vineri, 26 aprilie 2013

Factura de curent


Textul nu-mi aparţine dar merită difuzat!
L-am primit pe canalul oamenilor din energie nu de la cei care sunt doar consumatori!

După cum arată factura de la E-ON, odată cu scumpirea energiei electrice s-au scumpit şi cele 4 taxe care însumează 30% din costul energiei consumate, contribuţia la cogenerare plus certificatele verzi însemnând 16%!                                                          
Energia electrica s-a scumpit cu 6%, rezervarea cu 6%, acciza cu 5,2%, contribuţia la cogenerare cu 9% si certificatele verzi cu 70%!                                                                  
La scumpirea din 1.07.2013 se va întâmpla acelaşi lucru si va suporta toata lumea, indiferent de venituri !                                                        
Din informaţiile primite de la E-ON, rezervarea se plăteşte indiferent daca consumi sau nu energie electrica si nu presupune consumuri din partea furnizorului. Plătim aceasta rezervare pentru ca ni se furnizează energie electrica, ceea ce nu este un favor.
E-ON trebuie sa facă acest lucru daca vrea sa-si vândă marfa !        
In ce priveşte contribuţia la cogenerare si certificatele verzi, nu am aflat de ce trebuie sa le plătim noi.
Ce obligaţie au consumatorii sa finanţeze investiţiile, mai ales ca plătim energia electrica din ce in ce mai scump, odată cu ea crescând toate preturile !?        
In U.E. aceste  doua taxe nu se plătesc!         
        
PS.Scrisoarea a fost trimisa cu confirmare de primire in ziua de 15.03.2013;                    
TRIMITETI MAI DEPARTE SI PE CAT POSIBIL,

SA LUAM ATITUDINE !!!  

4 comentarii:

  1. Da tu ce credeai Joe, ca platesc firmele ceva de la ele? noi platim scumpirile la energie, atat direct, cat si indirect in calitate de consumatori/ cumparatori finali. Poate ca miscarea indignatilor, care a cam amortit, nu a fost tocmai un moft. Dorin

    RăspundețiȘtergere
  2. Din ce stiam eu, toate aceste taxe sunt platite pentru a uniformiza diferentele pretului energiei, diferente aparute datorita centralelor de profile diferite. Nu stiu cat de corecta e informatia. Legat de scumpire, era de asteptat, nu ma surprinde nimic.

    RăspundețiȘtergere
  3. Taxa de rezervare este doar un truc copilăros pentru a mai lua ceva bani degeaba. Nu este justificată plata. Taxa pentru certificate verzi și cogenerare sunt iarăși niște hoții; înseamnă că toți consumatorii trebuie să plătească ceeace ar trebui plătească producătorii pentru a își moderniza centralele și oferta. În plus, aproape sigur, România vinde în străinătate parțial acel drept de poluare (nu am răbdare să îi caut numele oficial).

    RăspundețiȘtergere
  4. Mihai Petculescu26 aprilie 2013 la 18:50

    Vai de cozonacul nostru. Avem excedent de energie electrica si platim curent mai scump. Cu toata seceta,avem productie de cereale, dar importam la preturi mai mari. Avem gaze naturale, dar importam de la rusi de trei ori mai scump decat Europa de Vest si suntem si criticati de gurile flamande de rahat ca pactizam cu Rusia. Am ajuns la concluzia ca, indiferent de culoarea politica, haita care carmuieste tara e vanduta altora si ne f..te, ei traind imparateste. INCA mai credem in Dumnezeu...

    RăspundețiȘtergere