miercuri, 26 noiembrie 2014

ICCJ îl pune în chestiune pe Santa Klaus!

Ieri s-a hotărât şi Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie privind recursul ANI la dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis.
Să lămurim nişte lucruri, chiar dacă aş părea părtinitor. ANI a fost un unul dintre cele mai imunde şi scârboase instrumente ale lui Traian Băsescu pentru a-şi ameninţa şi şantaja adversarii politici. Era simplu, ANI a inventat situaţii de incompatibilitate. Sunt cunoscute cele care au vizat anumiţi parlamentari şi lideri liberali. ANI a încercat să-l scoată din circulaţie pe popularul actor Mircea Diaconu. Acesta a fost declarat incompatibil într-o speţă absolut stupidă şi a renunţat la fotoliul de senator. Din cauza unor jocuri de culise şi azi de neînţeles, argumentând cu incompatibilitatea l-a determinat pe Diaconu să părăsească PNL şi să candideze independent la Europarlamentare., câştingând la Curtea de Apel acest drept. A câştigat cu un rezultat impresionant, depăşind, UDMR şi PMP la număr de voturi. Răul era făcut pentru că procente a pierdut în primul rând PNL, cu consecinţa că Antonescu s-a auto-exclus din viaţa politică.
Atunci cu alianţa PNL - PDL s-a decis să-l susţină la candidatura prezidenţială pe Klaus Iohannis, nemernicii de la ANI au repus pe tapet la ICCJ recursul procesului cu Klaus Iohannis câştigat de acesta la Curtea de Apel Alba. Chestiunea era clar diversionistă, să-i creeze Elenei Udrea culoar, l-au mai resuscitat şi pe Meleşcanu ca alternativă liberală. În spate a stat Băsescu care l-a acuzat public de acest lucru pe Iohannis. Diversiunea n-a reuşit, ICCJ a pregetat şi a amânat să se pronunţe dacă să deschidă proces sau să respingă apelul ANI, chiar după alegerile prezidenţiale. Klaus Iohannis a fost validat de Curtea Constituţională a României ca preşedinte al ţării. Iată însă că ICCJ dă curs recursului ANI. Să analizăm repercusiunile. La pusalinma - temătoarea ICCJ se ascunde şi după o eventualitate de respingere ca neconstituţional a articolului pe baza căruia ANI l-a declarat incompatibil pe Iohannis, care se judecă de către CCR pe 5 decembrie. Dacă CCR declară neconstituţional, ICCJ răsuflă uşurată s-a rezolvat problema. Dacă nu pe 14 ianuarie 2015 încep procedurile de desfăşurare a procesului la ICCJ. În acel moment Klaus Iohannis însă este preşedintele României. Deci să presupunem că ICCJ declară starea de incompatibilitatea lui Iohannis. Atunci ne vom afla în faţa unei grave probleme de constituţionalitate. Ca să fie demis un preşedinte ar trebui să fie chestionată CCR şi să se declanşeze un referendum, doar aceasta este procedura. Chira jurişti de la PSD sunt reţinuţi, se pronunţau că această incompatibilitate ar viza funcţia de primar, nicidecum cea de preşedinte al României, doar expertul juridic Tăriceanu, se mai dă în stambă cu alegaţiile prezumţioase ale unui cadavru politic, care nu stârnesc decât rânjete
Vă imaginaţi care ar fi reacţiile populare?
Cred că din acest moment aceşti indivizi care populează abuziv ANI şi ICCJ ar trebui să-şi prezinte neîntârziat demisiile. Exemplele de acum din justiţie arată că sunt magistraţi de care orice instituţie normală ar trebui să se ruşineze. În acelaşi timp nu pot să nu remarc că în timp ce DNA face curăţenie între politicieni şi politruci al căror scop politic era jaful, celelalte părţi ale sistemului de justiţie dau dovadă de incompetenţă şi rea-voinţă. 
Nu era mai simplu ca ICCJ să respingă recursul ANI?

Ca noi să ne bucurăm că Santa Klaus a venit pe 16 noiembrie, că o să mai vine şi pe 21 decembrie la jurământul prezidenţial şi pentru noi românii ortodocşi că Moş Nicolae vine şi pe 6 decembrie!

19 comentarii:

  1. Vai !!! dar sa avem incredere in justitie, totala ! Johannis, neamtz si iubitor de justitie, va demisiona daca se intimpla sa-l
    declare incompatibil, indiferent de "reactia populara" . Daca nu, n-o sa-l mai sune Bidden ... alt mare iubitor de dreptate !

    RăspundețiȘtergere
  2. Jo,Jo,Joe...iar nu ai logica,tu cand vorbesti de Basescu iti dispare logica ca si lui Ponta. ( ieri fiind prins cu ocaua mica in Dubai cu nota de plata de 3300 $ nu a uitat sa puncteze ca el nu bea bauturi tari ca ...alti presedinti,marlanul...) Dle drag ai fi vrut ca un parlamentar,o personalitate a judetului pe care il reprezinta, sa poata sa fie si director la vagoane si presed.cons.de administratie la nu stiu unde,si dir la banca in timpul liber ? Eventual si avocat ? ( cazul primarului meu din Severin ) Ai putea sa-mi raspunzi cu da sau nu ? Niciodata nu ai putut. Atunci,pentru a se evita preluarea acestora de diferite functii suplimentare pe langa cea de parlamentar , TOATE partidele : nu PDL,nu Basescu au hotarat ca parlamentarii pe-acasa sa nu ia toate posturile banoase ( cine s-ar fi putut pune cu ei ??? ) sa le ajunga functia de parlamentar si orice functie suplimentara sa fie INCOMPATIBILA. Unde gresesc colega ? Are legatura cu Basescu ? Zii,are ???? Atunci a aparut ANI,simplu si corect nici nu se poate fara ANI. Sa urmareasca pe acei parlamentari carora nu le ajung toate facilitatile de parlamentar si vor si mai mult ( cazul lui celebrul actor Diaconu care nu se mai satura,vrea si director de teatru si sa f...fete tinere de 20 ani SI NEVASTA-SA SA AIBE NU STIU CE FACILITATE... ). Acest ANI verifica LEGEA ,auzi Jo : LEGEA daca este incalcata sau nu . Ai ceva impotriva legii ???? DLE DACA ESTI PARLAMENTAR NU AI VOIE -PRIN LEGE- SA AI SI ALTE FUNCTII.PUNCT Ce tot bati campii cu Basescvu dle,nu te-ai mai saturat de tine? Eu da...dm

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă Marcule, mă Dorule,
      tu când auzi vorba Băsescu îţi pierzi uzul raţiunii!

      Ștergere
    2. am vazut si eu nota. o prostie. cunosc Dubaiul. Nu exista asa preturi. Verificati pe net. Oricum, romanul brav care si-a batut joc de normele lui de serviciu o sa-si piarda postul Si imi pare bine, ca numai romanii pivesc legile cu batjocura, aplicandu-le in functie de persoana. Ca si Joe mai sus. Daca scapa Johannis ce se intampla cu cca 3000 de alte cazuri identice ? Unele inchise altele in judecare ? Ei ? Uite asta e problema reala a ICCJ. Ocaua trebuie sa fie egla pentru toti. Uite cazul Diaconu, condamnat pentru incopatibilitate ca era Director de Teatru ! Ma stricam de ras daca aveam un pictor sau un compositor in Parlament. Sa vezi atunci incopatibilitati ca doar nu o sa-si tina creatia inchisa ! Asa ca este Johannis mai egal ?

      Ștergere
  3. Joe, ICCJ n-a facut decat sa admita ca recursul poate fi judecat. De ce te supara pe tine aceasta decizie? Te-ai putea supara daca atunci cand se va judeca, decizia va fi ca Johannis a fost incompatibil. Dar faptul ca se va judeca abia DUPA ce Johannis devine presedinte, arata ca ICCJ s-a asigurat ca Johannis va avea atunci imunitate si ca nu vor aparea probleme constitutionale. Iar chestia cu demisia lui Johannis pe considerente morale, daca se decide ca a fost incompatibil, poate fi privita doar ca o gluma buna (sau ca o gluma proasta, depinde de gusturi). Deci ICCJ a luat o decizie echilibrata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iar gluma consta in faptul ca sanctiunea pentru incompatibilitate este demisia din functia in care ai fost incompatibil si interdictia de a mai ocupa o anumita perioada aceeasi functie. Pai nu e buna gluma? Johannis va avea zece ani interdictie sa mai fie primar al Sibiului. Si are voie sa ocupe functia de presedinte, caci NU e aceeasi functie. (Cum s-a decis si la Diaconu, care nu mai putea fi parlamentar, dar putea fi europarlamentar.) In plus, J. va face zilele astea, anticipat, si gestul acela moral; isi da demisia de buna voie din functia de primar al Sibiului.

      Ștergere
    2. Cam flexibila moralitata asta nu ? Mai ales ca el nu a recunoscut ca a gresit. Asa s-a ajuns la process. Vorba lui Cioran, romanii au corrupt pana si moralitatea nemteasca. Si toti suntem veseli ca avem un presedinte smecher. Ah cum I-a mai pacalit. Uite ca nu pot sa uit ca aceiasi echipa il facea smecher si pe Basescu.
      PS: J, data viitoare cand te mai injura unul in Bentley sa nu te superi. Daca e tare, legea nu se aplica.

      Ștergere
    3. Mihai, scuze, nu prea inteleg "isi da demisia de bun voie'. Acuma, sincer, daca era un pic mai cu respect pentru oameni (nu cred ca exista "moralitate" in lupta pentru putere, poate doar niste reguli, ca la razboi) o facea pana acum. Este cumva mic sa joci la toate capetele cu o astfel de miza pe masa.

      Ștergere
    4. Pai eu am spus clar ca e o gluma chestia cu moralitatea.

      Ștergere
  4. Un lucru este cat se poate de clar in Ro ca justitia este aservita politic si corupta pana in maduva oaselor! Aici vorbesc in perfecta cunoastiinta de cauza! Cazurile de justitie la televizor demonstreaza cu prisosinta ceea ce vedem fiecare in viata de zi cu zi. Este foarte calr ca Basescu este istorie si una trista, iar Santa Klaus este un viitor, o promisiune pentru care au optat romanii. Ar trebui ca toate institutiile staului sa revina la normalitate pentru a nu se intra in haos deoarece daca ratam acest obiectiv este cat se poate de calr ca iese toata lumea in strada si ajungem la razboi civil. Oricum stam prost economic daca se aplica proverbul ca o nenorocire nu vine niciodata singura. Daca justitia continua sa fie instrument de lupta politica putem sa emigram linistiti deoarece acesta tara nu mai are viitor. Nu sunt un mare fan al politicii dar nici atitudini de genul celor legate de Mircea Diaconu nu cred ca sunt normale deoarece este o persoana respectabila si respectata de 7% din votanti in fata carora alegatiile de mai sus nu au nici o valoare. Diaconu este un artist apreciat si un europarlamentar pe care UE il respecta.

    RăspundețiȘtergere
  5. Articol scris de un idiot care habar nu are cum merge justitia! Mai documenteaza-te, inainte sa scrii lucruri de care si hartia se rusineaza! D-l M. Vasilescu are partial dreptate1

    RăspundețiȘtergere
  6. Scurtătura logică, conform considerațiilor tale, ar fi că nu trebuie să lăsăm justiția să-și urmeze cursul de teama ieșirii poporului în stradă. Te accpet ca inimos, părtinitor, schimbător pe porțiuni, dar nu mai silui logica.
    Un comentariu pe lângă (al meu): Johannis e într-o poziție incomodă, de aceea face ce faci tu: presupuneri. El propune ceea ce Ponta oricum are de gând (vezi legea amnistiei), nu are ce promite pentru că Ponta a promis cam tot. Oricum, tot ce ar promite nu ar ține de el, că nu e prim-ministru. Se uită la drobul de sare (e drept, cam voluminos, Ponta ar trebui să treacă la dietă) și plânge că poporul de dedesubt va fi strivit. Dar dacă acel drob nu cade? Așa că el, sau clubul care-l împinge, e, ca și tine ca susținător, într-o poziție ingrată. Face exact ce face PSD-ul pe care-l incriminează (Ponta la Dubai, Udrea la Paris). Face exact ce ar face, sau poate chiar și face, Băsescu.
    Unde-i noutatea?

    Laurențiu O.

    RăspundețiȘtergere
  7. Uite care este treaba pentru toţi anonimii prezumţioşi:
    Ipotezele pe care le-am expus sunt ale mele, nu ale lui Iohannis!
    Iohannis nu este nici jmeker, nici prost!
    Este un preşedinte normal!
    Şi sper ca problema asta care dă satisfacţie doar la luzări să se rezolve în spiritul dreptăţii şi justiţiei

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti sigur ca daca e normal(prezumtie de incredere) nu poate sa devina anormal dupa cum il va manipula pdl(nu zic ca aceasta cloaca se poate numi PNL). Take into account ca serviciile nu "doarme". , deci si ele au ceva de spus in sensul guvernarii, "statului de drept" and so on. Daca ai dubii ce servicii, inseamna ca nu intelegi nimic, doar fabulezi.

      Ștergere
  8. Nici Diaconu (după cum am mai scris adesea), nici Iohannis nu sunt nevinovați și cinstiți. Iar cînd cineva mai sus făcea referire la pictori, compozitori etc.: lui Diaconu i s-a reproșat că are și o funcție (director, pus tot pe criterii politice) și nu că e actor ! Legea trebuie să fie valabilă pentru toți. Oricum discuția e inutilă căci nu vor exista nici un fel de urmări.

    RăspundețiȘtergere
  9. Joe, te faci ca nu observi ca Mircea Basescu a fost trimis acasa, "arest la domiciliu". Stati linistiti , moralisti, Johannis va fi gasit "compatibil la domiciliu". Stat de drept , nu !?

    RăspundețiȘtergere
  10. Deci Joe,nu ai vrut sa rumegi ce ti-am scris. Tu vrei ca " ai tai " sa poata avea si alte functii cand sunt parlamentari ( Iohannis,Diaconu...) iar ceilalti sa nu aibe si alte functii...Pana dispare ANI ( si nu vad de ce,,,) eu ti-am scris in litera legii si a logicii,tu netinand cont de nimic nu stiu de ce mai ma framant. dm

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iar parcă suntem paraleli!
      Nu am nimic cu ANI. Dar ANI avea un scop precis să depisteze pe oficialii necinstiţi, dar ăsta a fost ultimul lucru de interes pentru ei.
      ANI a fost un instrument de găsit incompatibili printr-o lege idioată, fără ca asta să se dovedească ca aceştia au fost necinstiţi!

      Ștergere