joi, 30 august 2018

Jurnalul de joi 30 august 2018

Azi am citit ca de obicei Dilema veche. Şi m-am bucurat!
Pentru că au fost nişte articole foarte bune.

Dilema veche a organizat un concurs de eseuri şi am avut surpriza plăcută să citesc un eseu scris de o elevă, Viviana Pantazică, de aici din Piteşti de la Colegiul Ion C. Brătianu. Este opinia unei tinere care vrea să se implice să nu treacă viaţa pe lângă ea. Bravo ei!

De fapt acesta este sensul dosarului săptămânal, care vorbeşte despre implicarea în viaţa publică, despre solidarizare, despre celălalt, numit: "Tu rămâi la toate rece?"

Parcă în contrapunct cu aceste idei şi opinii Vintilă Mihăilescu vorbeşte într-un articol http://www.contributors.ro/editorial/sa-nu-dispre%C8%9Buie%C8%99ti-manifestul-meu/. Autorul vorbeşte despre lucrul de care ne împiedicăm zilnic mitocănia! Şi acest comportament jalnic nu este doar atributul vulgului, oamenilor obişnuiţi cu educaţie precară, el se manifestă în toate straturile societăţii româneşti. Eu sunt zilnic agresat de nesimţirea concitadinilor mei, care au umplut cu gunoaie malul frumosului râu Argeş, cu şoferii pur şi simplu scrântiţi care parcă nu ar fi pietoni şi dau peste tine. Eu care sunt păţit, mă uit cu teamă şi aştept să frâneze şoferul, dar am surpriza ca un imbecil cu volan să depăşească pe cel oprit, să treacă peste tine pe cealaltă bandă! Câtă diferenţă de comportament comparativ cu vecinii noştri din Polonia care nu au parte de peisajele noastre, dar respectă şi iubesc natura. 

Matei Vişniec aminteşte de jumătatea de secol de la înăbuşirea Primăverii de la Praga. Sper încă să văd un dosar dedicat acestui eveniment fundamental pentru tinerii generaţiei mele. Atunci cei ca mine şi-au pierdut orice iluzie despre comunism. Chiar dacă unii dintre intelectualii epocii au aderat entuziast la PCR, precum Paul Goma, ca apoi să devină cel mai vehement critic al sistemului feudalo comunist al lui Ceauşescu, ale cărui sechele le moştenim şi azi. 

Pentru că dacă revin la realitatea de azi nu avem de ce să fim mândri.
Este vremea cea mai grea pentru democraţia post decembristă. Puterea în România este acaparată de o haită de mafioţi. Excelentă imaginea la care face trimitere Stelian Tănase privind nunta beizadelei jupânului Dragnea care seamănă cu cea din filmul Naşul.  Asemănarea este izbitoare Dragnea un fel de Corleone la care vin toţi aceşti mitocani, îmbogăţiţi la fel de necinstit şi cu aceeaşi educaţie precară. Singura diferenţă este că mafioţii americani comiteau ticăloşii ilegale într-un stat de drept, pe când aceşti interlopi au acaparat statul. România este un stat mafiot!

După încercarea de a îneca în sânge un protest legitim pe 10 august, Dragnea şi acoliţii lui, Carmen Dan şi imbecilii iresponsabili care conduc Jandarmeria, în faţa unei posibile puneri sub acuzare de către Procuratura Generală a vinovaţilor de bătaia şi gazarea protestatarilor, contraatacă!
Dorelul infernal de la Justiţie a pus ochii pe Procurorul General Augustin Lazăr ca să-l schimbe.

În continuare echipa de manipulatori ai jupânului Dragnea au descoperit o nouă metodă, scrisori de la importante foste figuri publice di Statele Unite. Bomba a căzut când Iohannis a primit o scrisoare de la Rudolph Giuliani, fost primar al New York-ului, în care toate frustrările penalilor români sunt exprimate. Dar bomba se fâsâie penibil. Giuliani este luat la întrebări de New York Times şi recunoaşte că a semnat scrisoare pe bani primiţi de la Freeh, fost şef FBI, ambii ajunşi avocaţi ai unor persoane discutabile cum este Adamescu junior şi Popoviciu fugiţi la Londra.  
Doar penibilii de la Antena3 mai fantazează că Giuliani o să vină în România să pună la punct justiţia. Cred că dacă ar veni s-ar umple de penibil şi ridicol, ori cred că Giuliani ştie să ia bani, fără să se facă complet de cacao. Păcat un asemenea personaj extrem de onorabil, ajuns avocat şi suporter necondiţionat al lui Trump, care este prieten cu Platon, dar nu cu adevărul!

Toate aceste acţiuni sunt gândite a crea în România un fel de regim care să aducă cu Erdogan, că sistemul iliberal al lui Orban la Budapesta este prea subtil pentru mitocanii din Deliorman!


Cât de rău a ajuns PSD îşi dau seama oameni de la PSD şi reacţia doamnei Andronescu faţă de impostura şi prostia acestui guvern care pare că s-a molipsit şi el de pestă porcină!


2 comentarii:

  1. Azi am citit un articol injurios care mi-a mers la suflet, va pun linkul aici:
    https://adevarul.ro/news/politica/In-tara-porcilor-nevinovati-1_5b883829df52022f75f8f454/index.html?utm_source=newsletter&utm_campaign=Noul+traseu+pentru+Autostrada+Ploie%C5%9Fti-Bra%C5%9Fov%3A+mai+ieftin+pentru+stat%2C+mai+scump+pentru+%C5%9Foferi.+Guvernul+vrea+tax%C4%83+pe&utm_content=Newsletter-619016-20180831&utm_medium=email
    E expresia scarbei la care am ajuns foarte multi dintre noi, de ne vine sa ne luam campii...
    Dumneavoastra scrieti mult prea calm si ponderat prin comparatie, dar efectiv, uneori avem nevoie de asemenea articole. Poate ne mai trezim!

    RăspundețiȘtergere
  2. Perfect de acord cu cele scrise, dar raman cu dubii mari in ceea ce o priveste pe dna Ecaterina Andronescu, care din punctul meu de vedere nu a facut nimic bun pentru nvatamantul romanesc si in plus a sustinut pana in panzele albe porcariile pesedeului ... acum se pare ca i s-a umplut si ei paharul ... sau nu mai are loc de noii jupani?

    RăspundețiȘtergere