miercuri, 19 septembrie 2018

De ce PNL este îndreptăţit?

Partidul Naţional Liberal este singurul partid istoric activ în viaţa politică a României contemporane. 
Istoria PNL se confundă cu istoria modernă a României. Ctitorii ei au fost revoluţionarii paşoptişti care l-au înfiinţat încă din 1875.

În pofida ironiilor şi jignirilor unor ipocriţi de toate nuanţele, PNL de azi continuă tradiţia glorioasă a familiei liberale a Brătienilor, I.C. Brătianu este prim ministru al României independente de la 10 Mai 1877, Ionel I. C. Brătianu este prim ministru al guvernului României Mari care a cuprins toate provinciile istorice româneşti. 

PNL este autorul votului universal, al reformei agrare de după Marele Război din 1916 -1918. Chiar dacă reformele nu au reuşit să cuprindă şi satisfacă nevoile tuturor românilor, aceste reforme au însemnat un mare pas înainte. PNL este şi partidul care pierde în 1937 alegerile pe care el organizează, fapt fără precedent până atunci. Din păcate acest eveniment ce putea avea consecinţe democratice, a fost folosit de regele Carol al II-lea pentru a institui un regim de dictatură. 

După Revoluţia din Decembrie 1989 PNL revine pe scena politică ca un partid reformist de centru dreapta luptător pentru instituirea democraţiei, a statului de drept şi al economiei de piaţă. 
Aş vrea să subliniez cu regret că în timp ce PNL s-a orientat în lupta politică spre viitor, celălalt partid istoric, PNŢCD s-a orientat mai mult spre trecut şi istorie fapt care l-a condus la ieşirea de pe scena politică românească.

Guvernul PNL din 2007 - 2008 a fost guvernul cele mai mari rate de dezvoltare a economiei post decembriste. 

În zilele de azi, când la putere este o coaliţie toxică formată din PSD şi ruşinoasa însăilare aşa zis liberală ALDE condusă de trădătorul Tăriceanu, PNL este factorul principal de opoziţie, care încearcă să blocheze acapararea statului de către clica de tâlhari a lui Dragnea. 


Chiar dacă în Parlament USR are manifestări simpatice de opoziţie, PNL continuă să fie principala forţă politică care se opune la PSD care doreşte să distrugă statul de drept, care are cel mai inept guvern de 28 de ani încoace, condusă de o doamnă complet depăşită de cerinţele funcţiei de prim ministru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu