul a susținut un Hitler sau Trump să ajungă la putere. Evident starea populației care nu mai vede bine din multe motive. Așa că după mulți ani lucrurile se repetă și lumea se agață de demagogi și măscărici. Asta e.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ref.vaccin anti Covid-19 sau strecurat cateva erori...flaconul are 5 doze si ceva ,de azi 6 persoane se pot vaccina cu un flacon,cat priveste aruncatul e gresit interpretat sau...intentionat ? Pai,exista o lista cu persoanele care se vor vaccina si inainte de a deschide flaconul te uiti la usa sa vezi cati ai la coada. Acest flacon dupa ce sta la minus 80 grade oricat apoi poate sta intr-un frigider 5 zile si cand il scoti din frigider e folosibil 6 ore,,,deci varianta cu aruncatul este ilara...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu va contrazic.
      Varianta/explicatia dvs ar fi o a doua sursa de informare pe care am primit-o prin canalele actuale de informare.
      Sa vedem ce urmeaza.

      Ștergere