joi, 16 august 2018

De ce are nevoie România?

Cred că această întrebare şi-a pus-o şi doamna Ecaterina Andronescu. Cred că porecla Abramburica este oarecum nedreaptă. Este acuzată că a distrus învăţământul românesc pentru că a transformat şcolile profesionale în licee. Asta pentru a satisface nişte orgolii, dar nu a mai avut ideea să propună şi un alt tip de bacalaureat, specific unor şcoli în care activităţile manuală şi industrială primează. Eu îmi amintesc că ea s-a luptat pentru limitarea universităţilor particulare, care au afectat foarte grav nivelul învăţământului superior. Cunosc o florăreasă semi-analfabetă care se declară avocat, doar că o astfel de afacere de tip interlop i-a acordat titlul de master în ştiinţe juridice.

Doamna Ecaterina Andronescu a fost rector al Universităţii Politehnica Bucureşti, şi semnătura ei se află pe diploma mea de doctor inginer. Măcar pentru acest lucru am respect pentru această doamnă. Dar respectul meu pentru domnia sa a crescut atunci când a cerut printr-o scrisoare deschisă demisia lui Liviu Dragnea de la şefia PSD. Pentru că şi-a dat seama că exact ce face Dragnea şi camarila sa este exact contra intereselor României. Şi prăbuşeşte încrederea în PSD. Cred că la ora aceasta Liviu Dragnea este cea mai detestată persoană de la noi. În pofida faptului că manipulatorii toxici de la Antena3 îl lasă să-şi expună promisiunile populiste cu creşterea pensiile, dar şi insanităţile privind realitatea politică din România, fără a fi tras de mânecă.

În acest sens îmi reamintesc un interviu luat la Realitatea TV în 2007 după referendumul de demitere al preşedintelui Băsescu. Spre cinstea lor intervievatorii Robert Turcescu şi Emil Hurezeanu nu au stat căzuţi în admiraţie la excesele verbale ale lui Băsescu, ci l-au tras de mânecă şi l-au contrat chiar în afirmaţiile fără acoperire. 

De fapt asta este întrebarea din titlu şi-o pun majoritatea românilor. Atunci când protestează, atunci când se distrează şi mai ales când lucrează.

În pofida celui mai prost guvern, compus din rebuturi intelectuale, de care se ruşinează acum şi lideri ai PSD, România are creşteri semnificative în economie, cum arată cifrele  la nivel european.
De ce?
Simplu, pentru că întreprinzătorii români de la cei care produc legume şi alimente pentru conaţionali până la marile companii care sunt în România sunt exact opusul celor care acum guvernează vremelnic România. Sunt responsabili, curajoşi, critici şi de aceea fac România să înainteze.

Exact în domeniile unde statul, adică şi guvernul actual au ultimul cuvânt cum este infrastructura de transport, sau sănătate, spitalele lucrurile merg prost sau de loc. 
Aş da doar un exemplu, la 10 ani de la venirea Domnitorului Carol I România veche avea o cale ferată care unea Turnu Severin cu Suceava. Azi după aproape 30 de ani nu avem încă o autostradă care să unească Constanţa, Bucureşti cu Arad, adică vestul României. Ce să mai vorbesc de unirea tuturor provinciilor istorice ale României cu autostrăzi, pentru că ele sunt acum vasele de sânge ale economiei naţionale, chit că şi reţeaua de căi ferate este şi ea la pământ!

Avem nevoie de lideri responsabili, de un guvern competent, de asta au manifestat pe 10 august români de aici şi veniţi de afară. 
Şi au primit de la slugile înarmate ale lui Dragnea de gaze lacrimogene de bătaie şi de acţiuni care au dus la rănirea protestatarilor.

Dragnea nu înţelege nimic, el suferă de sindromul paranoic al lui Stalin combinat cu frica de puşcărie.


Exact de Dragnea şi de ai lui avem cea mai puţină nevoie!

Un comentariu:

  1. Din nenorocire, excesul acestei agitatii, comentariile, mesajele oamenilor, totul aduce cu ce s-a intamplat in '89, doar ca atunci oamenii nu aveau mobile si internet. Dar acum se profita de vanzoleala mediatica si intre timp unii trag sforile sa musamalizeze toata tarasenia, contand pe credulitatea, pe zelul cheltuitor de energii al oamenilor in a discuta si a nu lua masuri drastice. In mod normal ar trebui sa aiba loc o GREVA GENERALA de proportii in tara pentru ca acesti mafioti sa nu mai aiba loc de intors si sa plece de la guvernare. Nu prea vad o rezolvare rapida in contextul in care mafia stie ca EU e slaba si dezgustata de Romania, USA e pusa pe invrajbit continentele, ce sa ne mai asteptam noi ca cineva sa ia vreo masura pentru a opri mafia de la noi. NUMAI NOI ne putem scutura de inapoiere si lipsa de initiativa, nici-o tara dinafara sau organism international nu are timp de noi...Imi pare rau daca sunt prea pesimista, dar ii stiu pe mafioti...Ei au un soft meschin in creier, ca de pradator si pradatorul nu se uita in nasul nimanui cand sa-si apere prada...

    RăspundețiȘtergere