marți, 12 iulie 2022

Ranga domnului Drulă

 






Ceea ce era de așteptat s-a întâmplat. Domnul Cătălin Drulă a fost ales cu o majoritate confortabilă, peste 71% din primul tur la președinția Uniunii Salvați România (USR)!

Și a dat declarații după această alegere. Domnului Drulă îi surâde revenirea la guvernare, normal alături de PNL! Da, dar cu condiții. Domnul Drulă este foarte dur, folosește tot o rangă, o rangă a declarațiilor categorice. A declarat că el nu joacă bambilici și dacă USR revine trebuie să dea și primul ministru. Îl știm de domnul Drulă ca unul extrem de voluntar, se avântă în declarații, precum la evacuarea buticurilor de la metrou. Domnul Drulă ori ignoră situația USR ori face declarații din astea, ca apoi în negocieri să mai scadă din pretenții. USR a mizat și a pierdut prin asocierea cu PLUS a lui Cioloș. Acesta a speculat cu nerușinare în 2019 și a obținut o grămadă de locuri la europarlamentare. A fost cel care i-a împins pe cei de la USR să iasă de la guvernare, pe care o asumă acum unii din liderii USR, nu știu dacă și Drulă. Apăruți din neant, sprijiniți de mulți oameni tineri și mai puțin, partidul inventat de Nicușor Dan a intrat în Parlament în 2016 cu 8% și sporit zestrea la Europarlamentare cu 22%, când erau să-i depășească pe PSD! Ceva s-a întâmplat cu ei. Au reușit să-l elimine pe Nicușor Dan în 2017. Apoi după imensul succes din mai 2019 au intrat pe o pantă descrescătoare. Au ieșit voluntar de la guvernare, inițiind o moțiune de cenzură la care s-au asociat cu extremiștii de la AUR și l-au dat jos pe primul ministru Cîțu, ales chiar de ei din PNL. Și Cîțu are vinovății în cearta cu USR prin acțiuni tip ranga lui Drulă. Însă el a rămas ferm pentru o colaborare cu USR, pentru care acum oportuniștii din PNL l-au trimis la plimbare. A urmat la USR alegerea în frunte a lui Cioloș. Aceasta a semnificat prăbușirea necontrolată a USR. Cioloș a vrut să conducă USR cum credea el de cuviință, și el a folosit o rangă, a plecării din partid împreună cu acoliții lui de la Parlamentul European și a înființării REPER. Mă întreb ce iluzii trăiește Cioloș? Că este favoritul diasporei române?

Domnul Cătălin Drulă este acum liderul unui partid în stare de dezagregare, el ar trebui să conștientizeze acest lucru, să facă un apel la unitate și a aplanare discordiilor din partid. Iar în eventualitatea revenirii la guvernare să negocieze inteligent, că nu duce lipsă de acest lucru, dacă nu este obturat de aroganță și lipsă de realism. Un guvern cu PNL nu poate impune un prim ministru userist. Mi-aș dori o astfel de guvernare, favorabilă României. După cum se vede, PSD și-a dat în petic cu Codul Fiscal. Vrea să spolieze pe cei care produc ca să aibă loc de pomeni. Îmi doresc  ca PSD să nu mai aibă un cuvânt de spus la guvernare. Un guvern de coaliție al PNL USR UDMR ar mai fi posibil și cu sprijinul facțiunilor lui Orban și Cioloș, majoritate fragilă, dar majoritate.

În privința viitorului candidat prezidențial domnul Cătălin Drulă a fost mai reținut. Dacă doamna Kovesi ar dori ea poate fi candidata USR! Mai realistă pare candidatura lui Mircea Geoană. Este o ipoteză mult mai viabilă decât Iohannis secretar general NATO. Cred că Geoană ar dori mai mult o candidatură independentă, nu din partea PSD. Dacă dreapta s-ar reuni, sunt sigur că ar apărea un candidat viabil de acolo care să devină președinte al României din 2024. Ciucă nu pare în niciun caz un astfel de candidat, cum nici domnul Drulă, cu rangă sau fără.

Să vedem!

8 comentarii:

  1. Ca de obicei, arunci o rază de lumină in hățişul (cel puțin aşa arată din diaspora) politicii româneşti. Mulțam fain, Joe!

    RăspundețiȘtergere
  2. Asta cu ranga lui Drula mi-a plăcut! Un partid în care mi-am pus speranțe ca va salva România și-a eșuat lamentabil..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am fost anonim deși nu am vrut. Este incredibil acest sindrom de autodistrugere din politica românească. De 32 de ani aștept un partid care sa vrea sa facă efectiv ceva pentru România... degeaba.
      Nu AUR, România Mare, etc ...ceva sustenabil.
      Faptul ca PNL s-a inhaitat iar xu PSD îl pune într-o lumina foarte defavorabila... din 1990 incoace PNL , deși am votat cu el îmi oferă doar deziluzii

      Ștergere
  3. Cer scuze pentru erorile din textul scris în grabă, am încercat să le corectez.

    RăspundețiȘtergere
  4. Oare de ce SUA si UE l-ar dori pe dl Drula si partidul sau pe post de sef al Romaniei ? Eu nu vad un raspuns pentru ca sunt pregatiti altii pentru ungere.

    RăspundețiȘtergere
  5. Vad ca mai nou se spune despre Drula si Nicusor Dan ca ar fi in relatie pe scandalul asta mondial cu UBER. Daca este asa adio USR !!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Catalin Drula face parte din acea categorie de politicieni la care visez de mult: confirma, naibii, intai in meseria pentru care te-ai pregatit. E si a fost cam mica aceasta categorie. Mai sper inca in USR. Pai altfel? PSD?-niciodata. PNL? deziluzie incepand din 91-92. AUR?-poate daca da dementa senila peste mine.

    RăspundețiȘtergere