vineri, 28 noiembrie 2014

Despre votanţi

Nu aş fi dat această replică acestui editorial din cotidianul local Argeşul, dacă nu ar fi existat o anume frază în articol. Întâmplarea face că domnului Savu a scris-o şi doresc să-i dau replica.
În editorialul dumisale intitulat pompos Gânduri de Ziua Naţională, domnul Savu se ocupă pe rând de liberali, de Sibiu şi de locuitorii săi şi apoi de preşedintele ales.
Domnul Savu ne mărturiseşte că nu l-a votat. Este dreptul dumisale, fiecare putem avea opţiuni, ideologice, politice şi electorale. Faptul că nu-l cunoaşte este pe undeva normal, cum normal că l-a cătrănit şi faptul că Victor Ponta nu a ieşit preşedinte. 
Domnul Savu ne-a mărturisit că este sociolog. Şi încearcă să dea o explicaţie faptului cum a fost votat şi de cine Klaus Iohannis care-l descalifică complet! Mefient, sugerează că cei care l-au votat sunt ca vecinul lui, care n-a citit nicio carte, dar a plecat în Franţa să vândă fier vechi. Deci domnul Savu sugerează că diaspora care l-a votat pe Klaus Iohannis ar fi compusă din minoritatea vizibilă, care dă atâtea bătăi de cap medie române privind imaginea românilor de pe afară. Mă întreb unde a văzut domnul Savu ţigani, că despre ei este vorba, la cozile la centrele de vot din diaspora? 
Domnul Savu mai comite o acoladă logică care nu ţine cont de numărul votanţilor de pe teritoriul României, care ei sunt cei care au contribuit decisiv la alegerea lui Klaus Iohannis. Votul din diaspora este numeric o fracţiune, de loc neimportantă, dar fatalmente doar o fracţiune din cele 6,3 milioane de voturi primite de Iohannis.

Decât aşa consideraţii de sociolog mai bine lipsă!

8 comentarii:

  1. Votul pentru KI este speranta romanilor intr-o Romanie normala, satui de rechinii care smulg halci din trupul acestei tari si acestui popor, pe care le vor desfiintate! LA

    RăspundețiȘtergere
  2. Corect . Votul pentru KI este un castig. Prin tertipuri si crearea unei uri nationale impotriuva lui Basescu au reusit cu un procent inimaginabil de 70 % sa aiba un guvern de stanga in parlament cea CE PE TERMEN LUNG PUTEA DUCE APROAPE LA O DICTATURA reala. Nu e bine ca o tara sa fie condusa in parlament cu un procent maxim ,devine periculos ,daca ai si un dement in frunte ca Muie Pontache. Eu cred in el,inConstantinescu nu am crezut : un papagal,un fustangiu se pare ,un calator prin lume cand tara era mineriade... dm

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ţi-aş răspunde dacă nu baţi câmpii ca un fan Băsescu.
      Constantinescu a dus România pe drumul corect.
      Restul sunt vorbe de clacă şi prostii!
      Unde era Copnstantinescu când au pornit minerii spre Bucureşti? Pregătea intervenţia armatei, că poliţia şi jandarmeria trădaseră. Cam uiţi multe!

      Ștergere
  3. Discutii intre "oameni de dreapta"... rechini , halci , muie, papagal, fustangiu. Sper sa nu invete si Johannis stilul asta , dupa ce invata romaneste !

    RăspundețiȘtergere
  4. Stimabilor de ..dreapta! Se vede clar ca dl. profesor Joe ca si "clica" sa il vor ..prosti curand pe Johanis..Deja au o influentza mare! Curand vom avea majoritatea portocalie-albastrie (cu guvern majoritar sustinut de cei care ..vor emigra de la PSD, UDMR, UNPR, etc..) si dl. prof. Joe si prietenii sai ahtiati dupa ciolanul pe care acum il roade PSD nu vor mai avea nimic de zis.. Chiar sunt curios cum ..din tacerea care va veni..iarasi ca si in 2005, se vor solicita posturi de sefi.directori pe la institutiile din Pitesti.. Cunoastem "basmul"! Si atunci, cand se vor aranja toti, distrugand in calea lor asa cum au mai facut-o in 2005 (ma refer la liberali! Joe stie bine din 2005!) nu se va mai scrie pe bloguri nici de ..sarmana legatura intre Pitesti si Sibiu,, Doar daca va fi necesar sa fie facuta aceasta autostrada de ..o firma liberala! Deci ce dracu am votat?? Schimbare?? Ne-am pacalit din nou! Asa e stimate profesor??? Nu ai cum sa ma contrazici caci ..trecutul ,,este martor! Ca si prezentul! ODIOS ce se intampla! dar nu e prima oara! SUCCES la ciolan! Stiu ca nu imi vei da nici o ..replica! Pentru ca am DREPTATE!

    RăspundețiȘtergere
  5. Incerc sa ignor bruiajul pe care il fac citiva oameni de bine aici pe blogul tau. As vrea insa sa te gindesti bine si mai lasa patima asta la o parte. A fost Constantinescu un presedinte bun? Cred ca parerea generala este ca nu a fost adecvat, nici atunci si nici acum nu pare. Recent ai avut si dovada. Eu nu as fii asa sigur ca armata l-ar fii ascultat in vreun fel in timpul venirii minerilor spreBucuresti. Daca iti m-ai amintesti, Pendiuc pregatea in Pitesti Casa Sporturilor pentru gazduire oamenilor cu lampase. Curat ospitalitate moncher. Eu cred ca minerii ajungeau la Bucuresti dupa ce armata s-ar fii dat la o parte. N-au mai ajuns datorita lui Radu Vasile, omul cu ghiul pe deget. Cam ironic.LB

    RăspundețiȘtergere
  6. http://www.dcnews.ro/fiica-lui-mircea-diaconu-ana-diaconu-scrisoare-pentru-presedintele-ales-klaus-iohannis_460970.html
    Continutul scrisorii se adreseaza si multora dintre noi. Merita cel putin citit, dar poate si inteles.

    RăspundețiȘtergere