marți, 21 august 2018

La ce-i foloseşte lui Dragnea represiunea protestului din 10 august 2018?

Mulţi analişti serioşi şi-au pus întrebarea de mai sus. 

Reprimarea protestului din 10 august 2018 a amintit curios cu cel întâmplate în mineriada din iunie 1990. 
Atunci în 1990, Iliescu şi FSN tocmai câştigaseră zdrobitor alegerile prezidenţiale şi parlamentare, protestul de la Piaţa Universităţi doar mai pâlpâia se cam stinsese de la sine. De ce a fost nevoia de mineriada aia monstruoasă care a aruncat România într-o gaură şi dispreţ intern şi mai ales internaţional. 

Supoziţia mea a fost confirmată de Cristian Pârvulescu care spune că această mineriadă cumplită nu a fost ideea lui Iliescu. Pur şi simplu nişte boşi securişti au inventat-o să-i arate lui Iliescu cine comandă. Asta l-a făcut pe Iliescu să schimbe complet guvernul Roman ca structură, spune Stelian Tănase punând mulţi reformatori. Tocmai aceşti reformatori l-au determinat să monteze mineriada din 1991 ca să dărâme guvernul Roman. Atunci minerii chiar au agresat clădirea guvernului.

Ei bine protestul din 10 august 2018 nu avea nimic din ceea ce se întâmplase în 1990 sau 1991.
Era protestul Diasporei, un termen nou faţă de anii 90, pentru că acum între 3 şi 4 milioane de români sunt plecaţi la muncă în străinătate. Ceea ce este interesant este faptul că această Diasporă care nu este deloc omogenă nu vrea să voteze cu PSD. Pentru că cei hotărâţi să voteze afară nu sunt mulţi, dar ceilalţi pot influenţa clar pe cei de acasă cum s-a văzut la alegerea lui Iohannis în 2007. Pentru că orice s-ar spune nu toţi cei plecaţi sunt exemplari. Am văzut la frontieră în excursia mea în ţările baltice destui oameni care să nu impresioneze. Pe de altă parte noua consilieră a bolnavului mintal Dragnea încearcă să creeze impresia că avem de a face cu Diaspora precară, needucată. Este adevărat că sunt şi indivizi care nu onorează numele de român, dar aceştia sunt totuşi o minoritate. 

Opinia mea este că Dragnea a vrut să demonstreze cine este jupânul în această ţară, să-l acuze pe Iohannis că a vrut să răstoarne genialul guvern Veorica Dăncilă şi să-şi bată joc cu aroganţă de compatrioţi.  Cred că planul jandarmeriei a fost pus la punct de vreun dinozaur securist care habar nu are că acum în 2018 sunt telefoane inteligente care pozează şi filmează tot şi pot fi luate ca probe într-un cercetare judiciară. 

Se pare că domnul Dragnea dă un interviu la Antena3 a afirmat că sunt 4 asasini plătiţi să-l omoare.
Cred acum cu mai multă convingere că locul domnului Liviu Dragnea este la un stabiliment de bolnavi mintali cum este Spitalul Obregia sau la clasicul Bălăceanca!

Nu! Represiunea jandarmeriei în 10 august 2018 nu i-a folosit cu nimic lui Dragnea, dimpotrivă arată că dacă este nebun pe deasupra este şi fricos.

Şi încă ceva! Are dreptate Robert Turcescu când spune că avem în frunte ţării doar nişte repetenţi de tipul lui Liviu Dragnea, ăia care fumau în fundul clasei şi sfidau profesorii.

Ce rău am ajuns!


3 comentarii:

  1. Efectiv, Romania a ajuns intr-o faza a manipularii atat de avansata si de grava incat stau doua tabere de prosti si se injura reciproc. Unele televiziuni dau mizeria asta de interviu halucinant de enervant si de absurd, iar alte televiziuni se lamenteaza si pierd vremea unor oameni care vin acolo in studio sa analizeze ce aberatii a spus Dragnea, chiar mai si creaza panica, auoleu, pai e grav ce spune, ca pe urma s-o dea pe glume, iar mai multe ziare preiau din nou aceeasi tarasenie in detaliu, ca alta mie de fraieri sa stea sa mai si piarda vremea cu comentarii, nu zic ca nu-s comice multe din ele, dar suntem cu totii ca in povestea cu drobul de sare care cade pe copil. Nu se gasesc niste barbati adevarati in tara asta sa convoace o conferinta de presa transmisa in direct pe toate televiziunile la care sa se puna clar intrebarile acute catre ministrul de interne, catre SRI, catre guvern, catre presedinte si sa se elucideze care este adevarul...Cine minte sa fie blamat si sanctionat DRASTIC, ce atata tergiversare, ca si cum poporul asta e o turma de necuvantatoare carora poti sa le arunci ce gunoaie vrei in cap ?!! Ne-am invatat sa ne defulam frustrarile glumind pe la colturi si un individ ca Dragnea se desfasoara ca voda prin loboda, pe nervii nostri, numai pentru ca a reusit sa prosteasca un sector de oameni si sa-i obisnuiasca cu limbajul lui confuz, smecheresc, inoculandu-le, CULMEA, o ura viscerala pe sectorul cel mai valoros al populatiei acestei tari! Chiar suntem prosti CU TOTII?!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Unde sunt anonimii securisti ce se incontrau cu Joe si luau apararea lui Dragnea ? Poate la mare in vacanta, dar poate au inteles ca Dragnea e pierdut si nu mai merita ostenela - ceeace e un semn bun

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca ei considera ca textul nu merita comentat. Ca sa vedeti cum intervin jandarmeriile nationale la manifestari cu potential violent crescut, ceea ce la Bucuresti a fost din plin, faceti cate o cura de Euronews, BBC, CNN s.a.m.d. si poate veti reusi sa va obiectivati comentariile legate de interventiile unei jandarmerii. A propos, poate v-ati uitat la manifestarile de la Berlin sau unele din Marea Britanie si maniera de interventie. Oare ce ati fi comentat daca vreun jandarm roman punea bocancul pe capul unui manfestant culcat la pamant pentru a il potoli? Cum spunea un mare poet, uneori si vidul e dureros

    RăspundețiȘtergere