luni, 10 septembrie 2018

Analize politice ale actualităţii

Am urmărit în această seară analize ale actualităţii politice, aparţinând atât a unor persoane implicate direct în politică cât şi a unor jurnalişti politici.
În primul rând l-am urmărit jurnalistul şi analistul politic Stelian Tănase. Stelian Tănase este un prolific romancier, dar scrutează cu acurateţe actualitate politică românească.

Principala problemă a actualităţii româneşti este când pică Liviu Dragnea!
Analiza prezentată de Stelian Tănase a arătat că acest lucru se va întâmpla, dar nefiind Mama Omida nu poate preciza data.

Stelian Tănase a explicat că evenimentele din 10 august au declanşat pierderea încrederii în PSD a unei largi mase de votanţi care erau anterior favorabili. Toate acţiunile lui Dragnea par ale unui arogant răzbunător iresponsabil pus să pedepsească pe cei care prin imensul protest din februarie 2017 au blocat scelerata OUG 13 (număr fără noroc după cum se vede!) i-au blocat iluziile că scapă de puşcărie. 

Stelian Tănase pune conflictul acut dintre Gabriela Firea şi Liviu Dragnea motivat de consecinţele represiunii protestului din 10 august care vor conduce la pierderea sigură a atât a primăriei oraşului Bucureşti, cât şi a sectoarelor. De asemenea viitoarele alegeri parlamentare vor conduce la pierderea de către PSD a majorităţii. Mărimea dezastrului va fi condiţionată şi de către acţiunea actualei opoziţii. 
Cred din ce în ce mai tare că o opoziţie unită devine din ce în ce mai necesară. Ideea că se fac alegeri pe orientări ideologice pentru Parlamentul European este o prostie, pentru că inclusiv în faţa eventualităţii unui rezultat nesatisfăcător PSD şi ALDE vor participa pe liste comune. Ar fi atunci o confruntare clară cum a fost în 2004 când se confrunta stânga cu dreapta şi când DA a câştigat până la urmă alegerile şi preşedintele.

Stelian Tănase acuză şi pe  preşedintele Klaus Iohannis că prin atitudinea sa pasivă a favorizat acapararea statului de către PSD. Adevărul că Iohannis nu a avut probleme de azi cu guvernul Ponta, iar după demisia guvernul Ponta, instituirea guvernului de tehnocraţi a fost o eroare politică, care a condus la cea mai mare victorie a PSD la ultimele alegeri parlamentare. Comportamentul agresiv al actualei majorităţi care impun în Parlament, inclusiv cu sprijinul criminal aş zice CCR legi care distrug statul de drept şi reduc prerogativele prezidenţiale l-a pus pe Klaus Iohannis în faţa unor situaţii imposibile şi care au trezit frustrări mari în electoratul anti-PSD. 
În condiţiile de azi însă Klaus Iohannis nu are nicio problemă în realegerea sa ca preşedinte. Şi Stelian Tănase spune că Tăriceanu nu are nicio şansă. 

De asemenea Stelian Tănase opinează că protocoalele dintre DNA şi celelalte instituţii ale justiţiei au produs un rău imens. De aceeaşi opinie este şi un prieten, tânăr student la Drept. Victor Ponta un alt politician prezent pe micul ecran astă seară spune că acestea ar fi fost făcute de Kovesi la incitarea lui Coldea  şi consecinţele se văd pentru că toţi politicienii hoţi se vaită azi din cauza lor, fiindcă de fapt ar fi nevinovaţi.

Ponta a mai prezentat o nouă poză care demolează minciuna statului paralel. Pentru că dacă vorbim de acest stat paralel din el făcea cu prisosinţă şi Liviu Dragnea, într-o poză ieri cu George Maior cu Kovesi în fundal, iar azi ciocnind un pahar de vin cu generalul Coldea şi cu George Maior. Ponta a evidenţiat caracterul parşiv al lui Dragnea şi-l bănuieşte că şi în campania sa prezidenţială l-ar fi torpilat. 

Din prezenţa doamnei Firea pe micul ecran am înţeles că ea este extrem de îngrijorată de situaţia României în ansamblul Uniunii Europene din cauza represiunii protestului din 10 august. Se pare că doamna Firea este în contact cu doamna Corina Creţu, care ia pulsul de la Bruxelles. 
Ea acuză de asemenea parşivenia lui Dragnea în blocarea proiectelor pentru Bucureşti cu finanţări europene.  
Doamna Firea nu ar avea nimic împotriva unei legi de amnistie dra care să fie solid documentată.
Şi am aflat o cifră importantă privind Bucureştiul de la om persoană calificată. În capitala României trăiesc azi 3 milioane de locuitori care o plasează printre primele 6 capitale ale Europei.

Toţi cei prezenţi subliniază la unison că Dragnea, prin modalitatea de a conduce PSD şi ţara arată o mentalitate retrogradă de miliţian rural din vremea comunistă. Ori această mentalitate nu are nicio legătură cu aspiraţiile de azi ale românilor.



4 comentarii:

  1. https://m.romanialibera.ro/opinii/oamenilor-padurii-le-e-teama-ca-liviu-dragnea-va-fi-ales-partener-strategic-751223

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. RL a devenit, din nefericire, fituica lui Adamescu. Care si-a angajat un fost sef FBI ca sa-l scape de puscarie. Autorul (Ghilezan) nu e decat o umila sluga, care scrie la comanda jupanului.
      Iar Dragnea incearca doar sa negocieze schimbarea pozitiei marilor puteri fata de "penalitatea" personala. Totul camuflat sub grija lor, a mafiotilor, fata de "tarisoara asta, Romaniaaaaa".
      Jalnic!

      Ștergere
  2. Sa nu uitam ca lupul (Dragnea/Firea/Ponta) isi schimba parul dar naravul, ba!.
    Cat priveste opozitia, pe langa impotenta provocata de promovarea la varf a unor nulitati, este lipsita de o capetenie care sa-i adune si sa le indice directia/obiectivele.
    In plus, somnul lui Iohannis e mult prea lung si dulce.
    In conditiile in care degringolada din PSD ar constitui o oportunitate excelenta pt. trecerea in istorie a acestui partid de hoti.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi se pare ca se trage enorm de timp si hotii fura in continuare mai abitir, rusii se agita sa sperie spiritele ca va fi razboi, iar noi ne uitam la TV si ascultam palavre. Justitiarii nu fac nimic, ca-s fricosi, presedintele e ca si captiv, sta pe post de statuie acolo, iar oamenii incep sa-si piarda speranta ca totul ar putea fi ceva mai mult decat serialul cu Elodia al coloratului de la OTV...Trag toti de timp, timpul merge, leafa merge...Pentru cat de flagrant a fost ce s-a intamplat pe 10 august, prea putine s-au elucidat, tot Dragnea da cu gura si vorbeste exact ca Erdogan...
    Eu as merge in piata cu pancarde mari pe care sa fie scrise cu litere mari macar 10 intrebari esentiale legate de 10 august si de celelalte dosare neelucidate cu care doar ne ametesc ca se lucreaza la ele...Noi romanii suntem atat de putin drastici, la noi totul e cetos si tragi-comic !

    RăspundețiȘtergere