miercuri, 19 noiembrie 2014

Ritmuri noi

Nici n-au fost terminate bine procedurile privind alegerea lui Iohannis şi acesta,  în prima sa declaraţie a cerut Parlamentului să lămurească situaţia legii amnistiei şi graţierii şi să ridice imunitatea parlamentarilor urmăriţi în justiţie. 

Parlamentul a prins ritmuri noi după această declaraţie şi a respins în plen legea jmekeroasă, de la care sperau şi anumite cunoştinţe d'ale mele băsisto-pedeliste, care erau acum cu tot sufletul cu Ponta. 
Cred că vă daţi seama de ce? La fel la toţi parlamentarii vizaţi de justiţie li s-a ridicat imunitatea în vederea urmăririi penale sau a arestării lor. În cazul liberalului Roşca diversioniştii pesedişti din comisia juridică nu aprobaseră ridicarea imunităţii, dar plenul, într-un gest de bun simţ i-a ridicat şi lui imunitatea.
Unii de la posturile calomniatoare se jeleau că acesta, Iohannis este cam zbir, ordonă şi Parlamentul se execută. Să fim serioşi, chestiuni care trenau şi erau mereu ridicate de Opoziţia, care acum are un preşedinte ales erau amânate la Sfîntu' Aşteaptă!

Văd că pe de altă parte Justiţia se câcâie şi ea. A nu ştiu câta oară se amână de ICCJ decizie privind recursul ANI versus Iohannis. După mine lucrurile s-au clarificat, nu pot decide trei judecători în locul a 6,3 milioane de votanţi cine este preşedintele, pe o speţă extrem de discutabilă, respinsă de Curtea de Apel Alba. Şi ICCJ a făcut jocul pervers al preşedintelui Băsescu admiţând acest recurs în speranţa că madam Udrea să fie favorizată. Acest lucru arată, din păcate, că justiţia nu este atât de independentă cât ar vrea să pară. Şi avântul pompieristic al DNA este discutabil cât timp a arestat pesedişti în număr mare, ceva liberali, dar de loc acoliţi băseşti. Sper ca acest trend să se schimbe şi DNA să nu mai comită aceste nuanţe. Sper ca DNA să nu mai facă arestări spectaculoase cu mascaţi şi televiziuni, ci discrete cu civili. Or fi respectivii infractori, inculpaţi, dar nu sunt bandiţi sau terorişti ca să foloseşti forţe speciale. Sper să dispară acest spectacol justiţiar de prost gust.

Revenind la alegeri, aici, local în Argeş, peisajul este dezamăgitor.
Jurnalişti diversionişti cu certe mercenariate la puternicii locali îi invocă  pe Brătieni sau pe Mihalache numai ca să lovească în PNL şi pe vremuri în PNŢCD. N-au niciun respect pentru istorie şi o întorc ca la Ploieşti, cu toate că aici trăim la Piteşti şi ploieştenii sunt marii duşmani a patriotismului local piteştean pe premiza că regiunea va avea capitala la Ploieşti, când nu se  ştie?
Mă întreb cum au votat concitadinii şi conjudeţenii mei? Păi toate tradiţiile şi amintirile că fondatorii marilor partide democratice interbelice sunt argeşeni, sau mai precis musceleni au fost uitate, nu mai fac parte din mentalul local. 

Două lucruri ar fi trebuit să enerveze pe piteşteni şi să-i îndepărteze de Victor Ponta. În primul rând amânarea sine die a autostrăzii Piteşti Sibiu, obiectiv naţional prioritar de infrastructură. Aveam în Iohannis aliatul nostru natural din simplul motiv că se află la capătul de nord vest al acestei autostrăzi. Al doilea lucru gestionat cu picioarele de acest guvern este situaţia Arpechim. Privatizarea acestei mari unităţi industriale s-a făcut fără perspective. Ştiam istoria acestui mare obiectiv petrochimic, care iniţial se afla pe malul mării, pentru că lucra cu ţiţei de import, dar la ordinul academicienei analfabete a fost muta la Piteşti. Doar privatizarea cu o ţară ex-sovietică cu resurse petroliere ar putea rezolva incertitudinile. A se observa comparativ cum se descurcă Rompetrol  care se află la kazahi. 

PSD a mai reuşit şi desfiinţarea industriei din Câmpulung şi nu este îndeajuns penalizat. De ce votează lumea aşa?
Pentru că la firul ierbi există încă mentalitatea de asistat. Uzina Dacia care este un mare succes industrial românesc unde mentalitatea de lucru este schimbată mult în bine, vede în schimb în PSD partidul muncitorilor. Măcar dacă ar fi adevărat, observ că liderii sindicali au cam dispărut din peisaj. În schimb este plin de populişti care a jefuit fără ruşina zona de resurse. PSD-ul local este decapitat, Pendiuc este la puşcărie, i-a minţit pe piteşteni în favoarea unor afacerişti nesimţiţi, care încearcă să şantajeze pe piteşteni cu autobuzele în continuare. Este o situaţie insuportabilă care trebuie rezolvată imediat.

Am văzut şi rezultate parţiale ale votului de duminica trecută. În Piteşti, doar secţiile din centrul oraşului dau pe Iohannis câştigător la mic diferenţă. În rest Ponta a fost votat din belşug. Fac excepţie câteva localităţi rurale unde a câştigat Iohannis, probabil acolo existând lideri de opinie puternici proveniţi de la Opoziţie.


Aşteptările de la noul preşedinte sunt mari, nu ştiu dacă se pot materializa repede, dacă vom fi în stare să-l susţinem suficient, dacă se va ridica la înălţimea speranţelor noastre. Însă am aproape o certitudine că am să-l văd pe Iohannis cu casca pe cap inspectând şantierul lucrărilor la autostrada Piteşti Sibiu!

8 comentarii:

  1. Bravo Joe militeaza pentru autostrada de SIbiu ca suntem cu totii alaturi de tine. Am fost in iarna la o intalnire cu Ambasada Frantei unde unul din directorii de la Renault maraia pentru subiectul cu autostrada si l-am sustinut foarte categoric. Am devenit instantaneu prieteni. Am spus ca la autostrazi toate trebuie incepute cu traversarile muntilor care sunt cele mai grele lucrari avand multe tuneluri si viaducte. Peste tot in lume aceste zone nu se incadreaza in buget si in termene. La campie stie orice prost sa construiasca cu pret dublu(!!HA HA HA!!). Sa militam pentru toate 3(chiar 4Valea Oltului, Prahovei Jiului si Moldova) traversarile de munti ca sa se dea de lucru si la minerii care mor de foame. Autostrazile pot aduce relansare economica si cu siguranta se pot folosi ceva bani europeni. Sigur J poate scoate bani pentru ele daca sta d evorba cu tanti Merkel!

    RăspundețiȘtergere
  2. 1. Auzi Jo,tu cred ca nu te mai faci bine,la varsta asta niciodata. De ce crezi tu ca DNA a actionat la comanda ? Chiar crezi,la mintea ta ,ca Basescu a dat ordin la DNA sa-i aresteze fratele ? La mintea ta crezi...Scuza-ma ,dar asa imi vine sa-ti zic la prostiile pe care le debitezi. Cica sa inceapa DNA sa aresteze nu numai PSD isti si ceva PD-isti ca nu se mai poate. Dle coleg ,a arestat DNA vre-un PSD ist nevinovat ? Nu ai vazut ca la paduri au paguba de 300 milioane de euro ? La Microsoft au implicatie maxima la EADS se pare ca-s mana intai ? Cum sa-i lasi domnule ? Ce ai dle cu PD istii care inca nu au nici dosare ? Ce ai dle cu marmuraru sau cu Berceanu sau cu Udrea cand nu au reclamatie macar ? Ponta conduce de aproape 3 ani ,nu ii baga el in puscarie daca avea macar ceva probe ? De ce dle atata ura pe oameni inca nevinovati,nici macar nu au procese si-i urasti dar sa fie procesul pe rol ??? Imi repugna felul tau de a gandi si a vrea dreptate prost gandita ...sorry...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu sari în sus când e vorba de oamenii lui Băsescu!
      Videanu este pe ţeavă cu gazele! Ai răbdare, funia se apropie de par!

      Ștergere
  3. Aha ! Pai tot vreo 3-4 judecatori au decis altceva decit 7,4 milioane, de ce sa nu se poata acum !!?? Jh, va fi "decis" incompatibil sau nu in functie de obligatiile pe care si le ia fatza de Basescu ( USA ) . D-aia mai dureaza un pic negocierile...
    Acum se va vedea abia daca-i neamtz adevarat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iar vorba aia cu 7,4 milioane, au fost cu totul 8,5 milioane, sub 50% deci a căzut conform legii.
      Ia uită-te acum sunt peste 12 milioane, deci mult mai mulţi!
      Şi justiţia se face în spiritul justiţiei nu în interesul unui individ corupt şi venal care va da seamă de porcăiile nenumărate comise în ultimii 10 ani.
      Să vă fie clar Iohannis nu are nicio legătură cu Băsescu, diferenţă de autostradă, Iohannis pe A1, Băsescu pe A2 şi eventual Poarta Albă...hahahaha....

      Ștergere
  4. Joe, ca de obicei (in viata) lucrurile sunt amestecate, nu exista alb si negru. Posibil ca si parerile mele sa fie in acelasi ton: (1) referitor la autostrada Pitesti - Sibiu, nu este numai o chestie locala a Pitestiului si a Renault-ului, dar este si o cale usoara de acces pentru sudul Romaniei catre Ardeal si apoi spre vest; (2) ridicarile imunitatilor si legea amnistiei sunt OK (3) chestiunea ANI este discutabila, din presa inteleg ca la spete similar nu s-a dat alta solutie decat declararea incompatibilitatii, iar argumentul "nu pot decide trei judecători în locul a 6,3 milioane de votanţi cine este preşedintele" este foarte discutabil intr-un stat de drept cum speram toti sa fie de acum inainte (4) ca om deplin implicat in programul nuclear ma tem ca o apropiere de Germania nu va fi benefica acestui program, inclusiv extinderilor duratei de viata la grupurile existente. Sa dea Cel de Sus ca economia sa beneficieze de relatiile cu Germania si nu numai si sa nu ramanem la statutul de Hinterland al UE, livrand forta de munca si cumparand second-hand-uri din lumea civilizata. Cu drag, Dorin

    RăspundețiȘtergere
  5. Combinatul Petrochimic Pitești (Arpechim) s-a inaugurat în 1964 !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate ai dreptate a fost cineva care a mutat atunci combinatul sau l-a retransformat şi extins pentru ţiţeiul din Orientul Apropiat.

      Ștergere