miercuri, 12 noiembrie 2014

Confruntarea Ponta Iohannis

Am urmărit în astă seară prima confruntare între Victor Ponta şi Klaus Iohannis.
Am urmărit această confruntare pe Realitatea tv. Decizia a fost intempestivă pentru că probabil Iohannis a spus că este momentul să aibă o confruntare cu contracandidatul său Ponta la un post de televiziune care îi era favorabil şi nu unul care răspândise campania jegoasă şi inadmisibilă de defăimare a unui om profund cinstit.
Cred că a contat şi afacerea cu găinile moarte din curtea ACL, cel declarau fricos pe Iohannis. 
Am urmărit cu mult interes dezbaterea, dar şi cu mai mare interes dezbaterile privindu-i pe cei doi candidaţi.
Asta la Digi24 care se străduieşte destul de echidistant.
Opinia mea este că Iohannis l-a dominat pe Victor Ponta, fiind mai relaxat, mai profesor, iar Victor Ponta năduşit ca la un examen pe care nu-l controlează şi trebuie să facă apel la copiuţe.
Sunt convins că dezbaterea nu a mişcat cu ceva pe cei convinşi ca mine sau pe alţii care ştiu cu cine votează duminică. Nu pot să-mi dau seama care a fi reacţia în electoratul nehotărât sau în cel care ar fi trebuit mobilizat.

Este interesant că Iohannis a venit singur fără niciun reprezentant al staffului său, pe când Ponta era cu soţia Daciana Sârbu, cu Vrânceanu Firea şi cu Ministrul de Externe Meleşcanu. De unde se vede că Iohannis nu are probleme să fie singur, pe când Ponta are nevoie de susţinători fie şi fără voce. 

Ponta a fost precis în cifre, are avantajul că este Prim Ministru, la una singură a scârţâit aia cu numărul de pensionari, unde Iohannis o ştia un pic mai bine. Am verificat pe net şi sunt 5357000 de pensionari, în scădere cu 56000 faţă de anul precedent, deci 5,4 milioane aproximativ, nu 5,3 cum a zis Ponta.
Eu cred că a marcat Iohannis la problema cu votul în diasporă şi cu campania murdară dusă împotriva lui, dar a avut de înfruntat un ziar cretin scos de ACL cu diverse acuze la adresa cuplului Victor Daciana la care Iohannis a declarat că îşi cere scuze dacă a jignit pe cineva. În schimb Victor Ponta nu a fost în stare să-şi ceară scuze!

Hurezeanu, Răzvan Ionescu şi Ion Bogdan Lefter au fost de acord că a fost o confruntare cu rezultat egal, Iohannis fiind mai dominator prin prestanţă, iar Ponta mai precis prin cifre şi cunoaşterea unor detalii legislative. Povestea cu imunitatea absolută este un favor inventat de Morar în favoarea preşedintelui Băsescu, care de fapt nu există în constituţie şi asta l-a înşelat pe candidatul Iohannis. 
Ei bine am urmărit în continuare pe Doru Buşcu şi pe Marian Trifu, consilierul electoral al lui Ionuţ Zisu în campania la Piteşti din 2012.
Buşcu l-a făcut praf pe Iohannis, l-a acuzat că a venit complet nepregătit, că nu s-a consultat cu stafful, Trifu ţinându-i hangul. Probabil că Buşcu are o deformaţie de inginer şi ar fi vrut ca Iohannis să fii venit cu proiectul şi cu rigla de calcul. Sau poate ca susţinător l-ar fi vrut făcut praf pe Ponta ori Iohannis nu l-a făcut praf. Poate că pe Buşcu asta l-a impresionat la Primul Ministru multitudinea de cifre?

Părerea mea este a unui meci egal în care nu a câştigat nimeni. 
Poţi fi impresionat de minciunile dezinvolte şi de aroganţa lui Ponta sau poate să-ţi placă prestanţa lui Iohannis. De data asta lui Iohannis i-a lipsit precizia în afară de cronometrarea timpul pe care Ponta l-a consumat cu întreruperile.

Cred că cu aceasta confruntările faţă în faţa a celor doi contracandidaţi s-au epuizat.

Rămâne să vedem dacă vor exista efecte la votul de duminică.
  

13 comentarii:

  1. Of, Joe ! M-a trezit smartphonul, am stiut ca ai produs iarasi ceva. M-a impresionat si pe mine ce-am vazut la Realitatea aseara. Nu atit din cauza celor vazute, dar mai ales din amintiri trezite in mine, pe care ma lupt sa le uit si nu reusesc, mai ales in asemenea situatii. Pentru ca am vazut si simtit, ceea ce multi dintre romani poate n-au simtit niciodata. Eu sunt si jumate neamtz, tu sti ca am avut contacte multiple, unele foarte strinse, prea strinse, cu nemtii sadea, am si acum slava domnului, dar de multe ori am vazut , simtit, mai ales in Romania, mesajul nespus de ei , aceasta aura pe care vor s-o imprastie, ca si Johannis in seara asta, de .... ARIAN SUPERIOR ! Tu o numesti prestanta. Ponta a simtit si el ceva cind a protestat ca-l trateaza ca pe un sclav, ca se poarta ca un mosier. El saracu n-a trecut prin experientele mele cu unii care scoteau certificatul de arian din fundul dulapului, pe care-l primisera de la Waffen SS, cu care vroiau sa ma impresioneze si ma intrebau daca mi-am masurat vreodata craniul sau distanta dintre ochi ( astea erau mentionate in certificatul ala ).
    Si astia erau niste svabi banateni, care pentru sasi sunt niste tzaranoi inapoiati. Asta ca sa intelegi cum il vede Jh pe Ponta si de ce crede ca poate veni, neanuntat, nepregatit, fara documentatie sau consilieri sa-i faca fatza "valahului imputit" din studio. Ei , sasi, cind sunt intrebati pe aici de unde vin , ca li se aude accentul "strain" raspund invariabil: VON SIEBENBÜRGEN . Acum se plimba unii de la ACL pe la voi cu harta aia in doua culori cu cei care au votat "bine sau rau", asta mi-a adus aminte de raspunsul asta al lor. Pe el l-a sunat un prieten din München, unde poate el avea prieteni ??, unde cu siguranta au fost mult mai putini votanti la coada decit la Chisinau, dar care au facut scandal, spre deosebire de moldoveni, pe care un candidat la Presedentia Romaniei, inca nu i-a intilnit decit prin Bucuresti, ca la Sibiu nu prea ajung.
    Mi s-a facut dor de Crin Antonescu in seara asta, care daca avea in fatza pe Udrea, Macovei, Predoiu, Blaga sau oricare alt basist, stergea podeaua cu ei, Asa basistul Johannis a sters singur podeaua cu el insusi.. la Realitatea, live. Te salut !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ich bin eine gogoasen !

      Siempre con te mirciulica

      M

      Ștergere
    2. Prin R se zice Ponta nu l a batut pe Jh. Nu a fost nevoie
      M

      Ștergere
  2. Sa intelegem din cele doua imagini ca domnul Negut este echivalentulp resedintelui Chinei? Poate trebuia sa se ataseze fotografiei de grup din aceste zile de la Pekin/Beijing, unde sunt toti sefi mari ai lumii. Pacat ca domnul Negut a lipsit de acolo!
    In rest, pare sa fi vazut o alta emisiune decat marea majoritate a lumii ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stimabile!
      Am lucrat cu materialul clientului.
      Sasul s-a pozat de trei ori cu mine. Asta-i ultima!
      Cred că dumneavoastră v-aţi uitat la altă emisiune.
      Consultaţi şi Adendda!

      Ștergere
    2. Poate asta da diferenta candidatilor: Joh cu Joe si Ponta cu Chinezul.
      PS: si cred ca in mintea lui J a te poza cu Presedintele Chinei e de rau...

      Ștergere
    3. Vad ca Joe are raspunsuri la toate, addende si puneri la punct. Numai de mine nu se leaga, va spun si de ce, el stie ca tot ce-am scris e experienta mea de viata, sunt toate traite exact asa de mine, pentru asta ii multumesc !
      Dar am recitit textul meu de azi-noapte si am observat ca m-am oprit din povestire, unde era mai interesant, adica la ce urmeaza dupa raspunsul VON SIEBENBÜRGEN.... pai sunt trei variante. Prima , cea mai putin probabila, cind neamtzul stie geografie-istorie si e multumit din prima, a doua varianta e cind stie un pic si intreba , IST DAS IN UNGARN ?, iar sasul confirma, JA, sau a treia varianta cind neamtzul RFG-ist , habar n-are, cea mai probabila si mai intreba WO IST DAS ? la care sasul raspunde, IN OSTEN... In cazul 2 si 3, cind sunt de fatza, imi sare tzandara si completez DAS IST IN RUMÄNIEN, dupa care cei doi ma ocolesc cu un zimbet ala Johannis de aseara. Sunt absolut sigur, dar absolut , ca parintii lui Jh din Würzburg, au exact acelasi raspuns la intrebarea asta. Dar si mai rau se enerveaza cind ma bag in seama si explic ca swabii banateni au venit acum vreo 300 de ani din Alsacia ci Lorena, cu pluta pe Dunare, pornind din Ulm, iar asa numitii Sachsen, n-au nimic cu Saxonia, pentru ca au venit acum 900 de ani din zona Luxemburg, au si acum aceeasi limba, greu de inteles pt nemtzi.
      Eh ! dar cred ca am facut destul streptease sufletesc...
      Cel mai mult ma bucur insa cind vad ca M. e de partea mea, ma simt chiar onorat !!!

      Ștergere
    4. Se pare ca nu ati inteles ce am vrut sa va spun in mesajul legat de fotografii. Pacat! M-as fi bucurat ca intersectiile nenule dintre noi sa va permita acest lucru ....

      Ștergere
    5. Vă adresaţi mie? Lui Joe Neguţ?
      Adică sufăr de importanţă?În niciun caz! Cred că sunteţi în căutarea unor explicaţii freudiene.
      Pur şi simplu aveam poza asta cu Ponta în portofoliu şi nu m-am străduit să mai caut alta, mai ales că se potrivea!
      NU văd nicio problemă în relaţii bune economice cu China, eu sunt suporter necondiţionat al Unităţilor 3,4 Cernavodă.
      Însă unii sunt tentaţi să cauţi chestiuni conspiraţioniste, n-a fost nimica!

      Ștergere
    6. pAI atunci nu mai pune poze aiurea si nu mai incerca subtilitati ieftine. Dupa cum vad eu, Joe vorbesti pe blogul tau ca sa te afli in treaba exersind stilul jurnalistic.Ori esti patimas, ori esti ilogic, ori refuzi argumente etc.
      Incearca sa scrii o carte. Alege tu subiectul.A

      Ștergere
  3. Nu a fost alta emisiune. Dar psihologic asta explica Jihadul

    RăspundețiȘtergere
  4. Jo,din pacate e prof de fizica daca era de romana,materialism dialectic era altceva...ce tot iti spun eu ? Iohannis n-a convins...iar eu pe Ponta-che nu-l suport ce ne facem ???dm

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Desi va adresati lui Joe, Cu scuzele de rigoare, va propun sa nu mai votam. Ii lasam pe cei din diaspora sa voteze ca ei stiu de ce au plecat, cine i-a trimis sa ia calea pribegiei(ca aici nu exista strategie pentru locuri de munca) si apoi ei stiu cel mai bine cum se traieste aici.

      Ștergere