marți, 18 septembrie 2018

Oglinda politică a săptămânii


După cum am constatat manipularea cu scrisoarea senilului de Giuliani care a semnat-o pe banii furaţi de Dragnea s-a fâsîit pentru că preşedintele SUA Donald Trump, nu avocatul lui îi transmite o scrisoare de felicitări lui Iohannis pentru Iniţiativa celor Trei Mări care se ţine la Bucureşti. 
Cât de ridicol apare  prostănacul de Tăriceanu care a convocat comisia senatorială de politică externă ca să-l execute pe ambasadorul Maior pentru dezavuarea scrisorii lui Giuliani. Reiese clar nu că Maior şi-a băgat nasul în afacerile interne americani, ci Giuliani a pus botul la mizerii politice româneşti, marca PSDragnea.

Dragnea se agaţă în continuare de putere. Băsescu alt cancer politic prevesteşte că va mai trece ceva timp pentru a fi dat jos. Revolta pesediştilor este că acesta a teleormanizat guvernul, nu are încredere decât în acoliţii lui din judeţ. Cineva observă cu stupoare că cei care-l susţin sunt cei din Transilvania, revolta în PSD fiind dată de regăţeni. Mă întreb cum de ardelenii acceptă asemenea găini la conducerea României, sau au un proiect secret de subminare a PSD?

În aceste zile are loc cel mai important eveniment politic internaţional din ultimii ani din România, Forumul celor Trei Mări. Este o iniţiativă croată la care a cuplat şi Polonia şi absolut normal România pe urmele vechiului proiect interbelic polonez al mareşalului Pilsudski Intermarium, care preconiza o alianţă între România şi Polonia pentru stăvilirea comunismului. Au fost două întâlniri anterioare la Dubrovnik şi la Varşovia, Bucureşti fiind gazda de anul acesta.
Forumul are ca obiectiv interconectivitatea între ţările din centrul şi estul Europei de sub comunişti şi restul Europei Occidentale.  Participă preşedinţi, şefi ai parlamentelor, prim miniştri, miniştri. Interesante sunt prezenţele preşedintelui Austriei, a ministrului de externe german, al comisarului european  Corina Creţu, Ministrul american al Energiei, Perry, dar mai ales al preşedintelui Comisiei Europene, Junker care a folosit cuvinte extrem de frumoase la adresa României şi a preşedintelui Iohannis, şef de stat cu care se poate conversa în luxemburgheză! Iniţiativa românească a fost şi unui forum de afaceri şi a unui fond de investiţii care să sprijine proiectele mari de infrastructură de interconectare, autostrăzi, linii ferate de mare viteză între Gdansk şi Constanţa.  
Din partea preşedintelui Trump a venit o scrisoare către preşedintele Iohannis care-l felicită călduros pentru găzduirea acestui forum în care SUA este interesată economic şi geostrategic. 
Această scrisoare dărâmă prostiile exprimate că Iohannis este ignorat comparat cu Borisov cu care ar urma să se vadă la New York. 

Vorbind de acest Forum, Iulian Chifu arată că este o oportunitate pentru România de a deveni un lider regional dată fiind fereastra de oportunitate. Ce mă surprinde sunt reacţiile de pe forum foarte pesimiste şi blegi. Când erau exprimate anumite opinii care ne călcau pe coadă şi excitau naturelul simţitor al sfântului naţionalism săream în sus de enervare şi erau voci care spuneau că aici este buricul pământului. Ciudate atitudini ale românismului inconturnabil. 

Şi o ultimă gafă ale găinii naţionale Dăncilă. A uitat să vină la timp la sosirea în România a preşedintelui CE Junker. Chiar ceruse o întrevedere specială, probabil să repete cretinismele lui Dragnea cu lovitura de stat din 10 august, sau mai ştii ?
Dacă lua exemplul străbunicii săsoaice a lui Iohannis care venea la gară să ia trenul cu o zi înainte, poate şi doamna Dăncilă putea veni cel puţin cu o oră mai devreme. Televiziunea toxică A3 şi pastorul cu nume de călău încearcă, ca şi guvernul de curci plouate al doamnei Dăncilă dau vine pe SPP şi pe reprezentanţa CE în România. Penibil cum îşi imaginează idioţii ăştia că sepepiştii pot să-i dicteze lui Junker când să plece din aeroport? 


Penibilă România la nivel de guvern şi şefi ai Parlamentului care ignoră acest important eveniment, unde sunt şefi ai corpurilor legiuitoare europene şi prim miniştri!

Actualizând, madam Veorica a reuşit să-l prindă la un colţ la aeroportului Otopeni pe Junker şi să stea de vorbă un sfert de oră cu acesta. Doamna Veorica a discutat cu Juncker cum o să preia preşedinţia  UE pentru o juma de an. Scuip în sân şi sper ca Veorica să se împiedice şi să scadă în nas! De fapt duamna Veorica a mai ratat şi întâlnirea cu ministrul german de externe Hasse.


Vai de noi cu Veorica în frunte!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu