luni, 3 septembrie 2018

John Mc Cain

Un erou american, un erou al vremurilor noastre a plecat la Dumnezeu! El se numea John Mc Cain. 

Am avut ocazia să urmăresc un documentar la TVR care vorbea despre prizonierii de război şi comportamentul prizonierilor de război americani în Vietnam, comportament exemplar, inclusiv McCain care a refuzat să fie negociat datorită funcţiei tatălui şi a fost eliberat cu ceilalți prizonieri de război. 

John Mc Cain a fost fiul unui amiral america, şi nepotul altui amiral american. Nu s-a ferit să intre în război să lupte  ca aviator şi să cadă prizonier. A sta mi-a amintit de Gheorghe Brătianu, absolvent de liceu şi fiu de prim ministru în funcţie  care  s-a înscris voluntar şi a participat la Marele Război al Întregirii. 

N-aş fi scris aceste lucruri de spre acest mare prieten al României, care a avertizat să continuăm lupta împotriva corupţiei, pentru un stat de drept în care să avem încredere precum au americanii în SUA. 

Demult nu am mai auzit aşa cuvinte frumoase spuse de un fost preşedinte Obama despre fostul lui oponent Mac Cain în 2008, sau pe preşedintele George W. Bush, dar şi cele spuse de fostul vice preşedinte Biden al cărui fiu a murit de aceeaşi boală de care suferea Mc Cain.


Dumnezeu să te aibă în pace John McCain!

11 comentarii:

  1. Un imbecil mai putin! Inteligenta globala a crescut putin si se simte! Un dusman al lui Trump si implicit al poporului american si al umanitatii in general! La atacurile lui imbecile Trump a raspuns simplu: "nu poate fi un erou numai pentru faptul ca a fost capturat, prefer eroii care nu sunt capturati"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Regret, dar eşti un dobitoc care nu înţelege nimic!
      Păcat! Puteai să te abţii! Că nu te deranjează!
      În timp ce McCain îşi făcea datoria faţă de Patrie şi era luat prizonier, porcul de Trump, absolvent de şcoală militară, nu a călcat prin Vietnam.
      Bagă bine în cap această diferenţă!
      Dar tu eşti prea mic şi ca vârstă, eu sunt din congener cu perioada Vietnam, şi la fel şi la minte!

      Ștergere
    2. Ce sa bag la cap Joe? S-au scris romane, s-au facut filme documentare si artistice, s-au castigat premii Pulizer si Oscar, toate pe aceeasi tema, si anume ca razboiul din Vitnam a fost o mare tampenie a istoriei. Si acum tu vii si-l acuzi pe Trump ca de ce a fost destept la momentul respectiv?! Idiotul tau McCain, iepurele lui Osama bin Obama, a murit prost, tu mai ai timp sa-ti revii!

      Ștergere
  2. Sa asteptam un nou "Omagiu Amercii" scris de Cornel nistorescu? :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Sua nu au pierdut razboiul din Vietnam. L-au abandonat , deoarece devenise imoral. Vietnamezii luptau pentru tara lor , si asa cum s-a vazut in final si o mare parte a vietnamezilor din sud au fost de partea Vietcongului , ceea ce pentru americani era neacceptabil. Mai era vorba si de coruptia imensa care ii caracteriza pe sefii militari ai armatei din Vietnamul de Sud , fapt de altfel recunoscut de toti cei implicati. in aceste conditii , opinia publica americana s-a mobilizat impotriva continuarii razboiului din Vietnam, si astfel soldatii americani care au murit sau au cazut prizonieri , au fost considerati nereprezentativi pentru poporul american.
    John McCain , dumnezeu sa-l odihneasca , a fost un fel de salvator al onoarei acelor soldati americani, care riscau sa fie dusi in totalitate la marginea societatii. A fost singurul american care si-a aparat si reprezentat cu cinste camarazii din Vietnam . De aceea a fost un om mare !!!
    Nu a-si vrea sa se inteleaga ca am fost de partea americanilor in razboiul din Vietnam. Din contra !! Dar sa dam onoare celor care o merita !!!
    Dan Stanescu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragă Dan,
      Mă bucur că ai reacţionat şi în plus în concordanţă cu opinia mea!
      Recunosc că şi eu am fost anti intervenţia americană în Vietnam până la începutul anilor 70.
      În acea vreme, după 1975 fiind implicat în în punerea în funcţiune a reactorului de cercetări american TRIGA am avut ocazia unor informaţii alternative. Eram în echipă cu experţii americani care mă aprovizionau cu revistele TIME şi Newsweek. Ele prezentau realitatea războiului din Vietnam ca tentativa de a bloca expansiunea comunismului. Au fost învinşi pentru că nu au avut suficiente informaţii despre realitatea politică. De fapt s-au retras fără glorie. Realitatea de azi arată că vietnamezii au renunţat la comunismul maoist şi acum urmează exemplul chinez cu un capitalism similar.
      Este dificil să implementezi democraţia în anumite zone. Extremul Orient arată că se poate face acest capitalism de tip Deng Hsiao Ping.
      Mult mai dificil este în lumea musulmană, SUA este într-un război fără sfârşit cu talibanii din 2001, mult mai lung decât războiul din Vietnam. La fel se întâmplă în Siria şi Irak unde s-au produs dezastre umanitare cu emigranţii acre s-au revărsat în Europa.
      Este dificil să implementezi o democraţie consolidată inclusiv în fostul lagăr comunist.

      Ștergere
    2. Hai salut
      Nu ti-am mai scris pe blog datorita caniculei si a unei obiective stari de oboseala creata de cresterea nepotului si de ce nu si a virstei mele.
      Ma rog , si eu sunt proamerican ( din nastere ) dar timpul care s-a scurs pe deasupra mea , m-a adus in fata unor intrebari la care nu am decit un raspuns , pe care de fapt trebuie sa mi-l dau acum la 71 de ani , SUA sunt un stat care nu poarta razboaie decit din interes economic ( in principal al resurselor de baza deci pot spune al hidrocarburilor ) Acum , ca au acaparat si Irakul de fapt nu mai au cui vinde titei.Acum vre-o doaua luni vizita in Europa a lui Trumph s-a incheiat cu aceeasi fraza - hai sa facem comert > Este indignat de faptul ca Germania , Austria si Italia .. si nu numai .. cumpara titei si gaze din Rusia. dar nu are ce face !!!
      dar sa revenim la vietnam .. Pentru SUA acest razboi a fost o pacaleala pe care le-a intins-o francezii . Vietnamul fusese colonie franceza , iar astia le luasera si pielea de pe p..a ca altceva nu aveau ce lua de acolo. La fel si Coreea. Nu are legatura comunismul , capitalismul sau orice .
      Hai sa fim destepti si sa avem viziune .. Trebuie sa raspundem la intrebarea : Care va fi urmatorul mare imperiu mondial? Eu cred ca nu acela care umbla dupa mirodenii , ceaiuri , orez si hidrocarburi, orchestind razboaie oribile , cum se intimpla acum.
      Dar care va fi ? Dan Stanescu

      Ștergere
    3. Dragă Dan,
      Permite-mi să fim de acord că nu suntem de acord privind America.
      Spre deosebire de celelalte ţări ale lumii, America a fost fondată de nişte refugiaţi care, cum scrie în Constituţia SUA căutau fericirea prin practicarea liberă a religiei şi a celorlalte drepturi fundamentale ale omului.
      Din aceste precepte fundamentale înalte au intervenit de două ori în cele două războaie mondiale ca să apere aceste libertăţi.
      De aceea au înfiinţat planul Marshall care a dus la dezvoltarea Germaniei învinse şi care a devenit un concurent serios economic.
      Aşa că eu cred că ei s-au implicat în Coreea şi Vietnam din acest motiv: apărarea libertăţii.
      Chiar dacă sunt păreri contrare cred că şi intervenţiile în Afganistan şi Irak sunt tot din aceste motive. Ce să câştigi în Afganistan? Acolo oamenii sunt atât de săraci că este extrem de dificil să-i pacifici.

      Ștergere
    4. Joe nu am nimic impotriva , sau am doar chestia cu nu ma scoate de pe lista proamericanilor, Eu sunt cu ei din nastere , sau mai bine zis de la botez , si cred ca ai citit volumul Oameni din Ploiesti povestea botezului meu. Hai sa nu-ti zic ca dupa aia tata a fost "retinut ' de autoritati , vre-o citiva ani ,. singura consolare a bunicului meu fiind in speranta ca " Vin americanii !! " Acuma te rog sa ma intelegi ca folosesti gresit sintagma " apararea libertatii " Vreau sa-ti spun ca la vremea respectiva nici vietnamezii si nici coreenii nu stiau ce este aia libertate , si cu atit mai sigur ar fi faptul ca 95% din ei nici nu si-o doreau , Au fost popoare care sau format sute de ani in calitate de supusi ai imperiilor ( chinez , japonez , cambog , japonez , francez , etc ) care i-au acaparat , deci ce cacat de libertate aveau de aparat americanii in Indochina acum 60 de ani !! Sincer ca nu aveau , mai mult , aparau o noua forma de subjugare a acelor popoare care dupa ce expertii le-au studiat au vazut ca ar fi colonii nerentabile din punct de vedere al resurselor care se cereau ( titei , aurifere si diamantifere ). Un exemplu recent este invazia americanilor in Bosnia , unde te rog sa nu ma contrazici a, si de aceea iti aduc aminte urmatorul fapt: celula militara a SUA care au dus razboiul din Bosnia lansase ideea ca in aceasta tara ar fi circa 25 miliarde barili de titei deci colonizarea Bosniei ar fi fost rentabila. dar informatia nu era sigura , si prin urmare presedintele George Bush cel batrin i-a imbarcat intr-un avion pe toti cei din celula de razboi spunindu-le sa-i transmita informatia exzacta , acestia au aterizat pe aweroportul din Sarajevo , si dupa vre-o doua zile de munca au ajuns la concluzia ca rezervele de hidrocarburi ale Bosniei sunt mici - infime fata de ceea ce sustinusera inainte. Prin urmare , s-au imbarcat in avion si au decolat. Dupa zece minute avionul s-a prabusit in Dolomiti fara vr-un supravietuitor. Nici macar nu au fost funeralii nationale.
      DECI sustin ca SUA sunt un imperiu al banilor care cer spre o buna administrare oameni lipsiti de altruism sau smecheri care-si mint organele statului.Mie asta imi place , pentru ca astfel ar ajunge si ei ca Romania. Prin urmare , dupa aceasta poveste , in Bosnia au fost trimisi soldati ai noilor clienti la Nato ( bulgarii , romanii , ungurii , polonezii , etc ) care au facut ce au putut cu multa cheltuiala si bucuria liderilor pentru aderenta la NATO . deci cam asta este in linii mari , ti-am dat si exemple , si trebuie sa te musc un pic de picior .. daca inca mai lucrezi in domeniul nuclear , si mai ajungi prin America , este evident ca trebuie sa ai grija sa-i pupi oriunde pe americani recte canadieni. Noroc ca astia se spala mereu.Sa nu te superi si eu a-si face la fel
      Dan Stanescu

      Ștergere
  4. Da, sunt pareri influentate de noua admiratie pentru Rusia, probabil. Ce alta alternativa avem daca ne patrundem de cat de negativi sunt americanii? Sa-i admiram pe rusi care, pana una alta ne-au luat o parte buna din teritoriu si i-au manipulat pe moldoveni ca romanii sunt tigani? Pe americani mai sunt sperante sa-i educam(noi astia mici, da) sa fie mai altruisti, dar pe rusi, nu prea cred. Nu mai vorbesc de chinezi, care, daca devin putere primordiala mondiala, nu vor mai da nici-o sansa rasei albe!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dumneata ca deobicei ai păreri trăznite, o imaginație bogată și conspiraționistă ! Rusofobia încăpățînată este chiar contraproductivă. Adică dacă cineva constată niște greșeli (ca să nu zic crime) ale americanilor înseamnă că s-a dat cu rușii, l-au influențat ăia cine știe cum ca să facă propagandă aici ?! Și dacă nu îi admir deloc pe americani trebuie neapărat să îi pup pe ruși (sau pe alții)? Apoi imperialismul american nu este o noutate, a început încă din secolul al 19-lea. Pretextul agresiunilor, pentru naivii politic este democrație și libertate. Asta cu manipularea rusească a moldovenilor că românii sunt țigani de unde ai mai scos-o ? Eu credeam că că este părerea vest-europeană. Cine îți bagă în cap ideile astea stupide ? Boierii basarabeni au fost foarte fericiți cu 200 ani în urmă cînd au intrat sub ruși. Asta se vede și din romanul lui Stere - chiar dacă e literatură e foarte instructiv. Doar 15 % din basarabenii de azi se declară români și nu îi obligă nimeni să mintă. Iar teritoriile ocupate sunt la Ucraina - dacă sunt contra rușilor de ce nu ne dau dau înapoi teritoriile (ca și Poloniei de altfel) ? Mă mir că nimeni nu subliniază că SUA ocupă zonă după zonă nu doar pentru jaf economic ci și pentru a închega baze de atac împotriva adversarilor de azi (Rusia și China) sau poate de mîine (India, Japonia, Brazilia).

      Iar referitor la Mc Cain, chiar dacă era conservator, nu se poate compara cu gogomani ca Bush, Clinton, Trump, etc.; dar nici să îl faci erou și luptător pentru patrie (adică asasin de vietnamezi) nu este potrivit.

      Ștergere