vineri, 2 mai 2014

Euro electorale!

A început campania pentru europarlamentare.
De exemplu azi, elevii liberali au umplut centrul oraşului Piteşti cu baloane galbene cu sigla PNL, dăruite copiilor.

Oamenii îşi exprimă opţiunile, personalităţile publice îşi exprimă preferinţele!
Cu unele poţi fi de acord, cu altele nu.

Eu mi-am exprimat rezervele mele la blogul lui Mircea Vasilescu privind preferinţele domniei sale în privinţa doamnei Monica Macovei.
M-am exprimat cam aşa:

"Dacă ne lăudăm în Europa cu cei băgaţi la puşcărie, în mod sigur avem o problemă. Aş prefera să ne mândrim cu oameni care fac bine. Şi eu personal cred că doamna Macovei nu se află printre cei care fac bine României, privindu-i activitatea de la Parlamentul European. Doamna Macovei a încercat externalizarea unei dispute politice interne la nivel european, ori cred că mai sănătos este spălatul rufelor în familie."

Ei bine, am fost abordat în mod foarte obraznic de un individ cu un pseudonim ion LIBER ŞI VIU, care mi-a miştocărit numele. În mod ciudat reacţia mea la obrăznicia tipului nu a apărut în Adevărul, fiind cenzurat!
Cam aşa se practică libertatea de opinie, dacă nu eşti în rând cu preferinţele redactorilor şi editorilor ziarului eşti cenzurat, dar obrăznicia este publicată, pentru că asta este orientarea publicaţiei!

Domnul Pleşu îşi publică şi domnia sa preferinţele electorale. Domnul Pleşu mizează pe MRU şi este excedat că Toader Paleologu nu apare şi Baconschi este marginalizat. Ia în discuţie şi pe Mircea Diaconu. Iată ce scrie despre el:

"Greu de înţeles pentru mine este tenacitatea unor personaje ca Mircea Diaconu: omul e gata să renunţe la un loc pe care nu i-l poate lua nimeni (cel al marelui actor care este), de dragul unui rol pentru care nu are nici o calificare. Ambiţie? Sărăcie? Nu putem şti."

Un comentator la cazul Diaconu este domnul petrisorgheorghe. Ce scrie acest domn:

"Defectul lui Diaconu pare sa fie acela ca nu e „amic”
Eu spun ca mai are unul: Nu respecta hotararile judecatoresti. Din acest motiv nu trebuie ales."

Şi iată şi replica mea:

"Referindu-vă la cazul Diaconu, mi-am reamintit de o mare şi ticăloasă eroare judiciară, Cazul Dreyfus! 
Citesc acum pe Hanah Arendt....
Chiar dacă nu priveşte aceeaşi speţă, şi la Dreyfus a fost cam la fel, a fost judecat şi condamnat pe nedrept!
Curios că şi justiţia română a îndreptat eroarea anterioară!
Penibil în România este că avocaţii pot pleda ca parlamentari, în condiţiile în care un director de teatru este incompatibil cu aceeaşi demnitate!
Curat murdar! cum zicea Ghiţă Pristanda...."
Revenind la campania de europarlamentare, aflu că doamna Elena Udrea, de la PMP face sky diving. Ar fi făcut un salt de la 4000 de metri. Cred că nu a avut nevoie de paraşută.......

6 comentarii:

  1. Baloane galbene din Belarus?

    RăspundețiȘtergere
  2. S. Demetrescu2 mai 2014 la 17:45

    Referitor la comentarii nepublicate, răstălmăcite, fără răspuns trimise către massmedia sau diverse instituții situația e generală, peste tot în lume. Mi s-a întîmplat adesea.
    Parcă și tu faci uneori la fel.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sorin dragă,
      Nu cenzurez pe nimeni!
      Nu ştiu să-i fiu şters vreun comentariu al cuiva.
      Da mai ştii? Cine se scuză se acuză, mai ales în privinţa unor contondenţe d'ale tale care depăşeau anumite convenţii!

      Ștergere
    2. Correct. In special mass media este total partizana. Pe mine ce ma uimeste ca mai sunt oameni de buna credinta (un eufemism pentru prostie) care chia cred in media independenta. In fond ar fi si fals si incorect. Ca si la presedintele care trebuie sa fie "impartial" este o prostie sa presupui ca un om peste 25-30 de ani nu are o opinie politica formata sau niste interese proprii, fie ele si perfect oneste. De aici si duplicitatea grobiana a comentatorilor/bloggerilor ce vorbesc "in numele tarii" sau "pentru binele poporului". Cat despre articol, faptul ca reproduce fragmente din mizeria "intelighentei" (Plesu cu antecedente familiare in de-ale lui Secu' normal ca vrea pe cel ironizat de presa britanica - "Ungureanu. Traian Ungureanu.") iar logica lui petrisorgheorghe dovedeste inca o data de ce democratia lui un om-un vot este totusi o gresala. Daca nici un rationament banal (nu e nici macar silogism) nu il poate rezolva, ce drept moral are sa imi hotarasca mie soarta ? M

      Ștergere
  3. Vad cu placere,de fapt citesc ,ca am aceiasi opinie ca Plesu si petrisor gheorghe. Tu tot timpul ai aiureli,acum ai pe Dreyfus, Marele Diaconu este la teatru ,la alegeri e un nimeni,acum deja pentru mine a devenit mic actor,cere ceva peste lege. buricul Pamantului ! Nu suport parvenitii,el crede ca gandeste mai bine la Bruxelles decat fata lui Base ? As,de ce ma rog ? Ce educatie are el in politica ? Nu poti sa fii bun la toate,cred,personal,ca s-a narozit peste noapte sa aibe o explicatie plauzibila. Bineinteles ca tu tii cu toti trogloditii ca sa fii Gica -Contra. d.m.

    RăspundețiȘtergere
  4. De cind au devenit plesu (+anonimul gheorghe petrisor) repere in morala?

    RăspundețiȘtergere